Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Awaria butów

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Fischer RC 4 Race,flex 120,bo bardzo mi leżały te buty,po jednym sezonie pękł prawy w miejscu zgięcia,kupiłem nastepną parę i znowu to samo-dokłądnie w tym samym miejscu...

Czy ktoś to już przerabiał-może jakas wada fabryczna?

Zapytaj Aklima miał podobny problem z Fischerami

Nie reklamuję,bo kupowałem na aukcjach ebay w Niemczech za niewielkie pieniądze,więc szkoda zachodu-musiałbym miec rachunek z kraju.Mam stopę z problemami,wiec szukam teraz

następnego modelu wyjsciowego,który mi będzie leżał,a i tak będę musiał odbarczać,ale ta awaria nie miała nic wspólnego z odbarczaniem,dziwne,że za każdym razem prawy but.

A używałem ich niewiele,głównie na zawody,bo na codzień mam Salomony Equipe,11letnie!!!,

które tylko nieznacznie mniej trzymaja do dzisiaj,ale sa cieplejsze i żadnych awarii mimo tak długiej i intensywnej eksploatacji.

Edytowane przez lski@interia.pl

Nie reklamuję,bo kupowałem na aukcjach ebay w Niemczech za niewielkie pieniądze,więc szkoda zachodu-musiałbym miec rachunek z kraju.Mam stopę z problemami,wiec szukam teraz

następnego modelu wyjsciowego,który mi będzie leżał,a i tak będę musiał odbarczać,ale ta awaria nie miała nic wspólnego z odbarczaniem,dziwne,że za każdym razem prawy but.

A używałem ich niewiele,głównie na zawody,bo na codzień mam Salomony Equipe,11letnie!!!,

które tylko nieznacznie mniej trzymaja do dzisiaj,ale sa cieplejsze i żadnych awarii mimo tak długiej i intensywnej eksploatacji.

Masz fakture albo paragon?

Ja bym nie odpuścił producentowi.

A zapakuj w paczkę i wyślij do producenta zobaczysz jak traktuje klientów. Ja kiedyś 5 !!! lat po kupnie wysłałem do śp. Dachsteina pęknięty tylny "wahacz" z butów 5VR i przysłali dwa nowe komplety z :eek: przeprosinami i życzeniami wspaniałej jazdy:eek::D:D:D za gratis !!!!!

• Like 1

A zapakuj w paczkę i wyślij do producenta zobaczysz jak traktuje klientów. Ja kiedyś 5 !!! lat po kupnie wysłałem do śp. Dachsteina pęknięty tylny "wahacz" z butów 5VR i przysłali dwa nowe komplety z :eek: przeprosinami i życzeniami wspaniałej jazdy:eek::D:D:D za gratis !!!!!

Już i tak nie ma nic do stracenia a to najwyraźniej wada fabryczna .

Wysłać bezpośrednio do producenta lub przez Polskiego dystrybutora .

Z którego rocznika te buty ?

Około 10lat temu moja matka-rodzicielka wysłała kupione w kraju na giełdzie używane Koflach'y do producenta, gdzieś za granice. Bez jakiegokolwiek dowodu zakupu. Na początku to nawet same fotki poszły. Pękł przód buta, tam gdzie wchodzi do wiązania - było to efektem wjechania nartą pod korzeń.

Po tym jak dostali fotki poprosili o przesłanie samej skorupy. Pech chciał że ojciec już naprawił buta, wstawiając na ciepło stalowe pręty (mistrz!) :-).. ale i tak odesłaliśmy naprawioną skorupę i... za jakiś czas przyszedł odpowiednio wysoki model (tak jak tamtych) DWÓCH nowych skorup. Wystarczyło przełożyć "skarpety" i mama śmiga do dziś w tych butkach.

O to właśnie chodzi . Przecież jak nie są podrobione to Fischer uznaje chyba gwarancję międzynarodową . Bo skąd mogły by pochodzić jak nie od nich ?

Kwestią jest tylko który to rocznik buta bo Fischer ma gwarancję 24 m-cy .

Sklep może nie przyjąć ze względu na brak dowodu zakupu . Ale przedstawiciel lub sama fabryka na jakiej podstawie ma odmówić reklamacji .

Ja bym spróbował .

I tak nic z tych butów więc niech się producent wstydzi jak nie zareaguje to jego postępowanie w dobie internetu pójdzie w świat i sprzedaż o jakiś promil:D spadnie i jakiś facio dostanie mniejszą premie:cool:

Już im spadła sprzedaż bo właśnie dzisiaj kupiłem buty Head .

I podejrzewam że z 10 osób tego forum dobrze się zastanowi zanim na te buty popatrzy .