nurek1974 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 za onet.pl Na Podtatrzu zapanuje cisza - zapowiada "Dziennik Polski". Władze Zakopanego biorą się za wizerunek swojego miasta. Chodzi nie tylko o chaos na Krupówkach i proponowany zakaz handlu ulicznego w tym miejscu. Cisza powinna zapanować również na stokach narciarskich. - Jesteśmy blisko utworzenia na terenie powiatu tatrzańskiego kurortu. Musimy stawiać na jakość. Dobrze by było, żeby nasze stoki były nie tylko bezpieczne, ale i spokojne. Teraz na niektórych puszczana jest głośna muzyka. Na pewno nie wszystkim to się podoba. Może dobrze byłoby to zmienić? - zastanawia się Andrzej Gąsienica-Makowski, starosta tatrzański. Podobnego zdania są właściciele stacji narciarskich. Oni też nie widzą konieczności puszczania muzyki na stokach. Są tam rozlokowane głośniki, ale służą przede wszystkim do ogłaszania komunikatów. - Osobiście jestem zdania, że turyści, którzy w dużych miastach na co dzień żyją w hałasie, gdy tu przyjeżdżają, potrzebują ciszy - mówi współwłaściciel jednej ze stacji narciarskich w Białce Tatrzańskiej. Inny dodaje, że przedsiębiorcy zaoszczędzą przy okazji na wysokich opłatach, jakie muszą obecnie ponosić z tytułu publicznego odtwarzania muzyki na rzecz ZAiKS - czytamy w "Dzienniku Polskim". a co na to forumowicze ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Ja jestem za:) rozumiem ze muzyka moze leciec gdzieś w karczmie, jak sie obiadek szama...ale na stoku, jest to dla mnie nie do przyjecia, jak cały dzień wyje np ESKA...moze dlatego ze jestem słuchaczka Trójki;) Na stoku, lubie ciszę..w granicach rozsądku, bo nie da się wyeliminowania np szurania...po lodzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Mnie to w zasadzie obojętne. Muzyka na stoku ( głośność w granicach rozsądku) mi nie przeszkadza, ale jej brak też mi pasuje - w końcu jadę na narty, a nie na koncert:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Mnie to w zasadzie obojętne. Stok stokiem, ale co mają powiedzieć mieszkańcy lub goście mieszkający w hotelach lub pensjonatach. Sam tego doświadczyłem w weekend, kiedy to w Zakopanem miałem nocleg obok stoku i ... od rana do wieczora słychać było głośną łupaninę z głośników. Halo! Jak ktoś przyjedzie wypocząć, zapłaci za hotel i ... przez cały pobyt w górach będzie słuchał najnowszych hitów Lady Gaga to ja dziękuję! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Całkowicie popieram, na stokach powinno być cicho. Łomot z głośników męczy i przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Stok stokiem, ale co mają powiedzieć mieszkańcy lub goście mieszkający w hotelach lub pensjonatach. Sam tego doświadczyłem w weekend, kiedy to w Zakopanem miałem nocleg obok stoku i ... od rana do wieczora słychać było głośną łupaninę z głośników. Halo! Jak ktoś przyjedzie wypocząć, zapłaci za hotel i ... przez cały pobyt w górach będzie słuchał najnowszych hitów Lady Gaga to ja dziękuję! :eek: Zgadza się. Dlatego właśnie zaznaczyłem, że nie przeszkadza mi to, gdy głośność tej muzyki nie jest nachalna... POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 jestem za! Zwłaszcza, że zwykle puszczają muzykę lub stacje radiowe, które mi nie leżą. A cisza na stoku sprzyja odpoczynkowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 ja wole usłyszeć czyjeś "uuuułłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłaaaaaaaaaaaaaaaa lecęęęęęę" Do tego, jak byłem w Białce to osobiście męczyła mnie zdecydowanie za głośne radio ...bo nie tylko o muzykę idzie ale o i reklamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loola Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 też nie odczuwam potrzeby słuchania muzyki podczas jazdy na nartach w głowie i tak gra moja muza tym bardziej że jak wiadomo i widać to nawet po wypowiedziach poprzedników każdy ma inne gusta, ja np. zniosłabym tylko eskę rock:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 W moim odczuciu muzyka na samym stoku przeszkadza np. jak jeżdżę z dzieciakiem dość że kask ogranicza jego słyszalność to jak dojdzie do tego jeszcze muzyka to już robi się kaplica i młody mnie nie słyszy. Natomiast w pobliżu samej knajpy na stoku jest ta muzyka pożądana przeze mnie ale też w rozsądnej głośności. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Witam Ja też jestem za ciszą na stokach. Zastanawiam się skąd to się wzięło - wszyscy wolą ciszę, właściciele ośrodków płacą za odtwarzanie muzyki, której ludzie woleli by nie słuchać - zagadka. Pozdrawiam Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Na stoku powinno być bez muzyki. W karczmie chętnie słucham. Na co dzień słucham trójki a na stokach to dudnią jakieś zetki czy inne RMFy:mad: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Może grać tylko bardzo cicho. Na zawodach żadnych durnych didżejów pokroju Jacka Dacka . Podobno mamy (narciarze) chronić przyrodę to zacznijmy od zbędnej muzyki . W karczmie może być muzyka a też cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Oczywiście, że powinno być cicho! Krew mnie zalewa, jak słyszę ten charkot z tych głośnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 W moim odczuciu muzyka na samym stoku przeszkadza np. jak jeżdżę z dzieciakiem dość że kask ogranicza jego słyszalność to jak dojdzie do tego jeszcze muzyka to już robi się kaplica i młody mnie nie słyszy. Natomiast w pobliżu samej knajpy na stoku jest ta muzyka pożądana przeze mnie ale też w rozsądnej głośności. pozdrawiam Ciekawe dosyć akurat u mnie w rodzinie kask nikomu nie ogranicza słyszalności może takie modele. A co do muzyki to jest mi obojętne , jednak nie mam nic przeciwko. Nie lubię słuchać samych skrętów na lodzie itd czuję się wtedy jakbym oglądał mecz piłkarski albo zawody narciarskie bez komentarza :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Stok stokiem, ale co mają powiedzieć mieszkańcy lub goście mieszkający w hotelach lub pensjonatach. Sam tego doświadczyłem w weekend, kiedy to w Zakopanem miałem nocleg obok stoku i ... od rana do wieczora słychać było głośną łupaninę z głośników. Halo! Jak ktoś przyjedzie wypocząć, zapłaci za hotel i ... przez cały pobyt w górach będzie słuchał najnowszych hitów Lady Gaga to ja dziękuję! :eek: To taki przywilej lepiej sytuowanych/zamożniejszych;) Wczoraj byłem w Schladming i na Olimpia Stadion był zainstalowany DJ i zapodawał muzykę że jak podjechałem to mi zagłuszał radio w samochodzie:eek:, a jak wiadomo w koło same hoteliki 5 i 4 gwiazdkowe, a ja sobie mieszkałem na prowincji i miałem błogą ciszę, szum strumyka i ćwierkające ptaszki:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Nie lubię słuchać samych skrętów na lodzie itd czuję się wtedy jakbym oglądał mecz piłkarski albo zawody narciarskie bez komentarza :eek: Przecież to muzyka dla uszu narciarsko cos chyba jest nie tak z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Narciarsko jest w porządku nie raz słyszałem , że w nocy coś krzyczałem o krawędziach albo o jakimś wyciągu. Tylko sam dźwięk takiej krawędzi + lodu jest po prostu smutny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Tylko sam dźwięk takiej krawędzi + lodu jest po prostu smutny To jest bardzo optymistyczny dźwięk - smutny to jest dźwięk glebnięcia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Ja jestem za:) rozumiem ze muzyka moze leciec gdzieś w karczmie, jak sie obiadek szama...ale na stoku, jest to dla mnie nie do przyjecia, jak cały dzień wyje np ESKA...moze dlatego ze jestem słuchaczka Trójki;) Na stoku, lubie ciszę..w granicach rozsądku, bo nie da się wyeliminowania np szurania...po lodzie:) Jazda przez cały dzień i słuchanie po 5 razy jednej piosenki z tekstem ,który trze brzuchem o dno rowu mariańskiego to średnia uciecha... A tu proszę: Prywatna kolekcja - świetna audycja, Ofensywa - ukojenie dla uszu Trójka to jest to, ale masie nie pasuje więc odpada tak samo jak Eska. Dogadzając jednemu wkurzasz innego. Nie da się zadowolic wszystkich, więc cisza jest dobrm rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Niech panuje błoga cisza. Jestem za! Pomijam jakieś incydentalne imprezy z DJ-em włącznie. Ale na co dzień w natłoku muzyki i reklam giną podawane od czasu do czasu jakieś tam komunikaty GOPR-u czy gestorów ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Muzyka na samym stoku nie. Jednak na dolnej czy górnej stacji czemu nie, obowiązkowo obok jakiejś knajpy czy w samej knajpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 (edytowane) Jazda przez cały dzień i słuchanie po 5 razy jednej piosenki z tekstem ,który trze brzuchem o dno rowu mariańskiego to średnia uciecha... A tu proszę: Prywatna kolekcja - świetna audycja, Ofensywa - ukojenie dla uszu Trójka to jest to, ale masie nie pasuje więc odpada tak samo jak Eska. Dogadzając jednemu wkurzasz innego. Nie da się zadowolic wszystkich, więc cisza jest dobrm rozwiązaniem Ten rów marianski mnie rozwalił no szkoda ze np wyciagi w pt nie sa czynne od 6:00 wtedy jest poranek z Wojtkiem w Trójce:) milo by było wtedy jeździc no ale ogólnie muzyka na stoku...na nie:) bo Trójka to jescze nigdzie słyszana mi nie była Edytowane 21 Luty 2011 przez Ewa78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Przypominam,że też jestem "trójkowiczem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Ten rów marianski mnie rozwalił no szkoda ze np wyciagi w pt nie sa czynne od 6:00 wtedy jest poranek z Wojtkiem w Trójce:) milo by było wtedy jeździc no ale ogólnie muzyka na stoku...na nie:) bo Trójka to jescze nigdzie słyszana mi nie była To dobrze, bo pozostaje po części elitarna i nieskomercjalizowana, w takim tego słowa znaczeniu, że nie jest odbierana przez masy. Jest dla wybrańców, takich jak Ty, Figo, Janek czy ja A porównanie z rowem jest niestety coraz bardziej urealniane przez stacje radiowe i gust muzyczny polaków, a w zasadzie brak jego dobrej odmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi