Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie kupie/przymierze topowe buty Fischer-a ?

Ambro

Rekomendowane odpowiedzi

Czy orientujecie się, które sklepy sportowe, w Trójmieście mają w ofercie najwyższe modele butów Fischera np. Soma RC4 120 ?

Ja mam aktualnie takie buty.

Kupiłem je przez internet, bo nigdzie nie było ich w sklepie w mojej okolicy(Bielsko,Kraków,Katowice).

Przymiarkę zrobiłem na Fischerach RC4 Competition 110 i zamówiłem RC4 Race 120 w spasowanym rozmiarze.

Udało mi się, jeżdżę w nich drugi sezon:)

Ja Fischerów nigdy nie miałem na nogach a słyszałem, że są węższe od innych butów dlatego na pewno nie kupie w ciemno.

Zastanawiam się czy jeśli zmierzę w Intersporcie Fischery Soma Progres. 110, czy da mi to obraz jak będą mi pasować RC4 110 ? :rolleyes:

Nie ukrywam, że z powodu dobrych ofert rozważam zakup zeszłorocznego modelu. Mam nadzieje, że obecna kolekcja leży tak samo na stopie :rolleyes:

Zastanawiam się czy jeśli zmierzę w Intersporcie Fischery Soma Progres. 110, czy da mi to obraz jak będą mi pasować RC4 110 ? :rolleyes:

Obraz Ci to na pewno da, te buty robione są na tych samych maszynach i formach, więc kształt, rozmiary wszystko jest identyczne, różnią się jedyne twardością no i kolorystyką.

No ale jak to w przypadku butów zawsze jest jakiś margines ryzyka - moim zdaniem niewielki, ale jest:rolleyes:

• Like 1

Ja Fischerów nigdy nie miałem na nogach a słyszałem, że są węższe od innych butów dlatego na pewno nie kupie w ciemno.

Nie ukrywam, że z powodu dobrych ofert rozważam zakup zeszłorocznego modelu. Mam nadzieje, że obecna kolekcja leży tak samo na stopie :rolleyes:

Przymierzalem RC4 110 a kupilem RC4 WC 130 online.

Troche ryzykujesz oczywiscie. Bezpieczniej jesli chcesz miec wygodny but byloby isc w druga strone z twardszego w miekszy.

Chociaz w tym wypadku twardosc ta sama niby jest, tylko kolor skorupy inny.

Witam

W kwestii butów Fischera - Progressory mają szerokość 100 mm natomiast RC4 mają 98 mm.

SB - na terenie Bielska- B są dwa sklepy mające w ofercie te buty /RC4-120/ - model 10/11 w cenie 1150 zł - czasami bywa ubiegłoroczny model w cenie 850 zł.

pozdrawiam

janusz

Niektore RC4 maja 95mm tak dla scislosci.

To powinno zmniejszyć ryzyko :rolleyes:

Ważne, żeby mieć świadomość tego ryzyka. Jak wiadomo, but akurat jest tym elementem wyposażenia, które wymaga najlepszego dopasowania.

Dwa lata temu mierzyłem 2 modele Atomica z tej samej linii i w tym samym rozmiarze: M90 i M100. 90-tki pasowały, a 100-tki już nie bardzo...

No, ale w czym problem skoro każdy zakupiony w internecie produkt można oddać do 10 dni od otrzymania towaru bez podania przyczyny.

Jedyne co, to ewentualne koszty wysyłki nas obciążają.

Co ciekawsze 10 dni jak to mają w formie informacyjnej na stronie a jak takiej informacji niema to bodajże masz 60 dni:eek:

Ważne, żeby mieć świadomość tego ryzyka. Jak wiadomo, but akurat jest tym elementem wyposażenia, które wymaga najlepszego dopasowania.

Dwa lata temu mierzyłem 2 modele Atomica z tej samej linii i w tym samym rozmiarze: M90 i M100. 90-tki pasowały, a 100-tki już nie bardzo...

Buty z tej samej serii mogą się różnic rodzajem wkładki...(90 miały comfort a 100 sport)

Zwróciłem na to uwagę kupując w tym roku Hawx model 10/11 -100 i 80 rózniły się także botkiem .

Mirek

RC4 race 120

Ja zrobiłem to samo co SB przymierzyłem RC4 Competition 110 w TIROLSKI w Rudzie Śl. ,a kupiłem na necie RC4 race 120 u Trojana w N.S.(można coś utargować!).Buciki jak beton,nic nie uwiera i można wytrzymać cały dzień,ale musisz mieć naprawdę wąską stopę.

Dzisiaj w Intersporcie mierzyłem Progressory 110 z wkładką 100mm. Wszystko było ok. Ściągnąłem bucior, wyszedłem ze sklepu i po chwili zaczęły mnie boleć dwa małe palce u stopy i to dość mocno. Nie rozumiem tego bo w trakcie mierzenia nić nie uwierało a spiąłem na maxa i micro regulację też skręciłem do oporu :confused: Dodam, że mierzyłem rozm. 28 a obecne Rossignole mam 28,5. Mam nadzieje że przy RC4 110 rozm. 28.5 nie będę miał podobnego efektu. Problem w tym, że nadal nie znalazłem sklepu, który miałby je w ofercie :(

Byłem w sklepie, który prowadzi sprzedaż Fischerów i "niestety" powiedzieli, że nie są to buty dla mnie. Mam trochę za szeroką stopę i zdecydowałem się 100 milimetrowe Rossignole. Powiedzieli, że nie ma sensu pchać się w połówki bo i tak skorupa ma tą samą szerokość.