Capri Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Witam, nadszedł długo oczekiwany przeze mnie moment wymiany nart i mając świadomość, że będzie to "długoterminowy związek", proszę pomóżcie mi w wyborze. Przyznaję, że ja mam już lekki mętlik w głowie;) 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 21 3. Waga - 48 4. Wzrost - 167 5. Na nartach jeżdżę od 10 lat na tygodniowe wyjazdy w Alpy, czasem jakiś weekend/y w Czechach 6. Moje umiejętności określam na dobrą 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty - idą do wymiany 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - fischery drs też 10letnie 9. Preferuję styl jazdy- w zależności od warunków i nastroju, ale mniej więcej wszystkiego po trochę. Czasem rekreacyjnie, a czasem wolę mocno "przycisnąć" 10. Upatrzyłem sobie narty - Rossignol Attraxion VIII 11. Mój budżet na narty to około - do 2000zł Podsumowując może nie jeżdżę jakoś wybitnie technicznie, ale raczej żadna trasa nie jest mi straszna. W sklepie z kilku zaoferowanych upatrzyłam sobie owe rossi i tu już pytanie do Was, co o tym sądzicie? I co z długością? (w sklepie pan stwierdził, że 146 będą idealne..) Pozdrawiam i będę wdzięczna za wszelkie wskazówki =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Matko, skąd oni biorą tych doradców w sklepach. Przy Twoim wzroście i umiejętnościach, uważam, że powinnaś mieć nartę 155-160cm. Argumentem za 154cm w przypadku Rossi może być Twoja niewielka waga, ale na mniej bym się raczej nie porywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Te Rossi fajne ale 154 to dobra długość dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capri Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Moja rodzinka właśnie była baaardzo zaskoczona propozycją tej długości, stąd chciałam zasięgnąć obiektywnej opinii Ale cieszę się, że popieracie mój wybór, bo chociaż wiem, że to sprawa indywidualnego dobrania, to ich 8 miejsce w ski-teście trochę ostudziło mój entuzjazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 (edytowane) Zdecydowanie 154cm. Sprzedawcy chyba nie ufają w doświadczenie klientów ale czym się kierował ten koleś żeby zaproponować Ci aż tak krótką nartę to nie wiem. Kupując przekaż mu od nas żeby przeszedł na dział skarpetek i czapek. Moja rodzinka właśnie była baaardzo zaskoczona propozycją tej długości, stąd chciałam zasięgnąć obiektywnej opinii Ale cieszę się, że popieracie mój wybór, bo chociaż wiem, że to sprawa indywidualnego dobrania, to ich 8 miejsce w ski-teście trochę ostudziło mój entuzjazm Jeśli mówimy o najnowszym teście to nie wiedzieć czemu narty Rossignola były słabo przygotowane przez serwisantów i stąd nie zawsze dobre oceny. Edytowane 1 Luty 2011 przez Ambro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capri Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Ja chyba nawet wiem czym się kierował.. To był ostatni rozmiar, który został im z tego modelu A ja już byłam w sumie zdecydowana je brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Człowiek przychodzi zostawić parę stów w sklepie a oni wciskają to co im zbywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beved Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 (edytowane) Mi proponują krótsze narty, mimo że mają dłuższe rozmiary, więc mam wrażenie, że jest w tym jakaś tendencja zachowań sprzedawców. Mówię, że chcę 160 cm, mają takie, a proponują krótsze argumentując, że takie będą lepsze dla mnie. Nie słyszałam, żeby faceci mieli takie problemy... : Ostatnio pytałam o męskie slalomki (pierwsza i druga półka Salomona i Rossignola), a Pan uparcie mnie przekonywał do damskich nart z średniej półki twierdząc, że na damskich będzie mi zdecydowanie lepiej. Być może miał rację, ale nie znał umiejętności (nie specjalnie mnie o to wypytał...). Gdyby stwierdził, że na tamtych sobie nie poradzę, są za trudne etc., zdecydowanie bym mu zaufała, ale nie polecił mi też łatwiejszych męskich slalomek, mimo że o to prosiłam. Edytowane 28 Listopad 2015 przez beved Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Nie każdy sprzedawca ma niezbędną wiedzę niestety, a przekonanie, że na krótszych nartach jest łatwiej pewnie jeszcze będzie długo w obiegu. Ja przy wzroście 167cm jeżdżę na nartach 163cm, wcześniej jeździłam na 160 bez rockera i uważam, że dla mnie ta długość jest super i przyczynia się do robienia postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi