emplo Napisano 3 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2011 Witajcie i pomozcie prosze... Czy jest jakas narta, ktora jest nastepca Atomic'ow z serii SX? Od razu wyjasnie w czym rzecz. Szukam nart dla zony, niestety nie jest ona w stanie poki co isc na stok i przetestowac kilka modeli - dzidzius w drodze :-) Ostatnio jezdzila na Atomicach SX (7 albo 8, nie pamietam) i chcialaby kupic cos o podobnej charakterystyce. Troche faktow o zonie, zeby wam ulatwic zadanie: 1. Płeć - wiadomo :-) 2. Wiek - 30 (chyba sie nie obrazi, ze ujawniam tak intymne dane na forum...) 3. Waga - 50 kilka 4. Wzrost - 164 5. Na nartach jeździ od dziecka 6. Umiejętności określam na .... 7/8 7. Moje buty to - nie pamietam 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Atomic SX 7 9. Preferuje styl jazdy - raczej szybko, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - tu licze na wasza pomoc bo od paru lat nie sledze tego co sie dzieje w branzy 11. Mój budżet na narty to około 1500 zlotych (mam nadzieje, ze po sezonie znajde jakies narty nominalnie wyceniane na kilkaset zlotych wiecej) Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Z racji przywiazania do marki, zona preferuje Atomic, natomiast jest otwarta na rozne nowosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2011 Np. Fischer Progressor 8+ 155cm - powinien być dobry, albo K2 Burning Luv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 3 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2011 (edytowane) Hejka ja również jeździłem kilka sezonów na SX 10 i bylem bardzo zadowolony na crossach można pośmigać i ciasnym i gigantowym skrętem. Dostałem jednak w tym sezonie w prezencie natkę Slalomową (i to taka na której jeździłem i bardzo mi zawsze pasowała) już do crosów bym nie wrócił szukaj czegoś o promieniu skrętu w okolicach 12m ale może nie z grupy race coś półkę niżej. To co mogę poradzić to jednak pójście do (Dobrej) wypożyczalni która ma nowe narty z kilku firm, zapłać 50zł za dzień zazwyczaj w tej cenie może pojeździć na kilku nartach i samemu dobrać nartę pod siebie bez sugestii innych osób. Ale skoro to jak na razie nie możliwe to trzeba poczekać na rozwiązanie :)pozdrawiam Edytowane 3 Luty 2011 przez KubaBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2011 Np. Fischer Progressor 8+ 155cm - powinien być dobry, albo K2 Burning Luv. Michał, SX7 to najniższy model a jużSX9 powiedzmy sobie szczerze było miękki do zabawy. Także SX7 raczej nie ma co równać z tym Progressorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emplo Napisano 3 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2011 Michał, SX7 to najniższy model a jużSX9 powiedzmy sobie szczerze było miękki do zabawy. Także SX7 raczej nie ma co równać z tym Progressorem. Dla jasnosci - nie szukam narty, ktora bedzie identyczna jak SX7 albo nawet SX10. Moze byc nieco bardziej wymagajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2011 Michał, SX7 to najniższy model a jużSX9 powiedzmy sobie szczerze było miękki do zabawy. Także SX7 raczej nie ma co równać z tym Progressorem. Jak ktoś jeździ 7 to jakieś minimum przyzwoitości narty powinno być, a, że jeździła do tej pory na takich to chyba może być tylko lepiej - lub trzeba samoocenę zweryfikować: czyli samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emplo Napisano 4 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Znalazlem Fischery Progressor 8+ w calkiem fajnej cenie (1249PLN) i sklaniam sie ku zakupowi. Natomiast jesli ktos jeszcze moglby polecic jakis inny model to chetnie rzuce okiem, porownam, poczytam opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 Witam Serdecznie ,ja też przez lata miałem SX 10 i miałem ten sam dylemat. Ostatecznie kupiłem Volkl Racetiger SC ,promień 12 m i są super.Są lżejsze od Atomiców i tym samym zwinniejsze .Idealnie się wpasowałem w te narty ,bez problemów ,może własnie Volkl SC .ponieważ mają trochę większy promień niż inne podobne.Ja w każdym razie wystawiam im 5 na 5 możliwych .Pozdrawiam Jorguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi