JC Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Voelkl narty 2011/2012: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=galerie&g_rodzaj=sprz%EAt&g_co=galeria&g_id=741&g_numer_zdj=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiara Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 mam wielką słabość do Voelkla, ale z całym szacunkiem - co roku schodzi niżej jeśli chodzi o szatę graficzną. Niedługo jedyną nartą, na której będzie można zawiesić oko pozostanie Grizzly. Ja rozumiem, że nie ocenia się narty po opakowaniu, ale mimo wszystko... baba ze mnie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Mam takie samo wrażenie...mimo żem nie baba;) Jakaś ta czcionka za wielka, przekombinowana...i w ogóle bez smaku. Ale co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiara Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Zastanawia mnie też, czy ze względu na oszczędności nie schodzą z jakością (niektórych) modeli. Dwa wyznaczniki: 1. Szukając Tierry znalazłam info 08/09 i zdaje się 09/10 jeszcze była wzmacniana Titanalem http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2450&id_modelu=3245 kolejne sezony już "Powered by Steel" http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3245&id_modelu=4648 zakładam, że "Powered by Titanium" jest lepsze, bo tak właśnie są wzmacniane "lepsze nartki" (RaceTiger, Grizzly). 2. W jednym ze sklepów (raczej nie markecie, który ma pozakatalogowe narty) oglądałam tegoroczą Tierrę. Zarówno folia, jak wiązania mocno zeszły z jakością... Wiązania mocno splasticzały, a folia jest delikatniejsza.. czy ktoś jeszcze poczynił podobne obserwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Też mam wrażenie że oprócz nart z grupy race, reszta jest przekombinowana, ale może taka będzie moda na stokach w następnym sezonie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 (edytowane) ……………. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 (edytowane) mam wielką słabość do Voelkla, ale z całym szacunkiem - co roku schodzi niżej jeśli chodzi o szatę graficzną. Niedługo jedyną nartą, na której będzie można zawiesić oko pozostanie Grizzly. Wygląd wyglądem,ale jak ta narta jeździ...:) Swoją drogą dzięki Janie Kowalu za polecenie tej narty - jest genialna na każde warunki -moje RC4 poszły do lamusa Edytowane 3 Marzec 2011 przez JurekByd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Wygląd wyglądem,ale jak ta narta jeździ...:) Swoją drogą dzięki Janie Kowalu za polecenie tej narty - jest genialna na każde warunki -moje RC4 poszły do lamusa Też mnie kusi taka narta. Zastanawiam się tylko jak ona sie zachowuje na twardym stoku np w porównaniu do racetigerów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Też mnie kusi taka narta. Zastanawiam się tylko jak ona sie zachowuje na twardym stoku np w porównaniu do racetigerów?? oczywiscie nie bedzie az taka dobra na beton, ale jest zadziwiajaca dobra przy swoich parametrach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Moja obserwacja jest taka, że tego typu narty na twardym trzymają nieco gorzej niż narty race i wtedy trudniej nimi kręcić, jednak jadąc techniką powiedzmy "mniej carwingową" można na nich jeździć zdecydowanie bardzo szybko i są wtedy bardzo stabilne i zadziwiająco pewne. Druga ewentualnośc to ciągnięcie długim skrętem z dużą prędkością - wtedy też dosyć dobrze trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feist Napisano 6 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2011 http://www.voelkl.com/ na europejskiej stronie można już zobaczyć pełna kolekcje na 2011/2012 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeronimo Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Jeśli dobrze wyczytałem to Voelkl przekonał się do rockera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 W wielu postach pojawiają się bardzo pozytywne opinie o nartach Voelkl. A to komuś Grizzly odmieniły narciarstwo, a to Mantra się bardzo dobrze spisywała. Mnie się wyjątkowo sprawdziły Katana. Zamierzam w przyszłym sezonie poświęcić dużo uwagi firmie Voelkl. Może jakieś testy się odbędą. Czyżby powrót w moim przypadku do tej firmy...zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Narty Voelkl CODE Kilka słów pisanych na temat nowości firmy Voelkl nart CODE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 CODE... tabelka doboru.... coś mi się przypomina Atmic i metron index... Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 CODE... tabelka doboru.... coś mi się przypomina Atmic i metron index... Pozdrawiam Mirek Było coś takiego: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_newsa=1087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
55_latek Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Coce Kto jeździł na Volkl Code? Jestem na kupnie narty i taką mi polecono, zachwalając łatwość prowadzenia i komfort. Niepokoi mnie brak promienia skrętu w danych. Dla kogo ta narta i czy rzeczywiście można na niej komfortowo pojeździć na krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Ja jeździłem na Voelkl The Code. Dałem jej wysokie oceny na WST 11/12. 49 punktów na 50. Narty godne polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi