mmara89 Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Mam pytanie czy po sezonie warto zalewać ślizg żeby się nie utleniał czy wystarczy tylko smarowanie na gorąco? Bo jak pytałem w serwisie w intersporcie to facet mówił żeby nie zalewać ale szczerze to nie mam do tego serwisu wielkiego zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Mam pytanie czy po sezonie warto zalewać ślizg żeby się nie utleniał czy wystarczy tylko smarowanie na gorąco? Witam Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem ,,zalewać'':) Smarujesz na gorąco miękkim smarem i tak zostawiasz - na początku następnego sezonu ten smar cyklinujesz, smarujesz czym tam akurat potrzebujesz (oczywiście na gorąco), cyklina, szczotka i na stok. Pozdrawiam Mirek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) ………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmara89 Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Jestem laikiem w tej sprawie więc luzujesz wiązania czyli?? a drugie pytanko co daje trzymanie nart w pozycji stojącej?? a jeśli chodzi o serwis to jeśli mam do wyboru ręczny lub maszynowy to lepszy ręczny tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Przestawiasz sprężyny w wiązaniach z przodu i z tyłu na pozycje 0 DIN. Gdy narty stoją to działaja na nie mniejsze siły - nie wypatrzają się, mniej się po prostu starzeją. Serwis ręczny jest znacznie droższy, generalnie daje lepsze naostrzenie krawędzi, jeśli jest dobrze zrobiony to dłużej takie ostrzenie wytrzymuje, mniej zżera krawędź i ślizg czyli jest łaskawe dla nart. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 :eek: co to za temat:mad: Ludzie opamiętajcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 :eek: co to za temat:mad: Ludzie opamiętajcie się No racja!!!!! Ja cały czas trzymam narty blisko drzwi, zeby być gotowym jakby co:D, a Wy już myślicie o konserwacji sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmara89 Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Sprawa wiadoma zima trzyma świetna sprawa:) ale wole wiedzieć na zaś niż potem zostać z rękami w majtkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 (edytowane) …………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiara Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 wiazania przedmuchac powietrzem (NIE SMAROWAC) a co jeśli wiązania są od nowości zapuszczone miodowatym smarem aż po brzegi? Wycierać :eek: Smarujesz na gorąco miękkim smarem i tak zostawiasz czy możesz zdefiniować "miękki smar"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) ………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2011 czy możesz zdefiniować "miękki smar"? Witam Ja używam do tego smaru parafinowego przeznaczonego do smarowania przy wyższych temperaturach - to miękki smar - w odróżnieniu do smarów twardych - na niskie temperatury. Taki smar łatwo się nakłada i dobrze nasyca ślizg. Smary uniwersalne też się nadają - są raczej miękkie. Smarowanie jakimkolwiek smarem jest lepsze niż pozostawienie suchego ślizgu. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiara Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2011 Panowie BARDZO dziękuję!! Mam jeszcze pytanie - czy wazelina techniczna nadaje się na krawędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2011 Nadaje się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mormon Napisano 8 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2011 Ja zawsze polegam na profesjonalnym serwisie. Na szczescie ostatnio mamy takie mozliwosci jak gruper, groupon, my deal itp. znalazlam ostatnio nie tylko serwisowanie, ale tez spora znizke na sprzet, skorzystalam i bede polecac, bo bawienie w smarowanie i woskowanie w domu, nie bawi mnie juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi