Snpp DeVille Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Witam. Na poczatku powinienem sie przywitac, bo jestem tutaj nowy i tj. moj pierwszy post, wiec wielkie SIEMA ! Teraz do rzeczy ). Planuje z 3 znajomych wyjechac na lodowiec, na poczatku kwietnia. Panstwa jak w tytule, nie celujemy poki co w nic konkretnego, bardziej skupiamy sie na kosztach. Zaden z nas nie byl jeszcze nigdy i nigdzie na lodowcu, wiec wszyscy jestesmy zieloni. Nie ukrywam, ze szukamy noclegow raczej tanich, ale niekoniecznie w barakach. Najlepiej gdyby w cenie noclegu byly juz Skipass'y. Nie celujemy za wszelka cene w imprezowe osrodki, ale fajnie, gdyby nie bylaby to zupelna nora. Czytalem watki na tym forum, ale z roku 2009-2010 i nie znalazlem niczego aktualnego, stad moj temat. Bardzo prosilbym o Wasze propozycje z ewentualnymi linkami, bo po Waszych wypowiedziach widze, ze niektorzy naprawde sporo pozwiedzali i moga miec cenne informacje. Jedziemy swoim autem, wiec noclegi nie musza byc przy samym stoku, choc tak byloby napewno latwiej. Mam cicha nadzieje, ze znajda sie tu bardziej zyczliwi user'zy, niz na niektorych forach. Z gory bardzo dziekuje, Ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 (edytowane) Opcji do wyboru masz sporo, włącznie z tym że wcale to nie musi być lodowiec. Termin w którym się wybieracie niemal zobowiązuje do nie podejmowania jakichkolwiek decyzji do ostatniej chwili - po prostu bez problemu dostaniecie zakwaterowanie w ostatniej chwili, a nawet z marszu na miejscu. Jeśli chodzi o koszty takie podstawowe: Mieszkanie w apartamencie(czyli kompletne mieszkanie z kompletnie wyposażoną kuchnią, łazienką) 17-25 e/osoba noc Skipass jeden dzień 40 e, czym więcej dni tym taniej. Dojazd samochodem os przy 4 os na pokładzie 200-250 zł/os(paliwo winiety) Od tego trzeba dokupić jedzenie, ale tego się nie godzi wliczać w koszty bo tak czy tak jeść trzeba. Tu są różne szkoły, ja preferuję tą ekonomiczną czyli zakupy spożywcze robię u nas i zabieram niemal cały prowiant z sobą. Robię tak z 2 powodów: bo taniej, a 2 powód bo nie specjalnie lubię się doktoryzować w w sklepach co to mam kupić. Na miejscu kupuję pieczywo i szynkę bo jest zajebista:) Zobacz gdzie byliśmy w kwietniu [/url]Grossglockner Resort, Turracherhohe i to wcale nie są lodowce:rolleyes:. Edytowane 31 Styczeń 2011 przez SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snpp DeVille Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Bardzo Ci dziekuje za cenna uwage nt. wstrzymania sie z rezerwacja do ostaniej chwili, bo nie pomyslalem o tym. Rzeczywiscie nie musi byc to lodowiec. Ciekaw jeszcze jestem ceny skipassu za 6 dni, bo napewno bedziemy jechali na 6 noclegow. Wstepnie celujemy w pierwszy tydzien kwietnia. Interesuja mnie jeszcze orientacyjne temperatury w tym terminie, bo marzy mi sie jazda w koszulce z krotkim rekawem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 jeśli nie maci problemów z "niegórską" architekturą i auto na gaz albo rope to polecam Les Menuires http://www.ski-france.com/accomodation_1504____14.html?pv= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Tutaj znajdziesz wszystkie info http://www.turracherhoehe.at/de/tarife/mehrtageskarten i jak znajdziesz którykolwiek resort to kliknij w zakładkę preisse np w TH za 6 dni po 20 marca to będzie 179 E 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Interesuja mnie jeszcze orientacyjne temperatury w tym terminie, bo marzy mi sie jazda w koszulce z krotkim rekawem . Chyba Cię czerwieńcem na "dzień dobry" poczęstuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snpp DeVille Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Chyba Cię czerwieńcem na "dzień dobry" poczęstuję Czemuz to ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Interesuja mnie jeszcze orientacyjne temperatury w tym terminie, bo marzy mi sie jazda w koszulce z krotkim rekawem . Rzekłbym wow:D Trochę Cię rozumiem, bo wiele lat temu (maj - lodowiec - piękne słoneczko) też miałem taki pomysł, ale...szybko mi minęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Rzeczywiscie nie musi byc to lodowiec. Wstepnie celujemy w pierwszy tydzien kwietnia. Interesuja mnie jeszcze orientacyjne temperatury w tym terminie, bo marzy mi sie jazda w koszulce z krotkim rekawem . Takie rzeczy to na Klimczoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Wstepnie celujemy w pierwszy tydzien kwietnia. Interesuja mnie jeszcze orientacyjne temperatury w tym terminie, bo marzy mi sie jazda w koszulce z krotkim rekawem . Na początku kwietnia możesz sobie tak pojeździć w Szczyrku... Ale lepiej nie zmieniaj planów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snpp DeVille Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Okej, nie bylo tematu z tym krotkim rekawkiem :F. Czekam na propozycje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snpp DeVille Napisano 17 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Moze komus urodzila sie nowa propozycja ? Czasu coraz mniej, propozycje praktycznie mam tylko jedna: http://www.austria.pl/snowtrexoferta.xml?tourOp=snowtrex&htlCode=ATTZZEZITCE5&kodId=ZEM000008-SX01&htlId=ZEM000008&turnus=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Witam. Z gory bardzo dziekuje, Ł. Jeśli Francja i tanio na początku kwietnia to Les 2 Alpes. Snowtrex robi to tanio i ze skipasem. Oczywiście dojazd swoim autem. W tej stacji oprócz największego lodowca w Europie prawie wszystko poniżej będzie chodzić. Będziesz mega zadowolony! Edytowane 17 Luty 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Witam! Ja sam ciągnę w 3 Vale. Mam nadzieję, że będzie podobnie, czyli dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Witam! Ja sam ciągnę w 3 Vale. Mam nadzieję, że będzie podobnie, czyli dobrze. Jeśli trafisz na dobrą pogodę to to będzie zajebiście:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Na to liczę, choć wtedy ma być nów, a jak mówią starzy myśliwi, wtedy może nie być fajnie z pogodą. Ale ja mam nadzieję, że to się niesprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi