Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Blizzard 2011/2012

JC

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 months later...

Blizzard G-Force G-Pro IQ

Wiesz SB, z tymi fachowcami (mam nadzieję że nie z wszystkimi) to trochę jest dziwnie. Opowiem. Na początku listopada ubiegłego roku zjawiam się w firmowym sklepie Blizzarda w Mikołowie i pytam o opinie na temat nart, wymieniając K2 apache crossfire jako nartę, która rok wcześniej bardzo przypadła mi do gustu (też są dystrybutorem tej marki). Pytam jakie dwie pary mam pożyczyć na grudniowy wyjazd. Radzą Chargera jako następcę crossfire`a, a z Blizzarda właściwie wszystko. Biorę literaturę, czytam testy i wychodzi na to, że powonieniem spróbować właśnie narty z tytułu. Dzwonię, tydzień przed wyjazdem - proszę zostawcie mi takiego blizzarda, dowiaduję się, że wszystkie egzemplarze zarezerwowali instruktorzy (między innymi Ci którzy mi doradzali) bo to najlepsza narta żeby wygodnie jeździć.

W końcu udało mi się w lutym pojeździć na niej i chciałem kupić, ale w hurtowni już ich nie było.

Teraz jestem właściwie w podobnej jak rok temu sytuacji. Obawiam się, że nie będę w stanie przygotować się fizycznie do jazdy na moim Hedzie magnum, bo kłopoty ze zdrowiem trochę mnie ograniczają. Nawet jak zostawię Heady to chciałbym mieć coś takiego jak w temacie.

Może ktoś mi wskaże, gdzie są testy Blizzarda, bo na pewno były już zrobione dla nart na 2012 oczywiście.

Testy nart Blizzarda będą kontynuowane od stycznia 2012 jak będę miał całą rozpiskę gdzie co kiedy to się z wami tym podzielę.

Co do Blizzarda G-Pro jest to narta przeznaczona dla zaawansowanych narciarzy z zacięciem sportowym. Narta posiada ramę powerframe, system iq i side wall, posiada rdzeń drewniany niepełny ( dwa drewniane paliki lecące przez całą długość narty) i płaszcz z carbonu. Charakteryzuję sie dobrym trzymaniem w średnim i długim skręcie nieco gorzej z trzymaniem na lodzie.

• 1 month later...

można kupić

Pełną kolekcję można już kupić w niektórych sklepach, z doskonałym opisem. Oczywiście nie ma jej jeszcze u dystrybutora, ale na pewno będzie w marcu 2012.

Miast propagować u świrów takich jak ja swój sprzęt, katalogi, opisy, testy to spokojnie czekają na zimę i wtedy zaczną klepać kasiorę.

Wstyd i tyle.

O nowościach opowiadać w trakcie sezonu!

Wystarczy zerknąć na kanadyjskie i amerykańskie portale, a i w Austrii też już przewidują nadejście zimy. W Polsce, część jeszcze liczy na to, że może jej nie będzie.

Może rzeczywiście trzeba sobie Polskę z zakupami odpuścić?