ROSSIGNOL Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Na razie nie mam żadnego mitu . mam mit !!! : że da się zjechać tyłem na nartach :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 (edytowane) mit, że zjechało się z góry o nachyleniu np. 78 stopni (a faktycznie chodzi o procenty) ps. oczywiście nie chodzi o procenty jeźdźca:D Edytowane 25 Luty 2011 przez Keszelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Dziś został obalony mit Windstoppera :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 I Sooftschella oraz Adidasa :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Udowadniał mi tu kolega że : nie ma prostych stoków To mit czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 I Sooftschella oraz Adidasa :D:D Adidas to duże uproszczenie i banalizowanie piękna i złożoności naszego jezyka. Bo przecież adidasy to tylko część prawdy, a przecież są jescze tenisówki i trampk. A dawniej obok adidasów egzystowały jeszcze socjalistyczne juniorki a w epoce późnego stanu wojenego słynne sofixy, każde z tych pojeć obejmuje (obejmowało) pewną grupę butow a granice nie są do końca wyraźne, bo na przykład pewnym typem sofixow były kiedyś tzw wałbrzychy, które bardzo chciałem wtedy mieć ale się nie złożyło:mad: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Ja chciałem "rekiny" z Krapkowic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Adidas to duże uproszczenie i banalizowanie piękna i złożoności naszego jezyka. Bo przecież adidasy to tylko część prawdy, a przecież są jescze tenisówki i trampk. A dawniej obok adidasów egzystowały jeszcze socjalistyczne juniorki a w epoce późnego stanu wojenego słynne sofixy, każde z tych pojeć obejmuje (obejmowało) pewną grupę butow a granice nie są do końca wyraźne, bo na przykład pewnym typem sofixow były kiedyś tzw wałbrzychy, które bardzo chciałem wtedy mieć ale się nie złożyło:mad: Dla mnie sofixy były typem adidasów A może inaczej? Nosiłem adidasy z firmy sofix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 W SzCyrku będą inwestycję i bezpłatne parkingi... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 26 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2011 (edytowane) …………... Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Aby jeździć bardzo dobrze na nartach należy używać wyłącznie bardzo twardych butów - najlepiej z grupy race. Bez tego się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 ...że po 6 dniach nartowania nie można mieć "7" w forumowej skali :D A można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 A można? Jeśli się taki trafi to trzeba się z nim umówić na stoku i naocznie sprawdzić. To byłby ewenement na skalę kraju, europy jak nie świata. Wtedy do kadry i po roku góra dwóch mamy gwiazdę w PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Jeśli się taki trafi to trzeba się z nim umówić na stoku i naocznie sprawdzić. To byłby ewenement na skalę kraju, europy jak nie świata. Wtedy do kadry i po roku góra dwóch mamy gwiazdę w PŚ. Też bardzo chciałbym go widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 W SzCyrku będą inwestycję i bezpłatne parkingi... Johnny daj żyć...Po co obalać wszystkie mity? Na coś w końcu człowiek musi czekać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 (edytowane) Co za wyjadacze szybko kije bys przeprosiła jak bym Cię zaprosił do tanca na nartach. Na nartach mozna sie zwozic i można JEZDZIC a wtedy kije są niezbędne. no i przeprosiłam kije;) brak mi rotacji tłowia..i mam przyjac pozycje dostokową.. ....ale wiem ze kije sa mi potrzebne. Kika godz..rad i wiem wiecej:) Edytowane 27 Luty 2011 przez Ewa78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 no i przeprosiłam kije;) brak mi rotacji tłowia..i mam przyjac pozycje dostokową.. ....ale wiem ze kije sa mi potrzebne. Kika godz..rad i wiem wiecej:) eh , Ewa widzę ,że ty z dystansem do tych kijków:) a ja czasem patrząc na tych bezkijkowców na polskich stokach (bo to zjawisko głównie można zaobserwować na krajowym podwórku ) myślę sobie , że jakby tak jeden z drugim wzięli kije do rąk to by całkiem fajnie jeździli. A tak to chaos i walka ze stokiem;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Assassin Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) pozwole sobie wymienic mity w tematyce narciarskiej, ktore nie maja poparcia w rzeczywistosci a stale pokutuja wsrod narciarzy - twardy but musi byc niewygodny - im krotsze narty, tym lepsze - kazdy musi ( a przynajmniej powinien dazyc do) posiadac narty slalomowe, jako najwszechstronniejsze, najlepiej WC - soft shell jest tylko dobry na wiosne lub sloneczna pogode - rocker jest dobry na wszystko (chociaz moze to bede musial odszczekac, ale dopiero gdy narty WC wyjda w wersji rocker)) - im krotsza narta , tym bezpieczniejsza dla kolan - komorka jest szybsza od sklepowki (dodane) pozostawiam te liste otwarta Po moich własnych doświadczeniach z komórkami Head Worldcup iSL RD 2010/2011, szczegółowo opisanych w poście „Test: komórki i 100% amator” http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=13119 pozwolę się nie zgodzić z tym, że to, iż komórka jest szybsza od sklepówki to mit. Niezależnie od wrażeń z użytkowania, na „zdrowy rozum”: po co by robili komórki, gdyby nie pozwalały pojechać szybciej od sklepówek? Abstrahuję tutaj od konstruowania nart dokładnie pod wymagania konkretnego zawodnika – bardzo mała część komórek. Mitem jest natomiast to, że na komórkach zawsze, każdy i w każdych warunkach pojedzie szybciej, niż na sklepówkach. Edytowane 28 Luty 2011 przez Assassin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 eh , Ewa widzę ,że ty z dystansem do tych kijków:) a ja czasem patrząc na tych bezkijkowców na polskich stokach (bo to zjawisko głównie można zaobserwować na krajowym podwórku ) myślę sobie , że jakby tak jeden z drugim wzięli kije do rąk to by całkiem fajnie jeździli. A tak to chaos i walka ze stokiem;) aklim, dystans miałam tylko dwa dni:) i juz nie macham nimi we świat ...ale wiem jak mam uzywać Troszke popracuję i bedzie ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 no i przeprosiłam kije;) brak mi rotacji tłowia..i mam przyjac pozycje dostokową.. ....ale wiem ze kije sa mi potrzebne. Kika godz..rad i wiem wiecej:) Z tego wynika że forum jest potrzebne . Jedna "nawrócona owieczka" przeprosiła się z kijkami . Brawo Ewa tak jest : lepiej , ładniej , szybciej , zgrabniej , przyjemniej , itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 28 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) …………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Hej Ewa:) A co to rotacja tłowia??? MIT: W Alpach tylko Polacy jeżdża jak idioci! Wszyscy snowbordziści siadają na stoku za przełamaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Hej Ewa:) A co to rotacja tłowia??? MIT: W Alpach tylko Polacy jeżdża jak idioci! Wszyscy snowbordziści siadają na stoku za przełamaniem:) Skutkiem rotacji jest zwyczajnie złapanie krawędzi przez dziób deski i rozpoczęcie skrętu, mi jej niestety jescze brakuje, rotacja tłowia jakoby wymusza rotacje miednicy,co za tym idzie i prace nóg.. miałam w sobote dobry wykład;) wszytko widziałam i staram się to zastosować, by nie zwozic sie po stoku:) czeka mnie wiele pracy, ale chce wycisąć z moich nart tyle ile sie da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Rotacja raczej wyszła już z użcia:) może się myle:(????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Wszyscy snowbordziści siadają na stoku za przełamaniem:) Eee to chyba nie jest mit No chyba, że siedzą na przełamaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi