Ambro Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Wróciłem parę dni temu z bardzo udanego wyjazdu do Flachau. Pierwszego dnia nartowania, pogoda była beznadziejna natomiast kolejne w kolejne 5 dni pogoda bardzo dopisała. Żeby było krócej w punktach wypisze moje pozytywne oraz negatywne spostrzeżenia i opinie na temat miejscowości w Ski Amade. Na plus: + trasy w Zauchensee (duża ilość, różnorodność i bez kolejek + knajpy na stokach Zauchensee (dobre żarcie za przystępne ceny) + przygotowanie czerwonych i czarnych tras + duża ilość udostępnionych slalomów + spora ilość ciekawych ścianek poza trasami + jakość wyciągów + możliwość sprawdzenia ilości przejechanych kilometrów na nartach oraz wykres pokonanych wzniesień. + Absolut Park + Chill House w Flachauwinkl + sklepy, kluby i bary w centrum Flachau + Terme Amade w Altenmarkt + Weltcupexpress (wagonik na szczyt z którego startuje zjazd pucharu świata + piekny widok z góry) + bardzo łatwy dojazd dzięki przebiegającej przez dolinę autostradzie A10. Na minus: - bardzo mała różnorodność tras w samym Flachau (same czerwone) - płatna nocna jazda w Flachau ( 15-16e za 2-3godz) - mała ilość kursujących ski-busów (na większości przystanków się nie zatrzymywały z powodu przepełnienia) - ski-busy kursujące nie do końca zgodnie z rozkładem (czasem odjeżdżały wcześniej czasem później) - brak numeracji tras na mapkach - ok. godz. 16:30 na stok rusząły ratraki z nie zawsze włączonym "pikaczem". - mała ilość śniegu ( nie zależne od miejscowych ale miało to duży wpływ na straszny stan "dolnych" tras) Póki co to tyle. Wyjazd uważam za super udany i pewnie kiedyś tam jeszcze zawitam. Edytowane 22 Luty 2011 przez Ambro 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Ambro gdzie te slalomy powiedz mi bo jadę tam w sobotę a z chęcią bym sobie pojeździł na gs-ach to sa giganty czy slalomy? bo jak ja bylem 2 lata temu czy jakos tak to nic nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Na stałe jest w Zauchensee przed knajpą z lodowym barem Red Bulla. Nastepny w tej miejscowości jest na końcówce trasy zjazdu pucharu świata ale nie wiem czy na stałe. Kolejne dwa są w Flachauwinkl (ostatni przystanek busa, tam gdzie jest Absolut park) jeden pod pierwszymi krzesłami, którymi jedziesz do góry a drugi po drugiej stronie gdzie można zjechać do Kleinarl. W Flachau też pamiętam, że był jakiś ale byłem tam tylko raz więc nie wiem czy jest na stałe. Jest ich sporo i wszystkie to GSy. Większość ma pomiary czasu ale nie zawsze działające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 ok dzięki za info !! będe ich poszukiwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 ok dzięki za info !! będe ich poszukiwał to nie igła, nawet jak byś nie chciał to je zauważysz:rolleyes:, dodam że są fajnie zorganizowane, bo są zupełnie odizolowane siatami do tras i zapoczątkowane budką startową, tak że nikt tam boczkiem nie wskoczy z trasy. Jednak zazwyczaj stoi grupka kilkunastu chętnych w kolejce:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 to nie igła, nawet jak byś nie chciał to je zauważysz:rolleyes:, dodam że są fajnie zorganizowane, bo są zupełnie odizolowane siatami do tras i zapoczątkowane budką startową, tak że nikt tam boczkiem nie wskoczy z trasy. Jednak zazwyczaj stoi grupka kilkunastu chętnych w kolejce:cool:. Jak nie ma kolejki pod koniec dnia tzn. że zamiast slalomu jest wyrobiony tor bobslejowy i ciężko się jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Jak nie ma kolejki pod koniec dnia tzn. że zamiast slalomu jest wyrobiony tor bobslejowy i ciężko się jeździ W niedzielę o 11 były rowy do pasa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 aha no to muszę tam przyatakować z samego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Boogie wrzuć też realcje bo mam zaproszenie na koniec marca do Flachau. No i co z tym śniegiem? Ambro pisze, że na dole fatalissimo! Edytowane 22 Luty 2011 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Boogie wrzuć też realcje bo mam zaproszenie na koniec marca do Flachau. No i co z tym śniegiem? Ambro pisze, że na dole fatalissimo! Bez przesady , nie jest tak źle. Po południu jest mokro na dole, ale zjechac sie jak najbardziej da. Marzec ma byc chłodny więc śnieg nie zniknie tak szybko. Zima jest jak jest , więc na koniec marca cudów nie oczekujmy na wysokości 800mnpm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Boogie wrzuć też realcje bo mam zaproszenie na koniec marca do Flachau. No i co z tym śniegiem? Ambro pisze, że na dole fatalissimo! U góry jest ok. Tak jak napisałem słabo robi się pod koniec dnia na trasach zjeżdżających na sam dół -dużo mokrego, ciężkiego śniegu. Dla mnie akurat trasa w takim stanie jest pewnym wyzwaniem i przypomina freeride więc nie narzekam ale jednak wrzuciłem to na listę minusów bo mało kto lubi taki warunki. Poniżej zdjęcie trasy prowadzącej do dolnej stacji gondoli w Zauchensee. Edytowane 22 Luty 2011 przez Ambro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 no niezła kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 No to tak wyglądała trasa gigantowa w Alta Badia w zeszłym tygodniu tylko do tego była cała w chmurach i padał śnieg:D Na fotkach to mi nie wyszło bo niestety było "płaskie światło":rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 no niezła kupa Szczerze mówiąc na początku też tak uważałem ale jak złapałem rytm to przeleciałem całą bez zatrzymania siedząc ostro na tyłach i potem następnego dnia czekałem kiedy będę kończył jazdę na tej trasie z piekącymi udami P.S. na gigantkach ta trasa była męką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Ja tam lubie po takim czymś jeździć. Nawet mój jr polubił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi