Ambro Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Czy orientujecie się, które sklepy sportowe, w Trójmieście mają w ofercie najwyższe modele butów Fischera np. Soma RC4 120 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Czy orientujecie się, które sklepy sportowe, w Trójmieście mają w ofercie najwyższe modele butów Fischera np. Soma RC4 120 ? najpewniej będziesz miał w sztokholmie allbo helsinkach no moze jeszcze w talinie w sumie też Trójmiasto ci wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Czy orientujecie się, które sklepy sportowe, w Trójmieście mają w ofercie najwyższe modele butów Fischera np. Soma RC4 120 ? Ja mam aktualnie takie buty. Kupiłem je przez internet, bo nigdzie nie było ich w sklepie w mojej okolicy(Bielsko,Kraków,Katowice). Przymiarkę zrobiłem na Fischerach RC4 Competition 110 i zamówiłem RC4 Race 120 w spasowanym rozmiarze. Udało mi się, jeżdżę w nich drugi sezon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Ja Fischerów nigdy nie miałem na nogach a słyszałem, że są węższe od innych butów dlatego na pewno nie kupie w ciemno. Zastanawiam się czy jeśli zmierzę w Intersporcie Fischery Soma Progres. 110, czy da mi to obraz jak będą mi pasować RC4 110 ? Nie ukrywam, że z powodu dobrych ofert rozważam zakup zeszłorocznego modelu. Mam nadzieje, że obecna kolekcja leży tak samo na stopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Zastanawiam się czy jeśli zmierzę w Intersporcie Fischery Soma Progres. 110, czy da mi to obraz jak będą mi pasować RC4 110 ? Obraz Ci to na pewno da, te buty robione są na tych samych maszynach i formach, więc kształt, rozmiary wszystko jest identyczne, różnią się jedyne twardością no i kolorystyką. No ale jak to w przypadku butów zawsze jest jakiś margines ryzyka - moim zdaniem niewielki, ale jest:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szunaj Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Witam W kwestii butów Fischera - Progressory mają szerokość 100 mm natomiast RC4 mają 98 mm. SB - na terenie Bielska- B są dwa sklepy mające w ofercie te buty /RC4-120/ - model 10/11 w cenie 1150 zł - czasami bywa ubiegłoroczny model w cenie 850 zł. pozdrawiam janusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Ja Fischerów nigdy nie miałem na nogach a słyszałem, że są węższe od innych butów dlatego na pewno nie kupie w ciemno. Zastanawiam się czy jeśli zmierzę w Intersporcie Fischery Soma Progres. 110, czy da mi to obraz jak będą mi pasować RC4 110 ? Nie ukrywam, że z powodu dobrych ofert rozważam zakup zeszłorocznego modelu. Mam nadzieje, że obecna kolekcja leży tak samo na stopie Przymierzalem RC4 110 a kupilem RC4 WC 130 online. Troche ryzykujesz oczywiscie. Bezpieczniej jesli chcesz miec wygodny but byloby isc w druga strone z twardszego w miekszy. Chociaz w tym wypadku twardosc ta sama niby jest, tylko kolor skorupy inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Witam W kwestii butów Fischera - Progressory mają szerokość 100 mm natomiast RC4 mają 98 mm. SB - na terenie Bielska- B są dwa sklepy mające w ofercie te buty /RC4-120/ - model 10/11 w cenie 1150 zł - czasami bywa ubiegłoroczny model w cenie 850 zł. pozdrawiam janusz Niektore RC4 maja 95mm tak dla scislosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 W internecie upatrzyłem sobie model, który ma wkładkę o szerokości 98mm. Tak więc do przymierzenia będę szukał buciora Fischera o takiej samej szerokości. To powinno zmniejszyć ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 To powinno zmniejszyć ryzyko Ważne, żeby mieć świadomość tego ryzyka. Jak wiadomo, but akurat jest tym elementem wyposażenia, które wymaga najlepszego dopasowania. Dwa lata temu mierzyłem 2 modele Atomica z tej samej linii i w tym samym rozmiarze: M90 i M100. 90-tki pasowały, a 100-tki już nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Ważne, żeby mieć świadomość tego ryzyka. No, ale w czym problem skoro każdy zakupiony w internecie produkt można oddać do 10 dni od otrzymania towaru bez podania przyczyny. Jedyne co, to ewentualne koszty wysyłki nas obciążają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 No, ale w czym problem skoro każdy zakupiony w internecie produkt można oddać do 10 dni od otrzymania towaru bez podania przyczyny. Jedyne co, to ewentualne koszty wysyłki nas obciążają. Co ciekawsze 10 dni jak to mają w formie informacyjnej na stronie a jak takiej informacji niema to bodajże masz 60 dni:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Ważne, żeby mieć świadomość tego ryzyka. Jak wiadomo, but akurat jest tym elementem wyposażenia, które wymaga najlepszego dopasowania. Dwa lata temu mierzyłem 2 modele Atomica z tej samej linii i w tym samym rozmiarze: M90 i M100. 90-tki pasowały, a 100-tki już nie bardzo... Buty z tej samej serii mogą się różnic rodzajem wkładki...(90 miały comfort a 100 sport) Zwróciłem na to uwagę kupując w tym roku Hawx model 10/11 -100 i 80 rózniły się także botkiem . Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esi70 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 RC4 race 120 Ja zrobiłem to samo co SB przymierzyłem RC4 Competition 110 w TIROLSKI w Rudzie Śl. ,a kupiłem na necie RC4 race 120 u Trojana w N.S.(można coś utargować!).Buciki jak beton,nic nie uwiera i można wytrzymać cały dzień,ale musisz mieć naprawdę wąską stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Dzisiaj w Intersporcie mierzyłem Progressory 110 z wkładką 100mm. Wszystko było ok. Ściągnąłem bucior, wyszedłem ze sklepu i po chwili zaczęły mnie boleć dwa małe palce u stopy i to dość mocno. Nie rozumiem tego bo w trakcie mierzenia nić nie uwierało a spiąłem na maxa i micro regulację też skręciłem do oporu Dodam, że mierzyłem rozm. 28 a obecne Rossignole mam 28,5. Mam nadzieje że przy RC4 110 rozm. 28.5 nie będę miał podobnego efektu. Problem w tym, że nadal nie znalazłem sklepu, który miałby je w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Byłem w sklepie, który prowadzi sprzedaż Fischerów i "niestety" powiedzieli, że nie są to buty dla mnie. Mam trochę za szeroką stopę i zdecydowałem się 100 milimetrowe Rossignole. Powiedzieli, że nie ma sensu pchać się w połówki bo i tak skorupa ma tą samą szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi