Bigbobo Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Chciałem zapytać was, gdzie da się podjechać pociągiem na narty:)) Myślę o wypadzie na jeden dzień. Gdzie w odległości mniej więcej dwóch godzin jazdy pociągiem można trafić na jakąś kanapę, w miarę blisko stacji;)) Wiem że jest Czantoria, ale tam jest podobno drogo że aż się skóra jeży:D:D Co polecacie?:PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Od trzech sezonów jeżdżę pociągami i PKS-ami na narty. Z Katowic.Powód.Brak auta .Jest zdecydowanie dłużej niż samochodem ,ale jestem niezależny od łaski krewnych i znajomych samochodziarzy, parkingu nie muszę szukać , w autobusie lub pociągu luzy , można się zdrzemnąć.Do Wisły PkS lub pociąg. Potem PKS do N.osady, Wisły Jawornik (Soszów), Wisły Łabajow (Stożek) , lub Wisły Malinki-Spółdzielnia (Cieńków) Od przystanków w Łabajowie do Stożka i W. Jawornik do Soszowa jest pół godziny z ,,buta'' ze sprzętem na plecach. Fajna zaprawa przed jazdą. Najszybciej można dojechać na narty do Ustronia Polany (Czantoria). Bezpośrednio pociąg lub PKS. LINKI http://pks-katowice.pl/rozklad/index.php http://www.pkscieszyn.pl/content/wisla.htm http://www.pkp.pl/ Na czantorii za 45 zł. można 6 razy wjechać kolejką 6 zjazdów- trasa 1 (1900m) Trasa 2 przeważnie zamknięta- brak naśnieżania Link do Czantorii http://czantoria.net/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Dla ludzi ze Śląska jest jeszcze możliwość pojechania na narty pociągiem. Niestety czym dalej na północ tym gorzej . Pociąg Bydgoszcz - Zakopane 14h . Bydgoszcz - Krynica 17h . Rewelacja w Egipcie gdzie ludzie żyją za 2 dolary dziennie (tak opowiadają politycy i telewizja ) pociąg z Asuanu do Kairu jedzie 8 godzin. Hitem dla mnie jest wynik PKP Wrocław - Jelenia Góra .... 4 godziny. Pozdrawiam normalnych:) Ps. Może ktoś zna lepsze hity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 na narty pociągiem Dlatego narciarz mieszkający około 80km od gór ma się całkiem dobrze nawet bez samochodu. 25 stycznia o 8:10 wyjechałem PKS-em z Katowic a o 10:20 siedziałem na krzesełku na Czantorię. Z powrotem pociąg o 14:55 w Ustroniu Polanie a o 17-tej w Katowicach. Mieszkam w Rudzie Śląskiej to trzeba jeszcze godzinkę dodać do tych dojazdów ,ale da radę wyskoczyć na jeden dzień nawet nie będąc samochodziarzem (rzadkie zjawisko dzisiejszych czasach). Inna sprawa , że na Czantorii nabawiłem się kontuzji kolana ,która na szczęście okazała się mniej groźna niż to z początku wyglądało. Jestem starym ,początkującym niestety. Z Bydgoszczy to lepiej raz w roku w Alpy wyjechać? W grudniu ja byłem we Włoszech ,ale to był jednorazowy wyjazd.Wiadomo jak to z finansami bywa:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Na dzień dzisiejszy niestety szybciej możemy sie dostać samolotem z Bydgoszczy przez Londyn lub Dusseldorf w Alpy niż pociągiem do Zakopanego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Zwardoń Pociągiem można oczywiście jeszcze dojechać do Zwardonia na Mały Rachowiec. W pobliżu jeszcze kilka innych pomniejszych wyciągów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 W liceum jechałem pociągiem do Żywca, a potem PKS-em do Korbielowa. Ale nie na jeden dzień. Przystanek PKS obok PKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi