tadek49 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Ewakuacja w zimowym kurorcie w Austrii. Narciarze uwięzieni w gondolach http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9025599,Ewakuacja_w_zimowym_kurorcie_w_Austrii__Narciarze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 To już 3x w tym sezonie, w tej miejscowości. Ciekawe czy jest jakaś wspólna przyczyna czy zbieg okoliczności ? Na pewno taki rozgłos nie przyciągnie wielu narciarzy w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakub Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 No masakra ja im współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Ja się boję i nie wiem czy w tej sytuacjii jeszcze pojadę na narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Należy się zastanowić na przyszłość - czy nie wybrać innej stacji ?!? ... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Należy się zastanowić na przyszłość - czy nie wybrać innej stacji ?!? ... :-) A ja bym wybrał tą właśnie:) Do 3 razy sztuka... to czwarty raz już się nie powinno zdarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 a jak się teraz akurat zerwie ? Oni mogą nie znać tego przysłowia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 a jak się teraz akurat zerwie ? Oni mogą nie znać tego przysłowia ... Na taką ewentualność jest też przysłowie. To raz kozie śmierć. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Kolejny news agencyjny i jak to w agencjach info pomieszanie różnych rzeczy: ani to znany, ani duży ośrodek, ani nie ma tam 110 km tras (jest 40), foto oczywiście jest z całkiem innego miejsca i przedstawia zupełnie inny rodzaj wyciągu, ośrodek nie jest aż tak wysoki (600-1600), żeby były ostre skały itp. (jakie straaaaszne to foto!) http://www.kasberg.at/winter/images/plangross.htm A tak w ogóle to powinni przecież napisać: "Amatorzy białego szaleństwa uwięzieni w zimowej stolicy Górnej Austrii" o, tu np poszli "grubiej" http://www.sfora.pl/Dramat-w-gorach-90-narciarzy-uwiezionych-nad-przepascia-a28723 a to foto jest z Wilingen ze Szwajcarii Może się czepiam, ale na agencyjne newsy potem przeklepane przez kolejne redakcje zazwyczaj patrzę nieufnie a jak się okazuje paru gości wyskoczyło z gondoli - bez szwanku - czytałem nie chce mi się teraz szukać PS. ...fajna przygoda by była - dać się zwieść na linie - pewnie by jakiś darmowy karnet dali jako rekompensatę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 a to foto jest z Wilingen ze Szwajcarii Może się czepiam, ale jakie Wilingen ze Szwajcarii ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 jakie Wilingen ze Szwajcarii ?? ...no też palnąłem ) Willingen to Niemcy oczywiście - ale jakoś Niemcy nie istnieją na moim narciarskim globusie - więc jak coś nie jest AT czy IT to zostaje CH )) W sumie to też nie mam pewności skąd to foto, ale na gondolce chyba tak jest właśnie napisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 To jest klata z Ramsau na lodowiec Dachstein. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 To jest klata z Ramsau na lodowiec Dachstein. Na tym pierwszym z GW zdecydowanie tak http://www.brandhof.com/e-winter-dachstein-gletscher-skywalk.html a w drugim linku, tam gdzie "dramat na przepaścią" to chyba Willingen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi