Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nastepca Atomic'ów SX / dobór nart

emplo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie i pomozcie prosze...

Czy jest jakas narta, ktora jest nastepca Atomic'ow z serii SX?

Od razu wyjasnie w czym rzecz. Szukam nart dla zony, niestety nie jest ona w stanie poki co isc na stok i przetestowac kilka modeli - dzidzius w drodze :-)

Ostatnio jezdzila na Atomicach SX (7 albo 8, nie pamietam) i chcialaby kupic cos o podobnej charakterystyce.

Troche faktow o zonie, zeby wam ulatwic zadanie:

1. Płeć - wiadomo :-)

2. Wiek - 30 (chyba sie nie obrazi, ze ujawniam tak intymne dane na forum...)

3. Waga - 50 kilka

4. Wzrost - 164

5. Na nartach jeździ od dziecka

6. Umiejętności określam na .... 7/8

7. Moje buty to - nie pamietam

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Atomic SX 7

9. Preferuje styl jazdy - raczej szybko, po przygotowanych stokach

10. Upatrzyłem sobie narty - tu licze na wasza pomoc bo od paru lat nie sledze tego co sie dzieje w branzy

11. Mój budżet na narty to około 1500 zlotych (mam nadzieje, ze po sezonie znajde jakies narty nominalnie wyceniane na kilkaset zlotych wiecej)

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Z racji przywiazania do marki, zona preferuje Atomic, natomiast jest otwarta na rozne nowosci...

Hejka ja również jeździłem kilka sezonów na SX 10 i bylem bardzo zadowolony na crossach można pośmigać i ciasnym i gigantowym skrętem.

Dostałem jednak w tym sezonie w prezencie natkę Slalomową (i to taka na której jeździłem i bardzo mi zawsze pasowała) już do crosów bym nie wrócił :) szukaj czegoś o promieniu skrętu w okolicach 12m ale może nie z grupy race coś półkę niżej.

To co mogę poradzić to jednak pójście do (Dobrej) wypożyczalni która ma nowe narty z kilku firm, zapłać 50zł za dzień zazwyczaj w tej cenie może pojeździć na kilku nartach i samemu dobrać nartę pod siebie bez sugestii innych osób.

Ale skoro to jak na razie nie możliwe to trzeba poczekać na rozwiązanie :)pozdrawiam

Edytowane przez KubaBB

Michał, SX7 to najniższy model a jużSX9 powiedzmy sobie szczerze było miękki do zabawy. Także SX7 raczej nie ma co równać z tym Progressorem.

Dla jasnosci - nie szukam narty, ktora bedzie identyczna jak SX7 albo nawet SX10. Moze byc nieco bardziej wymagajaca.

Michał, SX7 to najniższy model a jużSX9 powiedzmy sobie szczerze było miękki do zabawy. Także SX7 raczej nie ma co równać z tym Progressorem.

Jak ktoś jeździ 7 to jakieś minimum przyzwoitości narty powinno być, a, że jeździła do tej pory na takich to chyba może być tylko lepiej - lub trzeba samoocenę zweryfikować:D: czyli samo życie

Witam Serdecznie ,ja też przez lata miałem SX 10 i miałem ten sam dylemat. Ostatecznie kupiłem Volkl Racetiger SC ,promień 12 m i są super.Są lżejsze od Atomiców i tym samym zwinniejsze .Idealnie się wpasowałem w te narty ,bez problemów ,może własnie Volkl SC .ponieważ mają trochę większy promień niż inne podobne.Ja w każdym razie wystawiam im 5 na 5 możliwych .Pozdrawiam Jorguś