Zydrunas87 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 (edytowane) 6 lutego wyjeżdżam na narty, stacjonował będę w Murzasichle i chciałbym się Was zapytać o stoki w okolicy, max 20-30km. Interesują mnie stoki niebieskie i czerwone na czarne przyjdzie jeszcze pora... No i tak żeby miały przynajmniej z 1000m. Z tego co już przeglądałem różne fora to wyłapałem: * Białka Tatrzańska * Czarna Góra * Jurgów * Harenda Takie jak: * Murzasichle * Małe Ciche * Gubałówka Odpadają bo są trochę przy krótkie W związku z brakiem odpowiednich umiejętności: * Nosal * Kasprowy Wierch Odpadają Jeśli macie jakieś propozycje to chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń Edytowane 30 Styczeń 2011 przez Zydrunas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Małe Ciche masz najbliżej i nie odrzucaj go zbyt pochopnie. Jest jeszcze Rusiński Wierch w BukowinieT. http://www.rusin-ski.pl/ A Harendę sobie chyba będziesz mógł odpuścić skoro piszesz ,że na Nosal masz za słabe umiejętności. I jeszcze warto skoczyć na słowacką stronę do Bachledowej Doliny http://www.skibachledova.sk/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zydrunas87 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 W Bukowinie też nie ma nic ciekawego, raczej same krótkie trasy. w Małym cichym byłem i szału nie ma, duże kolejki a i trasa nie powalająca. Jeśli chodzi o Harendę to jest przecież tam i niebieska trasa na której mógłbym spróbować swoich sił Ciekawą opcją jest właśnie bachledowa i całkiem długa trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Moja podręczna (nie dokładna) mapka stacji narciarskich w okolicach Zakopanego. Mapa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zydrunas87 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Dzięki wielkie, przeanalizuję sobie każdy z punktów i zobaczę na których będę w stanie pojeździć. Fajna mapka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ts221 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Małe ciche nie jest wcale takie złe głowna trasa 1250m na górze całki nieźle, końcówka trochę płaska, z boku orczyk (zawsze dużo mniej ludzi niż na krzesełku) krótszy trasa 650m ale fajna byłem w tamten weekend trasa twarda dużo świżego sniegu można było niźle pojeżdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zydrunas87 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 ja się szczerze mówiąc zraziłem czekaniem po 20min w kolejce, ale jak na pierwszy mój stok z prawdziwego zdarzenia to zrobił wrażenie na mnie, później jak zaczęliśmy jeździć do Białki to uznałem że jednak tam jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Polana Szymoszkowa - trasa niebiesko - czerwona o długości 1400 mm, można na górnej części poszaleć. Kolej 6 os. wyprzęgana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 http://www.szymoszkowa.com.pl/pl/narty/koleje-linowe.html Można na niej się wyszaleć -szczególnie z rana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zydrunas87 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 a jeszcze mam pytanie. Ruszyła już Gubałówka?? mam namyśli całą trasą, tak aby wjechać kolejką i zjechać na sam dół na nartach?? Mam tu parę artykułów, ale ciężko mi jednoznacznie stwierdzić czy można zjechać na sam dół. http://www.narty.pl/ski-atlas/polska/malopolskie/zakopane/gubalowka/ http://www.urloplany.pl/title,pid,1,event,newsdetails,newsid,358.html Już teraz, po kilku latach przerwy, udało się uruchomić zabarykadowaną dotąd płotami trasę na Kotelnicy na wschodnim stoku Gubałówki. Na forum też było opisywane że się dogadali i że w 2012 będzie można już na bank jeździć bo mają zbudować dodatkowy wyciąg, ale jakoś nie mogę się połapać czy można już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 (edytowane) Nie, zjazdu na sam dół z Gubałówki obecnie nie ma. U góry możesz pojeździć na stoku z wyciągiem orczykowym (kilkaset metrów) należącym do PKL oraz na ostatnio reaktywowanym stoku (zbocze wschodnie) Kotelnica. Tutaj również orczyk i trasa nieco dłuższa niż ta pierwsza. Tutaj relacja na temat Kotelnicy [YOUTUBE]btCy3rCSRrk[/YOUTUBE] Edytowane 31 Styczeń 2011 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Moja podręczna (nie dokładna) mapka stacji narciarskich w okolicach Zakopanego. Mapa Na pierwszy rzut oka brakuje na Twojej mapce. http://www.koziniec-ski.eu Jurgów natomiast jest na samej granicy przy drodze krajowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masert Napisano 13 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2018 (edytowane) Dnia 30.01.2011 o 12:12, Zydrunas87 napisał: 6 lutego wyjeżdżam na narty, stacjonował będę w Murzasichle i chciałbym się Was zapytać o stoki w okolicy, max 20-30km. Interesują mnie stoki niebieskie i czerwone na czarne przyjdzie jeszcze pora... No i tak żeby miały przynajmniej z 1000m. Z tego co już przeglądałem różne fora to wyłapałem: * Białka Tatrzańska * Czarna Góra * Jurgów * Harenda Takie jak: * Murzasichle * Małe Ciche * Gubałówka Odpadają bo są trochę przy krótkie W związku z brakiem odpowiednich umiejętności: * Nosal * Kasprowy Wierch Odpadają Jeśli macie jakieś propozycje to chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń Tutaj podaje trasy narciarskie blisko Zakopanego, bardzo dobrze opisane z krótką charakterystyką http://www.wgliczarowie.pl/stacje-narciarskie-w-gliczarowie-i-okolicy Edytowane 13 Lipiec 2018 przez masert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 13 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2018 Dnia 13.07.2018 o 09:17, masert napisał: Fajny opis i mapki. Uwaga: Dolny Gliczarów dobry latem;-) na rower; z Losi do Losi też bym nie próbował. Choć górne losie przejezdne zimą i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi