ARI Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Witam wszystkich, Od jakiegoś czasu poruszam się samochodem z instalacją LPG . W lutym jadę do Włoch - Val Gardena - podpowiedzcie jak na tej trasie jest z dostępnością tego typu paliwa i czy są potrzebne jakieś przejściówki (w Niemczech widziałem stacje z dystrybutorami na których były nasze końcówki do tankowania i niemieckie). Dziękuję z góry za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Od kilku lat mam już "dizela" ale kiedyś miałem gaz stąd pamiętam że zaopatrzyłem się w przejściówkę ( kilka zł ) i to chyba nie jedną ale jak dobrze pamiętam to na stacjach zawsze mieli takie końcówki z myślą np o Polakach Trzeba było zostawić kaucje tylko ...bo w większości samemu się tankowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Tak w Niemczech jest samoobsługa na stanowisku "gazowym" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Jeżeli jedziesz przez Brenner, to tankowanie w Mikulovie lub Znojmie, a potem tu: http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl, pewnie można inaczej, ale w Austrii z gazem kiepsko, a tankując na tej stacji dokłada się tylko parę kilometrów (przetestowane w zeszłym roku w drodze do Saalbach).Przypuszczam, że przy autostradzie nr 8 będą też stacje lpg i wtedy nie trzeba zjeżdżać w Salzburgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Coś popsułem .Tu: Aral Tankstelle Andrea Schaider Franz-Wisbacher-Straße 8, 83404 Ainring, Niemcy +49 8654/8225 aral.de 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Jak prosiłem o pomoc to nigdy nie odmawiali. Mam "teoretycznie" namiar na LPG na Graz, jedziesz tamtędy ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Tak w Niemczech jest samoobsługa na stanowisku "gazowym" ... No właśnie nie do końca lub nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 w Austrii nie powinno być problemu z gazem jedynie jest ich dużo mniej niż w Polsce, kwestia to kiepskie oznaczenie ...czasami poznać tylko można po cenie na tych "CPENOWSKICH" słupach ogłoszeniowo-informacyjnych Będąc w Wiedniu tankowałem blisko " Am Spitz " jakieś 3 km od węzła autostradowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Witam wszystkich, Od jakiegoś czasu poruszam się samochodem z instalacją LPG . W lutym jadę do Włoch - Val Gardena - podpowiedzcie jak na tej trasie jest z dostępnością tego typu paliwa i czy są potrzebne jakieś przejściówki (w Niemczech widziałem stacje z dystrybutorami na których były nasze końcówki do tankowania i niemieckie). Dziękuję z góry za pomoc . Jeśli chodzi o Austrię tu masz komplet informacji: http://www.fluessiggas.eu/tankstellen.php W Austrii nie wszystkie stację z LPG pracują całą dobę np stacja Koło Salzburga. Na dole w tabelkach masz godziny pracy poszczególnych stacji. W Czechach nie ma problemu z gazem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 http://www.mapylpg.pl/lpg.htm moze ta stronka Ci pomoze? przed podróżą do Rumuni, miałam aktualizacje w TOM TOM od nich, ponadto, dostałm info od nich czy używa sie końcówek czy nie, tzn taki adaptator można się zaopatrzyć w niektórych stacjach autogazu, warto wiedziec na jakich w Czechach nie bedziesz miał na pewno problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Dziękuję za wszystkie informacje i dokumentacje, mam nadzieję że się przydadzą :-) juice - niestety (?!?) jedziemy tradycyjnie przez Salzburg .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Dzisiaj w Predazzo na stacji Arge widziałem dystrybutor gazu 0.78E za litr pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi