ghost41 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 wszystkie informacje i zdjęcia w linku http://allegro.pl/rossignol-40-salomon-spyder-fisher-blizzard-i1459281329.html super cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Rossignol ktoś sprzedaje twoje spodnie:D Sorki za offa ale nie mogłem sie powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Rossignol ktoś sprzedaje twoje spodnie:D Sorki za offa ale nie mogłem sie powstrzymać To nie są moje spodnie . Ja mam pomarańczowe i czarne (quiksilver) . Z odzieży Rossignola nic nie mam bo ubrania mają przesadnie drogie a jakość mierna w stosunku do ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghost41 Napisano 13 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2011 skoro jakość mierna to dlaczego kupiłeś quiksilvera jak to ten sam producent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 13 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2011 skoro jakość mierna to dlaczego kupiłeś quiksilvera jak to ten sam producent ? Quiksilver nie jest właścicielem Rossignola już od 2008 roku . Tak więc nie sugeruj że to Rossignol jest cytuję :właścicielem takich marek jak Quiksilver czy ROXY . Ale nie o tym chciałem pisać : Ghost ja nic do Twoich spodni nie mam . Cena niska , kolor super , marka dobra . Sorki jak pomyślałeś że coś komuś sugeruję . OFERTA TWOICH SPODNI JEST DOBRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghost41 Napisano 19 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 nowa aukcja: http://allegro.pl/rossignol-40-salomon-spyder-fisher-blizzard-i1470890682.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 19 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2011 Fajny kolorek. Do Pro/Agresorów 9+ chyba nie będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghost41 Napisano 20 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Fajny kolorek. Do Pro/Agresorów 9+ chyba nie będą pasować. hmm iście profesjonalne podejście do wyboru sprzętu - żeby pasowało pod kolor myślałem że tylko dziewczyny tak robią moim zdaniem, jezeli juz o tym mowa to ostatnie co bym zrobił to dobrał wszystko żeby grało pod kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 hmm iście profesjonalne podejście do wyboru sprzętu - żeby pasowało pod kolor myślałem że tylko dziewczyny tak robią moim zdaniem, jezeli juz o tym mowa to ostatnie co bym zrobił to dobrał wszystko żeby grało pod kolor Też tak czynie, gdyż dalej jeżdzę w b. praktycznej kurtce z przed paru lat, a to co napisałem to był żart, skutkiem pewnej wypowiedzi kol. Rossignola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 wy się śmiejecie ale ja osobiście lubię posiadać ladny secik żeby się dobrze prezentowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Ja się Bańka nie śmieję . Też lubię skompletować ładny strój i dobrać dodatki . Nie widzę żadnego powodu kupowania stroju który mi się nie podoba . Do progressora Marku nie spasują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 A ja kupując ubrania najpierw patrzę na funkcjonalność, krój i firmę ( nie chodzi o lans, raczej o zaufanie do pewnych marek) i na sam koniec spośród dostępnych kolorów wybieram ten najlepiej pasujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Do progressora Marku nie spasują . Też tak myślałem, jeżdże w czarnych spodniach również z przed paru lat. Włoskie z membraną, prawie jak kiedyś elastyczne, nie krępują ruchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) A ja kupując ubrania najpierw patrzę na funkcjonalność, krój i firmę ( nie chodzi o lans, raczej o zaufanie do pewnych marek) i na sam koniec spośród dostępnych kolorów wybieram ten najlepiej pasujący Dokładnie . Tylko ja najpierw patrzę na cenę . Wybieram tylko i wyłącznie modele z Goretex lub najwyższe modele danego producenta. Przeważnie komplet ze spodniami . Ufam tylko tkaninie gore-tex wszelkie inne tkaniny to tylko więcej lub mniej udane substytuty. W dziedzinie mody narciarskiej możemy podyskutować bo to mój konik Marku czarne spodnie pasują do każdych nart . Membrany nie znam dlatego się nie wypowiem . Edytowane 20 Luty 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Gore-tex fajny jest, mam ciuchy z gore do outdoru czy wspinania ale moim zdaniem w ciuchach narciarskich jest on średnio niepotrzebny i tylko podbija cenę. Dotyczy to zwłaszcza spodni. Nie bardzo też rozumiem jak membrana typu gore-tex może dobrze działać w ocieplanych ciuchach. Moim zdaniem to czysty marketing i dobrze wypromowana marka tego znakomitego materiału, zresztą wielu topowych producentów nie używa go nawet w swoich najwyższych modelach stosując własne membrany, może i gorsze, może porównywalne, jak dla mnie to nie ma znaczenia, w ulewnym deszczu nie jeżdżę, jak jest ciepło to stosuję soft shell albo kurtkę nieocieplaną - wtedy z gore-texem właśnie i nie bardzo rozumiem po co mi takie parametry jak podają na metkach (25/30 tys itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Ja membraną nazywam właśnie Gore-Tex, tak że widze mamy podobne inklinacje. A z adresu sklepu, który podałeś w którymś miejscu, skorzystałem. Czekam na kurtkę Hyper Fleece Softshell, bo w kwietniu ciągnę w 3V i mam nadzieję że się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Gore-tex fajny jest, mam ciuchy z gore do outdoru czy wspinania ale moim zdaniem w ciuchach narciarskich jest on średnio niepotrzebny i tylko podbija cenę. Dotyczy to zwłaszcza spodni. Nie bardzo też rozumiem jak membrana typu gore-tex może dobrze działać w ocieplanych ciuchach. Moim zdaniem to czysty marketing i dobrze wypromowana marka tego znakomitego materiału, zresztą wielu topowych producentów nie używa go nawet w swoich najwyższych modelach stosując własne membrany, może i gorsze, może porównywalne, jak dla mnie to nie ma znaczenia, w ulewnym deszczu nie jeżdżę, jak jest ciepło to stosuję soft shell albo kurtkę nieocieplaną - wtedy z gore-texem właśnie i nie bardzo rozumiem po co mi takie parametry jak podają na metkach (25/30 tys itp) Już odpowiadam koledze . Wielu topowych producentów go nie używa bo za patent trzeba zapłacić . Dzisiaj cena gore-tex z najlepszych firm to 600-800 zł . Proszę to porównać do odzieży innych topowych co używają 2 razy gorszej membramy darmatex. Spodnie absolutnie muszą być z gore-texu nawet te ocieplane . Nie wszystkie są ocieplane . Jadąc 100 km/h z góry to tak jakby wiał wiatr 10 w skali B . Zaręczam że stawy będą wdzięczne koledze za takie opatulenie . Gore-tex nie podaje żadnych parametrów na metce .Jak tam są to jest to podróbka . Najnowszy trend kurtek to gore-tex bez żadnego ocieplania . Do pieszych wycieczek i żeglarstwa to tylko jako kurka przeciwdeszczowa . Do biegania się nie nadaje bo za wolno odprowadza wilgoć . Kurtki soft schell też mogą być z tkaniny Gore-tex . Tkanina ma dożywotnią gwarancję i jest praktycznie niezniszczalna . Mam nadzieję że się na coś przydałem . Uff . ale się rozpisałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghost41 Napisano 24 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 nowe spodnie Rossignol w super cenie 289 zł z 495 zł !!! http://allegro.pl/show_item.php?item=1478998185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi