mefiu Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Witam! Mam pytanie. Razem z żoną zaczynamy jeździć (2 dni na stoku :-) ale postępy są dość sympatyczne), ale ..... kupiliśmy narty: 1. dla żony: http://www.skifun.pl/index.php?a=product&product=273 Wzrost 159 cm, waga 52 kg, umiejętności w skali 3-4, co sądzicie, czy trochę nie za długie - 154 cm? 2. dla mnie: Atomic Supercross LT z 2009/2010, coś w tym stylu: http://www.snow-expert.de/atomic-supercross-sx-ti-2010/11.html tylko że trochę większe taliowanie. Wzrost 176 cm, waga 72 kg, umiejętności w skali 3-4, co sądzicie? I jak sprawa długości moje mają 166 cm? Bardzo proszę o pomoc bo mogę jeszcze wymienić! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Ja bym nie zamieniał, długosci dobre, twoja żona jako początkująca mogłaby mieć troche krótsze ale taka długość jest dobra i jak sienieco podszkoli to będzie ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Witam! Mam pytanie. Razem z żoną zaczynamy jeździć (2 dni na stoku :-) ale postępy są dość sympatyczne), ale ... będą dobre:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefiu Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 (edytowane) dzięki trochę mnie uspokoiliście :-) acha, a mam jeszcze jedno pytanie czy mogę tak bezkarnie przesunąć wiązanie trochę do przodu bo wydaje mi się, że jest za bardzo z tyłu (rzuca mi trochę przodami nart). Edytowane 25 Styczeń 2011 przez mefiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 ... mam jeszcze jedno pytanie czy mogę tak bezkarnie przesunąć wiązanie trochę do przodu bo wydaje mi się, że jest za bardzo z tyłu (rzuca mi trochę przodami nart). Witam Możesz spokojnie przesunąć 1-1.5cm do przodu, ale spektakularnych efektów się nie spodziewaj - różnica będzie niewielka. Problem leży raczej w zbyt mocnym obciążaniu tyłów nart - odchylenie podczas jazdy. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefiu Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Dzięki, trzeba będzie się przyłożyć do techniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PolaRaksa Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Ja jestem podobnego wzrostu i mam noso krótsze narty, mając porównanie zdecydowanie lepiej jeździ mi się na tych krótszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefiu Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 hmmmm....., wczoraj oglądałem slalom i niektórzy mieli narty do brody a niektórzy ponad głowę....., o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 hmmmm....., wczoraj oglądałem slalom i niektórzy mieli narty do brody a niektórzy ponad głowę....., o co chodzi? Minimalne długości nart slalomowych to 165cm dla mężczyzn i 155cm dla kobiet. Tak stanowią przepisy FIS i na takich nartach jeżdżą zawodnicy niezależnie od wzrostu. Zawodnik stojący na pudle dostaje do potrzymania inne narty - nie te na których zjeżdżał. Co będzie trzymał i w jakiej długości decydują marketingowcy. Na razie nie sugeruj się długościami nart zawodniczych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefiu Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 nie no co Ty ....., bardziej chodziło mi o potwierdzenie długości moich nart :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi