letitia1 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Witam!! Bardzo proszę o pomoc w doborze nart bo już sama zgłupiałam od opinii udzielanych mi w sklepach. Mam do wyboru następujące narty, które mi polecali w sklepach: DYNASTAR EXCLUSIVE ACTIVE (długości: 143, 148, 153, 158, 163) sezon: 09/10 ATOMIC CLOUD 9 (długości 144,151,158) sezon: 10/11 ATOMIC CLOUD 8 (144, 151, 158) sezon: 10/11 VOLKL ATTIVA NUBE (144, 151, 158) sezon: 10/11 ELAN BLACK MAGIC (140, 146, 152, 158) sezon: 10/11 ROSSIGNOL ATTRAXION III ECHO (146, 154) sezon: 10/11 Proszę również o odpowiedni dobór długości nart przy moim wzroście 164 cm i 50 kg wagi). Na początku byłam napalona na ATOMIC CLOUD 9 ale w wielu sklepach mi odradzali więc już się trochę zraziłam. Teraz jestem na etapie przekonania na te DYNASTAR EXCLUSIVE ACTIVE z zeszłego sezonu, ale szczerze mówiąc to już sama nie wiem. Jeżdżę na nartach 3 sezon, wcześniej pożyczałam z wypożyczalni, moje umiejętności uważam za średnie ale mam zamiar jeszcze wziąć instruktora aby podszkolić się w technice jazdy. Prosze Was bardzo o pomoc w wyborze modelu nart bo już czytam i czytam w necie i sama nie wiem co wybrać a już bym musiała się zdecydować bo ładowanie kasy na wypożyczanie przestaje już mieć sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Atomic Cloud 8 - 151cm albo Rossignol Attraction III 154 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test&sezon=10/11&id_kategorii=4 może weź pod uwagę również ten ranking. Ja skorzystałam i jestem ogromnie zadowolona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letitia1 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 dziękuję Wam za odpowiedzi i czekam jeszcze na opinie innych :-) skoro skorzystałaś z rankingu to które nartki wybrałaś i z których jesteś zadowolona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Ja kupiłam Volkla Estrellę, dł.158cm, przy moich 167cm wzrostu. Jeździ się póki co doskonale, w porównaniu z poprzednimi Dynastarami dla początkujących, jest to przepaść jeśli chodzi o stablilność, pewność i trzymanie krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letitia1 Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 a ma ktoś może narty z niżej przeze mnie wymienionych i może coś jeszcze powiedzieć o jeździe na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Żona jeździła na Attraction 3 - bardzo fajne narty, nietrudne, nie wymagają wielkiej siły, bardzo dobre w gorszych warunkach - po prostu płyną wtedy po stoku, dobre do nauki i podnoszenia kwalifikacji, są spokojnie do ogarnięcia dla średnio jeżdżącej osoby - nawet bardzo lekkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi