lokiec3 Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Od niedzieli na moich nogach będą zapinane dwie narty diametralnie różniące się od siebie. Pierwsza z nich GS11m http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1211&id_modelu=1394 Długość jak dla lokcia za długa 186 cm ale co tam Kupiona za stówę ślizg nie naprawiany krawędzi na kilka ręcznych ostrzeń (nie za dużo) ale mieć nartę na własność choćby na dwa sezony za cenę dwóch dni wypożyczenia w Alpach - uważam żadna strata. A doświadczenia z tym związane bezcenne:D Druga narta kupiona za ...... a nie powiem ile, ale Soczek wie, że tanio:D To jest coś takiego: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=7&id_modelu=14 Długość 170 cm, r 11 Stan narty można by rzec idealny kilka tygodni w alpach na nogach amatora. Jeżeli mi przypasują to Fajery idą na sprzedaż (stan bdb). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Od niedzieli na moich nogach będą zapinane dwie narty diametralnie różniące się od siebie. Pierwsza z nich GS11m http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1211&id_modelu=1394 Długość jak dla lokcia za długa 186 cm ale co tam Kupiona za stówę ślizg nie naprawiany krawędzi na kilka ręcznych ostrzeń (nie za dużo) ale mieć nartę na własność choćby na dwa sezony za cenę dwóch dni wypożyczenia w Alpach - uważam żadna strata. A doświadczenia z tym związane bezcenne:D Druga narta kupiona za ...... a nie powiem ile, ale Soczek wie, że tanio:D To jest coś takiego: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=7&id_modelu=14 Długość 170 cm, r 11 Stan narty można by rzec idealny kilka tygodni w alpach na nogach amatora. Jeżeli mi przypasują to Fajery idą na sprzedaż (stan bdb). Pozdrawiam. 10.11 marzenie Jakby nie przypasowały a są w dobrym stanie to pamiętaj o mnie. No chociaż ciut długie ale boskie. A moje Fajery bym ewentualnie odkupił dla biedniejszego kumpla, który szuka nie zajechanej slalomki. GS11m - ostatnie nie przekombinowane narty gigantowe Atomica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Od niedzieli na moich nogach będą zapinane dwie narty diametralnie różniące się od siebie. Pierwsza z nich GS11m Długość jak dla lokcia za długa 186 cm ale co tam Kupiona za stówę ślizg nie naprawiany krawędzi na kilka ręcznych ostrzeń (nie za dużo) Dwa sezony to czekał nie będę,ale pod koniec tego,po jednym ostrzeniu to wezmę za 70 dyszek Z magnesium jest b. zadowolony ,tak na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Od niedzieli na moich nogach będą zapinane dwie narty diametralnie różniące się od siebie. Pierwsza z nich GS11m http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1211&id_modelu=1394 Długość jak dla lokcia za długa 186 cm ale co tam Kupiona za stówę ślizg nie naprawiany krawędzi na kilka ręcznych ostrzeń (nie za dużo) ale mieć nartę na własność choćby na dwa sezony za cenę dwóch dni wypożyczenia w Alpach - uważam żadna strata. A doświadczenia z tym związane bezcenne:D No to już nie będę pisał Ci tego samego, bo dwa razy krawędzią przez łeb mogę nie utrzymać Ja o 1cm krótszy, gs racetiger już są. Nd w Spindlu o brzasku Hucu, a w head-ach 177cm się nie widzisz Pzdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Hucu, a w head-ach 177cm się nie widzisz Pzdr., Niestety kolekcjonujé egzemplarze od 180cm w gore wylacznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Niestety kolekcjonujé egzemplarze od 180cm w gore wylacznie;) Posłuchaj kobiet....... szlag z długością, ważna technika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Bardzo krótkie testy. Warunki na Kronplatz: bardzo twardy sztuczny śnieg + trochę luźnego takiego zeskrobanego po południu, Atomic 10-11 Mysiauek na PM oczekuję propozycji - narta w bardzo dobrym stanie. Nie wiem może to wina tego, że nie wiem jak narta była ostrzona - niby ostra, ale może miała drut. Na tak betonowym podłożu nie miałem oparcia na krawędzi. Plus za to, że przez cały dzionek można śmigać i w nogach nic dosłownie nic. Fajery przy nich to szyna kolejowa. Atomic GS11m. Cóż mogę powiedzieć. Hucu niestety nie sprzedam Ci tych nart. Poezja. Takie oparcie pewne na krawędzi, że nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem na tak twardym podłożu. Z moją wagą 75 kg bałem się, że jej nie wygnę i będzie tzw łapanie krawędzi a tu bardzo miła niespodzianka. Pomimo tak dużego promienia narta skrętna i bardzo posłuszna oczywiście przy prędkościach nieco poniżej prędkości dźwięku. Mógłby ktoś powiedzieć, że skrętna bo wyklepana no w końcu używka. Gdyby była wyklepana to nie wrzynała by się w nierówności nie cięła by górek nasypanego śniegu tak jak to robiła ta narta. Zero drgań - wyścigówa na wysokie C. Szkoda, że tylko jeden dzionek na niej jeździłem:mad:. Tak się na niej pewnie czułem, ze hamulce puściły. Mój wypadek był na czarnej (choć wg mnie to nie taka tam znowu prawdziwa czarna) na full speed na krawędzi przy jeździe od lasa do lasa. Wypadek opisałem tu: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=124277#post124277 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi