marcinn Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 14 minut temu, pasazer85 napisał: Przeczytawszy cały wątek, wychodzi jednak,że nie ubiór zdobi człowieka, a największym obciachem jest jazda bez kijów Można i tak Profesjonalnie 😀 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 Cytat Dobrze że temat odkopano. Niby tylko 10 lat a jakież zmiany w naszym życiu zaszły. Wypada na nowo zdefiniować ten obciach, bo dla każdego będzie on czym innym. Oczywiście łamanie ogólnych zasad kulturalnego zachowania zawsze będzie obciachem, to chyba zrozumiałe. No ale jak już pisze o zmianach, to chce zauważyć, że obecnie każdy dysponuje aparatem fotograficznym, choćby w smartfonie. I właśnie ten aparat, a właściwie to zamieszczane niektóre zdjecia są właśnie tym obciachem. Obciachem nie bezpośrednio na stoku ale ze stokiem związane. Jest tego multum, a to cola, piwo, frytki na talerzu, a to mulda, a to kałuża... Czekam na chwilę kiedy zobacze dokumentację fotograficzna zawierająca np zdjęcie kupy w kiblu po obfitym posiłku czy może majtek poznanej w dyskotece apres ski damy. Wszystko przed nami. O właśnie. Dużym obciachem jest jeszcze jazda z kijkiem do selfie. Ostatnio bardzo popularna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młodyy Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 Dziękuje za przyznanie odznaczenia "złotej łopaty" 😋 . Odkopanie tematu nie miało na celu jego dalszego rozwoju. Ja tylko pytałem, czy da się usunąć stare zdjęcia. Te ubrania to były moje początki na stoku. Technika poszła do przodu, no i chyba bardziej wolę kurteczkę i spodnie na stoku, choć te kombinezony dalej posiadam . Może do nich wrócić..... 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 Temat jest cakiem fajny, można się pośmiać. Podobno TMR za bycie VIP-em GOLD w klubie akcjonariuszy daje stosowne naklejki na auto. Ciekawe jak by to było się pokazać na stoku w Szczyrku w kurtce narciarskiej z dużym napisem TMR i VIP GOLD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 14 godzin temu, pasazer85 napisał: Przeczytawszy cały wątek, wychodzi jednak,że nie ubiór zdobi człowieka, a największym obciachem jest jazda bez kijów Muszę się nie zgodzić. Taki body carving - nie w moim wykonaniu bo ja to pługiem lubię - zawsze mi się podobał. No natomiast tzw "zbieranie kartofli" albo "jazda na małpe na kiblu" to tak... straszne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 (edytowane) 7 minut temu, mysiauek napisał: Muszę się nie zgodzić. Taki body carvin To było fajne 20 lat temu, jak miałem 10.11 free zone Teraz to nawet mało kto próbuje. ,,Na małpę,, jest zdecydowanie popularniejsze Edytowane 4 Styczeń 2021 przez pasazer85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 1 minutę temu, pasazer85 napisał: To było fajne 20 lat temu, jak miałem 10.11 free zone Teraz to nawet mało kto próbuje. ,,Na małpę,, jest zdecydowanie popularniejsze To prawda, aczkolwiek fajne filmiki dalej się zdarzają: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezext Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 O żesz, przecież po 10 latach ten temat był schowany bardziej niż złoty pociąg tym sposobem tylko go wskrzesiłeś a zarazem swoje zdjęcia. Przeczytałem temat od początku, nie zwróciłem szczególnej uwagi na te zdjęcia że są niby 'siarowate' easy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 Ja tak sobie myślę ze czasy takie ze nie ma czegoś takiego jak "obciach" na stoku jeśli idzie o ubiór. Wręcz przeciwnie - przesadna dbałość o dress code budzi niekiedy lekki uśmieszek. Może nie wskoczyłbym w gumę gdyż kaloryfer dawno zamieniłem na bojler ale poza tym luz - nie starzeje się raczej z godnością 😉. Dużo bardziej drażnią mnie "siarowate" zachowania ludzi na stoku czy w górach...w tym temacie się scyzor otwiera często. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młodyy Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2021 9 godzin temu, dezext napisał: O żesz, przecież po 10 latach ten temat był schowany bardziej niż złoty pociąg tym sposobem tylko go wskrzesiłeś a zarazem swoje zdjęcia. Przeczytałem temat od początku, nie zwróciłem szczególnej uwagi na te zdjęcia że są niby 'siarowate' easy. Oj są "siarowate" 🙄. Każdy miał swoje początki, sprzęt dostałem w spadku. Z czasem dorobiłem się swojego własnego. Wolałbym nie odkrywać "złotego pociągu" wraz z archiwalnymi zdjęciami. Coś czuje, że pozostaną tutaj na zawsze, jednak z czasem będą głęboko zakopane. Lata wstecz dodałem post z profilu nie rejestrowanego. 🙄 😬 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 W dniu 4.02.2011 o 09:49, marboru napisał: Internauci na jednym z forów narciarskich stworzyli zestawienie najbardziej obciachowych rzeczy, które można zobaczyć na stokach. Oto 10 z nich! Jak już otworzą stoki to w pierwszy dzień ubieram: dzinsy, kufajkę i czapkę uszanke:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 (edytowane) W dniu 4.01.2021 o 11:24, mysiauek napisał: To prawda, aczkolwiek fajne filmiki dalej się zdarzają: Na tej Harakiri na własne oczy widziałęm fascynujące zjawisko,gdy przyjechała się tam uczyć dziewczyna,która znała tylko skret przestępowaniem.Po dwóch nawrotach głośno krzycząc odpaliła w linii spadku stoku i na dole trafiła ,jadąc na pewno ponad 100km/h w Austriaka,stojącego i podziwiającego te popisy jak zahipnotyzowany-jedyną oprócz mnie osobę na stoku... Edytowane 5 Styczeń 2021 przez lski@interia.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi