Jan Kowal Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 (edytowane) …………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sliwek Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Ja by jeszcze dorzucił: - wiązania należy ustawiać na wartość waga/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 - aby pojechać krótkim skrętem potrzebna jest narta R<13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 (edytowane) podstawowe mity . - że nartą SL można pojechać gigant . - że długa narta jest zawsze lepsza od krótszej . - że producent przedstawiając dane o narcie zawsze się myli Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 że kijki ( niektórzy tak sądzą ) są niepotrzebne:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 W marcu mozna pojezdzic tylko na lodowcach. Francuskie i wloskie osrodki nie potrafia przygotowac tras tak jak Austryjacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 i że z góry jedzie się zawsze szybciej niż pod górę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 - Lepiej jechać 3 razy do Polski niż raz w Alpy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 - że jak nie jeździsz na czarnych to jesteś leszcz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 - że narciarz amator, narciarz rekreacyjny poczuje różnice w jeździe na nowych nartach z tej samej grupy nart różnych producentów (np. SL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 - że drogi sprzęt robi z ludzi dobrych narciarzy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Że czerwone narty są szybsze:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Że czerwone narty są szybsze:) ...od Czarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Ja jeszcze słyszałem że stoki w Alpach są czynne od 6 rano do 22:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Ja jeszcze słyszałem że stoki w Alpach są czynne od 6 rano do 22:rolleyes: Z przerwą na ratrakowanie między 16.00 a 17.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 że kijki ( niektórzy tak sądzą ) są niepotrzebne:) TAK. Moje dzis po trzeciej godzinie jezdzenia poszły na bok...po kolejnych trzech stwierdziałm ze juz ich nigdy na stok nie zabiorę.. no ok, ale co do mitów... a w kasku bezpieczniej czy bez :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 ...od Czarnych a białe:eek: to tak mkna ze ich nie widac............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiara Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 TAK. Moje dzis po trzeciej godzinie jezdzenia poszły na bok...po kolejnych trzech stwierdziałm ze juz ich nigdy na stok nie zabiorę.. no ok, ale co do mitów... a w kasku bezpieczniej czy bez :confused: Płakać się chce, ale ... prawda. Przez ostatni wyjazd aż cztery dni walczyłam ze sobą próbując zabrać kije (przy utyskiwaniu cobym w końcu zaczęła ich używać). Codziennie próbowałam i codziennie dawałam za wygraną... może powinnam zmienić kije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Płakać się chce, ale ... prawda. Przez ostatni wyjazd aż cztery dni walczyłam ze sobą próbując zabrać kije (przy utyskiwaniu cobym w końcu zaczęła ich używać). Codziennie próbowałam i codziennie dawałam za wygraną... może powinnam zmienić kije? Albo nauczyć się jeździć na nartach - możesz za to stwierdzenie dać mi czerwieńca, ale kijki Są potrzebne mimo że przez 3 sezony przez kontuzje kręgosłupa sam bez nich jeździłem ale czułem się wtedy jak "szympans":D:D:D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylvinho Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 ...że po 6 dniach nartowania nie można mieć "7" w forumowej skali :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Płakać się chce, ale ... prawda. Przez ostatni wyjazd aż cztery dni walczyłam ze sobą próbując zabrać kije (przy utyskiwaniu cobym w końcu zaczęła ich używać). Codziennie próbowałam i codziennie dawałam za wygraną... może powinnam zmienić kije? Tiara ja jezdze 6 sezon... tylko wciaz te kije potrzebne były poczatkowo by sie nie wywalic jak do orczyka podchodziłam...teraz juz dobre 3-4 lata macham nimi we swiat...własciwe, tak jak rekawice, to kije sie brało. Dzis stwierdzialm ze wcale ich nie potrzebuje, skoro nie wiem co z nimi zrobic. Ale moze w sobote bede miała lekcje z pradziwym istruktorem. Mam nadzieję ze czegos się nauczę a stare nawyki pojda w kąt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 ,że nie można jeździć z kijkami w plecaku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 ,że nie można jeździć z kijkami w plecaku:) .......albo machac jak to ostatni Niko "miszcz" napisał... nie wszyscy z kijami jeżdzic muszą, prawda:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 No nie musza ale one naprawdę są pomocne, to tak jakbyś miała dodatkowy punkt podparcia, tylko trzeba wiedzieć i być świadomym że info z rąk trafia deko szybciej do głowy niż z nóg (dlatego małe dzieci uszy się bez kijów - myślą o rękach a o nogach zapominają) ręce czytaj kije mają być pomocne bo.....jeździmy z nartami na nogach:D:D:D a zwłaszcza z głową na karku czyli przewidujemy to co chcemy zrobić i co może nas spotkać:eek: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 No nie musza ale one naprawdę są pomocne, to tak jakbyś miała dodatkowy punkt podparcia, tylko trzeba wiedzieć i być świadomym że info z rąk trafia deko szybciej do głowy niż z nóg (dlatego małe dzieci uszy się bez kijów - myślą o rękach a o nogach zapominają) ręce czytaj kije mają być pomocne bo.....jeździmy z nartami na nogach:D:D:D a zwłaszcza z głową na karku czyli przewidujemy to co chcemy zrobić i co może nas spotkać:eek: ciekawe jest to co piszesz, takich "starych wyjadaczy" na nartach w około siebie mam wielu, a zasadnosci i uzycia kijów nikt nie przedstawił. A moze masz racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi