marboru Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Internauci na jednym z forów narciarskich stworzyli zestawienie najbardziej obciachowych rzeczy, które można zobaczyć na stokach. Oto 10 z nich! 1. Jeżdżenie w jeansach. 2. Futra na stoku. 3. Jednocześciowe kombinezony. 4. Opuszczone spodnie. 5. Obszyte futrem czapki pilotki. 6. Kaptur na głowie. 7. Białe kurtki. 8. Długie kurtki i płaszcze. 9. Brak nakrycia głowy. 10. Niepełna garderoba. ------------------------------------------------------------------------------------------- Temat trochę "ogórkowy" - ale byłem ciekawy, czy na Skionline wywoła On dyskusję na temat ogólnie pojętego "Obciachu na Stoku" :D Chciałby ktoś, coś dopisać, usunąć z powyższej listy? A może na temat wypowiedzą się nasze Forumowe Panie (w sumie to Wy powinnyście lepiej znać się na modzie)? Jak dla mnie, numer jeden - jazda w jeansach na Stoku - to mega przypał w moich (świętokrzyskich) stronach to przypadek częsty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Niepełna garderoba...tz brak spodni "dzinsowych" :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Kupiłem na ten sezon białą kurtkę ..... ale się narobiło . Ja lubię jak ludzie są lekko " udziwnieni " i w zasadzie nic nie typuję . W tym roku kupiłem pomarańczowe spodnie ale to tylko dla bezpieczeństwa przy upadku:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Niepełna garderoba...tz brak spodni "dzinsowych" :D:D Tak to tam jest opisane: "Uwaga - szusowanie bez kurtki albo w krótkich spodenkach, to zwykły obciach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Ja jadę na narty dla siebie i nie interesuje mnie to w czym kto jeździ . Nie wszystkich stać na drogie ciuchy i narty , a znam takich co ich stać a jeżdżą w jednoczęściowych kombinezonach mi to nie przeszkadza nie lubię lansu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 a tak można?? http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=165&pictureid=1360 zapomnieli tam jeszcze dodać czapki pod kaskiem:) ogólnie jestem zdania że pod kaskiem nic się nie powinno znajdować, ale czapki nie przepuszcze:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 (edytowane) Albo tak: Ja chyba sie zestarzałam i nie używam słowa "obciach". Każdy jeździ w czym chce i jak mu się podoba. Byleby nie miało to bezpśredniego wpływu na mnie. Wiem co mi się nie podoba i czego ja bym nie włożyła ale to moje subiektywne zdanie. A inni niech chodzą i jeżdżą w czym chcą Edytowane 4 Luty 2011 przez Dumpling Zębowa Wróżka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Nie wiem dlaczego akurat biała kurtka to obciach. Dla mnie obciachem jest np.: pańcia z Polski jedzie do Włoch i na stoku ubrana kolorystycznie w ciuchy Colmar pomarańczowe łącznie z czapką pomarańczową z futerkiem i do tego pod kolor narty z najnowszej kolekcji Volkl Fuego a na stoku okazuje się, że jeździ jak pierdoła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Dla mnie biała kurtka jest niewidoczna na stoku i dlatego nigdy takiej kurtki mieć nie będę. Ale generalnie białe kurtki są ładne, tylko sie brudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Rainer poszedł po bandzie wtedy hehe:) nas tak wtedy nie poniosło:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mała_mi Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 a tak można?? http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=165&pictureid=1360 zapomnieli tam jeszcze dodać czapki pod kaskiem:) ogólnie jestem zdania że pod kaskiem nic się nie powinno znajdować, ale czapki nie przepuszcze:P niektórzy to i nawet głowy pod kaskiem nie mają ... 7. Białe kurtki. jestem obciachowa i dobrze mi z tym 1. Jeżdżenie w jeansach. widziałam, że jakaś firma szyjąca zimowe ciuchy wypuściła spodnie narciarskie / snowboardowe stylizowane na jeansy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Albo tak: nie no wazne ze gośc ma kask;) nic ze dupsko gołe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Kilka lat wstecz pojechałem do znajomych w góry, nie miałem sprzętu ani odzieży narciarskiej a warunki okazały się fajne, jeździłem w jeansach, normalnej kurtce i czapce, w okularach słonecznych i wcale nie czułem się obciachowo, byłem zadowolony że mogę pojeździć na nartach. Z narciarską modą pewnie jest tak jak z modą dla mężczyzn, którą tworzą i kreują w większości panowie:confused: o odmiennej orientacji, tak modę i trendy dla narciarzy tworzą osoby niejeżdżące. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Czyli obciachu na stoku tak naprawdę nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Za obciach uznałbym chamstwo i brak szacunku dla innych użytkowników na stoku, a nie odzież, bo przecież nie każdego stać na super ciuchy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Wiele mogę zrozumieć, nawet czerwonawe rękawice ale kto widział do żółtawych butów wkładać czarne skarpety To się nazywa "szczyt obciachu" : P.S I do tego jaki dziadowski tatuaż, wąsy czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loola Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Kompletnie jest mi obojętne w czym kto jeździ. Czasam mnie zastanawia jak widze ludzi z gołą głową a mróz siarczysty jak oni to wytrzymują... ale cóż ich wola Jeasny? rzadko spotykane już no ale cóż, pomimo że po prostu niewygodnie to może ktoś jest jednorazowo na stoku i nie stać go na specjalistyczną odzież... Futra i inne - kwestia gustu... ale i bezpieczeństwa jeśli to modna czapka z lisa zamiast kasku A, i sama jestem, posiadaczką co prawda nie kurtki ale kremowych spodni... ale tego czarna kurtka więc raczej jestem widoczna Ostatnio widziałam kobietę w białych spodniach i kurtce do kompletu, tzn. widziałam to trochę za dużo powiedziane. To takie moje rekleksje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Albo tak: Wróżko, a nie lepiej tak ? :D [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=mAIKlnIwXB4[/YOUTUBE] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loola Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Wróżko, a nie lepiej tak ? :D [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=mAIKlnIwXB4[/YOUTUBE] to strój dla narciarzy którzy nigdy ale to nigdy się nie wywracają znajomy kiedyś dla zakładu zjeżdżał w szortach i wyrżnął niesetety oj bolało:D nóżka zdarta do krwi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Aż mnie zabolało na samą myśl... takie obtarcia sie długo goją... Kombinezon nie jest obciachowy:): Tak, tak Panie i Panowie... to jest On;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 a tak można?? http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=165&pictureid=1360 zapomnieli tam jeszcze dodać czapki pod kaskiem:) ogólnie jestem zdania że pod kaskiem nic się nie powinno znajdować, ale czapki nie przepuszcze:P Nie tak nie można. powód ;opuszczone spodnie :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYKI Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 czytałem ten artykuł o tym co jest obciachowe ... jest cienki jak sik pająka! Jak zaczynałem jeździć miałem sprzet pożyczony, wyglądaliśmy (cała rodzinka) w miare ok. Pewnego dnia na stok przyszła spora rodzina (jakieś 5 osób) w kreszach, dżinsach, smiesznych czapkach. Mieli jedną pare nart. Zjeżdzali na zmianę (za każdym razem przebierając jedyną pare butów). Bawili się fantastycznie, pomagali sobie ze śmiechem (wręcz hihotem - jakby byli na wciąganym Widać było że nic im nie przeszkodzi w tej zabawie. Wtedy pomyślałem sobie, że on są szczęsliwi, w odróżnieniu od zmanierowanego towarzystwa z wbitymi nartami przed knajpką. Było to w grudniu 2005 na Zwyrtliku w Bukowienie. Od tamtego czasu sporo zmieniło się w mojej garderobie i jeśli nie stać mnie na ciuch, który mi się podoba, wracam myślą do ww. opisanej sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 a wg mnie najbardziej obiachowe jest pisanie takich artykulow jak ten wklejony przez Marboru, a takze wytykanie i ocenianie innych na stoku ze niby sa obciachowi... Cale to zestawienie jest wg mnie smieszne i co najmniej w kilku punktach podpadam pod obciach :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Witam ,byłem raz zobaczyć w Dolomitach ale Bytomiu ,i nie zapomnę tego obrazka bo śni mi się do dzisiaj .Górnicy w wełnianym swetrze w dżinsach lub owerolach na nartach z drewna z czubami w szpic na sprężynach pomykali bez czapek ,najczęściej mocno zawiani a po obu stronach barierek ich żony w futrach z piwkiem w ręku głośno skandowały imiona swych oblubieńców ,klimatu dopełniały wszech obecne wrony i muzyka na ful że własnych myśli nie dało się słyszeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Askądże ście taki film wżęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi