marboru Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 DWA KIJKI, NARTY I 47-LETNI REPREZENTANT Haiti ma swojego pierwszego reprezentanta w narciarstwie alpejskim. Nazywa się Jean-Pierre Roy, ma 47 lat i już w niedzielę wystartuje w mistrzostwach świata w Garmisch-Partenkirchen. Ponad 20 lat temu sławę zdobyli jamajscy bobsleiści. Teraz sporty zimowe próbuje zawojować inny reprezentant karaibskiego kraju - Jean-Pierre Roy, szef i jedyny członek Federacji Narciarskiej Haiti. W niedzielę 47-letni narciarz zadebiutuje w mistrzostwach świata na stoku Garmisch-Partenkirchen. Do zawodów przygotowywał się we francuskich górach, a zaległości w umiejętnościach nadrabia na specjalnej maszynie imitującej narty i zjazd na stoku. - Pozwala mi trenować nogi, bo narciarzowi potrzebne są solidne uda - przyznaje. Bez złudzeń Pierwszy reprezentant w historii narciarstwa Haiti trenuje pod okiem osobistego trenera zaledwie od 6 listopada i nie łudzi się, że w Niemczech osiągnie sukces. - W momencie ceremonii otwarcia mistrzostw będę miał za sobą 20 dni jazdy na nartach. To wielka różnica, jeśli porównać to do zawodników, którzy trenują od 20 lat - przyznaje otwarcie. Jean-Pierre Roy cieszy się, że w Garmisch-Partenkirchen będzie reprezentował swój kraj i zapowiada, że z dumą zaprezentuje się w profesjonalnym stroju w narodowych barwach. A ten otrzymał kilka dni temu. Całość i filmik z treningu i jazdy Zawodnika na: http://www.tvn24.pl/12694,1691697,0,1,pierwszy-taki-narciarz-w-historii,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Zawsze mam mieszane uczucia jak widzę takich "szczęśliwców" . Z jednej strony duch sportu nakazuje zezwolić na start każdemu . Z drugiej strony dlaczego on mając czas 10 minut gorszy od mojego dostał pozwolenie na start . Może nasz związek PZN specjalnie robi wyśrubowane normy kwalifikacyjne by pozbyć się kłopotu o zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na cele statutowe np. premie , wyjazdy szkoleniowe . Medialnie będzie to hit taki sam jak słynna ekipa bobslejowa . Kibice to lubią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Chyba sie przeprowadzę na Haiti. Miałbym duze szanse aby zostać reprezentantem tego kraju w narciarstwie. Tez jestem w podobnym wieku, no moze z roczek wiecej ale za to na nartach duuuuuzo wiekszy staż. Reprezentant kraju w narciarstwie alpejskim - to dumnie brzmi. No tak - nie jestem czerniawy więc chyba nic z tego ;-). Chociaż jak to Tym powiedział w ' Misiu" - Ja też kiedys byłem murzynem Pozdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efcia_xD Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jak na 20 dni jazdy to i tak elegancko Haha, za to teraz każdy się może pochwalić, że jeździ na tyle dobrze, że nawet na mistrzostwach świata nie bylby ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Chyba sie przeprowadzę na Haiti. Miałbym duze szanse aby zostać reprezentantem tego kraju w narciarstwie. Tez jestem w podobnym wieku, no moze z roczek wiecej ale za to na nartach duuuuuzo wiekszy staż. Reprezentant kraju w narciarstwie alpejskim - to dumnie brzmi. No tak - nie jestem czerniawy więc chyba nic z tego ;-). Chociaż jak to Tym powiedział w ' Misiu" - Ja też kiedys byłem murzynem Pozdr Wojtek Kolor bez znaczenia - liczą się korzenie Ja tam proponuję rządowi Haiti "swoje obywatelstwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jeszcze jeden filmik o Zawodniku. Tym razem z Francuskiej TV: [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=i_ajShFBPaE[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Jeszcze jeden filmik o Zawodniku. Tym razem z Francuskiej TV: [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=i_ajShFBPaE[/YOUTUBE] Wydaje mi się że coś z kijkami u tego Haitańczyka nie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 nie , nooo , sympatyczny ten Haitańczyk , sympatyczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi