JC Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Relacja Rafała z Nosala: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_txt=4150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Zamykają Nosal! Na odcinku od góry i na tym poniżej nie będzie ponoć jazdy. Powstanie kolejny krótki wyciąg i trasa na krótkim odcinku końcowym. Życie! Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 W takim razie Nosal pozostaje tylko na wycieczki skiturowe dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 (edytowane) Dla niedowiarków, na kamerce na nosal.pl widać prace ziemne na dole. Wielka szkoda . Pewnie przyczyniła się do tego słaba frekwencja na trasie z połówki w ostatnich sezonach.. Edytowane 17 Kwiecień 2014 przez Ratrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Tiaa... Nigdy na Nosalu nie byłem... Żałuję teraz. Czy stare krzesło idzie do huty..?? Czy pozostanie jako kolejka na punkt widokowy..? To, że coś niedobrego tam się dzieje zauważyłem kilka dni temu na Alledrogo: http://allegro.pl/super-wyciag-narciarski-orczykowy-tatrapoma-h60-i4158480547.html Żal zad zagniata... :angry: A na kamerce nic nie widać... zdechła chyba.. ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Bylem , pojezdzilem w tamtym roku. Szkoda , bo gdyby stok byl otwarty do samej gory, i dobrze przygotowywany , to napewno nie mieli by problemow z frekfencja. Gosc z obslugi opowiadal mi ze ratrak byl podczepiany wyciagarka aby wyjechac pod gore :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigman Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Szkoda, kolejny legendarny trudny stok w Polsce odchodzi do historii. Podobnie jak Sahara na Szyndzielni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Mostostal, link do działającej kamery: http://nosal.click2stream.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Zobaczcie kamerke z Harendy. Tu zielono a na Nosalu wciaz bialo : http://harenda.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaś Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 W tym Zakopanem to już niedługo nic nie będzie, nosal likwidują, goryczkowa działa 5 dni w roku, średnia krokiew się sypie, kalatówki nie działają, a jeszcze współorganizacji olimpiady się zachciewa. Niech sobie jeszcze więcej reklam wielkopowierzchniowych postawią to będzie tak ładnie i kolorowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 W tym Zakopanem to już niedługo nic nie będzie, nosal likwidują, goryczkowa działa 5 dni w roku, średnia krokiew się sypie, kalatówki nie działają, a jeszcze współorganizacji olimpiady się zachciewa. Niech sobie jeszcze więcej reklam wielkopowierzchniowych postawią to będzie tak ładnie i kolorowo... Tak, nic. Pieniądz przesłonił im zdrowy rozsądek. Kiedyś góral to ostoja polskości. Teraz pojeb goniący za pieniędzmi. Kiedyś Witkacy i styl zakopiański. Teraz reklama, dutki, syfiasty dworzec, zagrzybiony basen, kłótnie, swady, przedpłata na każdym kroku. Żeby zlikwidować wyciąg na Nosalu (podobno w stolicy sportów zimowych), stok z taką przeszłością 3ba być po prostu idiotą. I to tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 I kogo to obchodzi? Dobrze że droga w Alpy coraz lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 I kogo to obchodzi? Dobrze że droga w Alpy coraz lepsza... Skromnie, mnie obchodzi. BO TO MÓJ KRAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Tiaaa.... Mój ale jakby nie mój. Coraz częściej czuję się intruzem w swoim kraju. Jak tak dalej pójdzie to Putin sobie weźmie ten "Privislinskij kraj" bo nikt tu nawet palcem nie kiwnie w jego obronie. Jakoś trudno się dziwić.... Raz jeszcze powiem... Żal zad ściska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 (edytowane) ........Kiedyś góral to ostoja polskości. Teraz pojeb goniący za pieniędzmi......... nie chcę bronić górali , bo swoje mają za uszami , ale to , że Nosal praktycznie przestanie funkcjonować jako normalny stok narciarski to raczej nie ich wina . Problem polega na tym, że dolna stacja kolejki i pierwsze podpory leżą na terenie prywatnym, a reszta wyciągu na terenie należącym do Skarbu Państwa, w zarządzie Centralnego Ośrodka Sportu. Sytuację dodatkowo komplikuje fakt, że górna cześć trasy znajduje się w granicach Tatrzańskiego Parku Narodowego + obszar Natura 2000 :stupid:. TPN nie może zgodzić się na żadne plany modernizacji trasy narciarskiej.Taki mix zależności formalno-prawnych zarżnie każdą narciarską inicjatywę na tej legendarnej górze : Edytowane 17 Kwiecień 2014 przez aklim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 (edytowane) A kto powiedział że na Nosalu musi być stok narciarski.Może być śliczna łąka. Ja też kilkadziesiąt lat temu :eek:tam jeździłem,a w zasadzie uczyłem się jeździć...i srałem w pory jak pierwszy raz wywieźli mnie na górę :eek:Zjechałem..i co..i nic.Nie będzie stoku-trudno,będzie co innego,jeździć będzie się gdzie indziej:biggrin: Za to w Białce zaczynają stawiać dwie kanapy 6-osobowe i na RusinSki kolejną. To jest biznes..i trzeba się z tym pogodzić. Edytowane 17 Kwiecień 2014 przez piter100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 I jeszcze jedno,my narciarze,a zwłaszcza tacy fanatycy :eek:,którzy zamiast wesoło się bawić w różnym towarzystwie :biggrin:siedzimy na forum i...postrzegamy narciarstwo przez pryzmat swojej pasji.A dla właścicieli stacji to jest zwykły interes i muszą kierować się czystym rachunkiem ekonomicznym.Nie ma zarobku to trzeba zamknąć,albo bankructwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 Niestety taka jest sucha prawda. Powinni tych prywaciarzy wywłaszczyć jak w Krakowie tego wulkanizatora.. ;-) Ale by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Nosal is dead W zeszłym roku funkcjonowała cześć połówki, czyli obcięta trasa nr 1 (powiedzmy 4/5 połówki Nosala). W tym roku nawet połówki nie będzie. Szkoda, bo jak zostawialiśmy dzieci w szkółce narciarskiej to przynajmniej żona mogła pojeździć na tej niby - połowce. Teraz nie będzie tam już zupełnie nic poza szkółka. Po prostu szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi