Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Mosorny Groń - Zawoja

Ewa78

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wybrałam sie na Mosorny Groń, pogoda moze nie idealna, ale słoneczka troszke było. Warunki bardzo dobre. Napisane jest ze 80 cm sniegu, ja myslę ze 50 cm.

70637c123b92a744.gif

TRASY ZJAZDOWE:

1 - Czerwona FIS (LS+GS)

długość: 1 420 m, różnica poziomów: 336 m,

oświetlona + naśnieżana;

2 - Niebieska

długość: 400 m, różnica poziomów: 65 m,

oświetlona + naśnieżana;

4 - Zielona - dla dzieci

długość: 50 m,

oświetlona + naśnieżana;

CENNIK

Opis cena / cena ulgowa

9:00 - 13:00 50 zł 45 zł

9:00 - 16:00 65 zł 55 zł

13:00 - 17:00 45 zł 40 zł

17:00 do zakończenia ruchu 35 zł 30 zł

Dwudniowy 130 zł 130 zł

Trzydniowy 180 zł 180 zł

1 wyjazd 5 zł 5 zł

Od 13 do 16 stok pusty:) zero kolejek

251b5e375ad3b2d7gen.jpg

Pozdrowienia dla Forumowiczów:)

5bc8eff349494d65gen.jpg

Po 16-17 zjechało się troszke ludu:) Kolejek w dalszym ciagu nie było, stok pusty, a Babia jakzwykle piekna

4e97cee2ff160986gen.jpg

Ogólnie wypad oceniam jako bardzo dobry, z uwagi na zbliżającą się odwilż - każdy czas spedzony na stoku to dobrze spędzony czas:)

Polecam Mosorny, z ifnormacji zebranych od Pana z szałasu w połowie wyciągu maja 12 nowych armatek (PKL) i 13 dysz ( ja je tak nazywam) w ciagu nocy sa wstanie naprodukować :) 30 cm sniegu, oby tylko mrozik był.

Dla mających zamiar sie wybrac, myslę ze lepiej od rana do 16 poźniej trasa staje sie " muldasta".

Edytowane przez Ewa78
  • Like 10

Bywam tam moze nie często, ale 4-5 razy w sezonie, czasami częściej.

Kurcze zawsze jest pusto, zawsze choc na chwile słoneczko wyjdzie:)

Jestem pewna ze w tygodniu to tam nie ma tłumu, myslę ze warto wziąc poł dnia urlopu i sie tam kopsnąć. Jesli oczywiscie mozna:)

Jutro pewnie Pilsko mnie rozczaruje, ale mimo wiejącego coraz mocniej halnego chce tam jechać...bo moze zdarzyc sie tak ze za chwile długo tam nie bedzie mozna jechać:(

Bywam tam moze nie często, ale 4-5 razy w sezonie, czasami częściej.

Kurcze zawsze jest pusto, zawsze choc na chwile słoneczko wyjdzie:)

Jestem pewna ze w tygodniu to tam nie ma tłumu, myslę ze warto wziąc poł dnia urlopu i sie tam kopsnąć. Jesli oczywiscie mozna:)

No właśnie,w tygodniu... :o ,trochę daleko na pół dnia z B-B,gdzie do Żywca czasami jedzie się godzinę. :rolleyes:

W tym roku raczej tam nie zajrzę,booo... koniec wolności idzie. :eek:

Jutro pewnie Pilsko mnie rozczaruje, ale mimo wiejącego coraz mocniej halnego chce tam jechać...bo moze zdarzyc sie tak ze za chwile długo tam nie bedzie mozna jechać:(

Znów chyba z 10 dni ma być ciepło,więc może to być ostatnia szansa... może nawet w tym roku! :eek::(

Buduja obwodnicę :) tyle ze im chyba kasy braknie na całą:(

No to na cały dzień, w tygodniu aż tak wielkiego ruchu do południa nie ma na super expresowej trasie z BB do Zywca;) jak wstrzelisz sie między 9-12 to bez korków dojedziesz w 25 minut, poźniej na Sucha- Stryszawa i Przełecz Przysłop ok 40 minut.

Nie , az tak daleko nie jest:p

Buduja obwodnicę :) tyle ze im chyba kasy braknie na całą:(

No to na cały dzień, w tygodniu aż tak wielkiego ruchu do południa nie ma na super expresowej trasie z BB do Zywca;) jak wstrzelisz sie między 9-12 to bez korków dojedziesz w 25 minut, poźniej na Sucha- Stryszawa i Przełecz Przysłop ok 40 minut.

Nie , az tak daleko nie jest:p

Mówisz o obwodnicy B-B?Bo Żywiec już ją ma. :rolleyes:

Obwodnica B-B powinna być ukończona w lecie tego roku,fullwypasówka do Żywca powinna być do 2012r (już coś tam grzebią :rolleyes: ).No jeszcze żeby z tego dużego mostu był bezpośredni wyjazd za Żywiec,tam niewiele potrzeba. :rolleyes:

A dalej to już jest jak jest... :P

Wiesz,ja tak lubie być jednym z pierwszych,żeby choć trochu sztruksikiem się nacieszyć. :rolleyes:

Mówisz o obwodnicy B-B?Bo Żywiec już ją ma. :rolleyes:

Obwodnica B-B powinna być ukończona w lecie tego roku,fullwypasówka do Żywca powinna być do 2012r (już coś tam grzebią :rolleyes: ).No jeszcze żeby z tego dużego mostu był bezpośredni wyjazd za Żywiec,tam niewiele potrzeba. :rolleyes:

A dalej to już jest jak jest... :P

Wiesz,ja tak lubie być jednym z pierwszych,żeby choć trochu sztruksikiem się nacieszyć. :rolleyes:

Zywiec BB jest obwoddnica? no chyba ze lecisz na Bystrą z BB :) tez mi obwodnica:)

co do ukończenia tego roku smiem twierdzic ze nie dadza rady, na banj beda przestoje, wazne by skończyli do 2012:eek: ktos pisał koniec swiata

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...