JG77 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Byłem niedawno na nartach w Istebnej i kuzyn dał mi spróbować nart Dynastar Omeglas - komórki i dosłownie zachorowałem na te narty .Super reaktywne ,szybkie nie mówiąc o trzymaniu krawędzi - rewelacja .Muszę takie kupić choć wiem że cena nie będzie niska .W związku z tym mam pytanie ,może ktoś miałby takie lekko używane dł.ok.155 cm.Podobno to są komórki ale takie bardziej cywilizowane .Ciekawe czy Fischer Worldcup SC Pro wersja sklepowa będzie taka sama jak ta komórka .Może ktoś jeździł na jednej i drugiej i jest mi w stanie podpowiedzieć.Liczę tu szczególnie na "Starych" wyjadaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Ja Ci mogę porównać ale Fischera RC4 SL z Omeglasem, bo tą pierwszą posiadam, a tą drugą miałem na nogach od Racemana. Obie narty są bardzo porównywalne jeśli chodzi o jazdę, natomiast z praktycznego punktu widzenia to Fischer jest lepszy, w Omeglasach te wiązania co się kije gną żeby je wypiąć to katastrofa:D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 5 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Czy te RC4 SL to cywilne czy komórkowe posiadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Czy te RC4 SL to cywilne czy komórkowe posiadasz ? Fischer nie ma SL cywilnych, takowe mają oznaczenie SC, czyli te które posiadam to komórki są. Tak wyglądają: http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=2496&c=member&imageuser=4315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 SB, w moich wiazaniach PX Racing 14 (omeglass wc 07/08) nie zauwazylem problemu o ktorym tutaj piszesz. Bez problemu mozna nawet reka wypiac sie z wiazania nie uzywajac jakos bardzo duzo sily. pozdro P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Byłem niedawno na nartach w Istebnej i kuzyn dał mi spróbować nart Dynastar Omeglas - komórki i dosłownie zachorowałem na te narty .Super reaktywne ,szybkie nie mówiąc o trzymaniu krawędzi - rewelacja .Muszę takie kupić choć wiem że cena nie będzie niska .W związku z tym mam pytanie ,może ktoś miałby takie lekko używane dł.ok.155 cm.Podobno to są komórki ale takie bardziej cywilizowane .Ciekawe czy Fischer Worldcup SC Pro wersja sklepowa będzie taka sama jak ta komórka .Może ktoś jeździł na jednej i drugiej i jest mi w stanie podpowiedzieć.Liczę tu szczególnie na "Starych" wyjadaczy a ile chcesz dać i z którego roku mają być , i na jakim modelu dokładnie jeździłeś 155, 165 i 172 takie są długości komórki omeglassa a jest jeszcze 152 i 157 SB, w moich wiazaniach PX Racing 14 (omeglass wc 07/08) nie zauwazylem problemu o ktorym tutaj piszesz. Bez problemu mozna nawet reka wypiac sie z wiazania nie uzywajac jakos bardzo duzo sily. pozdro P ja też nie mam problemów ale i tak wiązanie markera co było w volkach SB to się samo otwierało wystarczyło tylko ładnie poprosić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 ja też nie mam problemów ale i tak wiązanie markera co było w volkach SB to się samo otwierało wystarczyło tylko ładnie poprosić Bo było skręcone na normalnego człowieka, a nie na Pudziana:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 To prawda, Look do Markera tak się ma że trzeba na niego naginać . Fakt Marker bardzo wygodny, powiedział bym nawet wygodniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Ja od kilku dni też mam Dynastary z wiązaniami LOOK'a i nie mam problemu. Odpinam wiązania kijami i nie łamią się także SB może miałeś jakieś beznadziejne kije... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Odpinam wiązania kijami i nie łamią się także SB może miałeś jakieś beznadziejne kije... A gdzie ja napisałem że się łamią/połamały:confused: Kije akurat mam dobre, a nawet bardzo dobre, możesz sprawdzić w profilu:). Również nie pisałem że miałem jakiś problem, bo nary udało mi się odpiąć, przy czym jeśli chodzi o komfort, to w porównaniu z Markerem przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Coś mi się wydaje że we wcześniejszych postach pisałeś, ale może to kto inny, nie ważne....coś było o łamaniu kijków przez te wiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Coś mi się wydaje że we wcześniejszych postach pisałeś, ale może to kto inny, nie ważne....coś było o łamaniu kijków przez te wiązania W poście drugim, piszę że się gną, anie łamią, a to duża różnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 Sorki za pomyłkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 6 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 Jeździłem na 155 cm ,szukam prawie nowych tzn.po kilku dniach jazdy lub najdalej z 2009 r.ale nowe lub jak nowe.Interesuję się także Fischerami takimi jak tu przedstawia SB i z tymi wiązaniami ,myślę że to świetny sprzęt i chyba bym wolał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 6 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 Wracając jeszcze do samej jazdy ,to natychmiast reagowały na impuls ,krawędzie żylety tak że można było się bez obawy wyłożyć a o odejściu nie wspomnę ,chyba jakieś inne ślizgi muszą te komórkowe mieć bo co do prędkości to uciekają w oczach.Chyba najlepsze sklepówki nie mają szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi