sylvinho Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Witam, rozglądam się za butami narciarskimi. Wczoraj odwiedziłem jeden z trójmiejskich sklepów. Na półkach leżało najwięcej butów firmy Dalbello. Nie spotkałem się wcześniej z tą marką. Sprzedawca chwalił buty, przekonywał, że najlepiej schodzą (dlaczego więc na półkach ich tak dużo? ), że ludzie chwalą je za wygodę, że nowoczesne, że to znana na zachodzie marka. Przymierzałem model Dalbello Axion 8 (flex 80/90) . Wcześniej mierzyłem modele bardziej znanych marek (Atomic, Rossignol) i muszę przyznać, że w porównaniu do tamtych te Dalbello najlepiej mi leżały na nodze. Poza tym cena (699 zł) również wydawała się interesująca. Ostatecznie butów nie kupiłem, bo wolałem poczytać najpierw o firmie. Wyszperałem trochę informacji w internecie i, w odpowiedzi na pytania podobne do mojego, ludzie pisali, że Dalbello specjalizuje się w produkcji butów i, że to jedna z lepszych marek na rynku. W każdym razie żaden "no name". Jakie są Wasze odczucia? Ktoś jeździł w sprzęcie tej firmy, a szczególnie w modelu Axion 8? I czy to, że na skionline w rankingu, na podstawie dwóch ocen, znajduje się on w czołówce jest miarodajne? Pozdrawiam, sylvinhoBTW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Nigdy nie posiadałem i nigdy ich nie mierzyłem, ale widuję je w sklepach tu na południu od .....x lat. Myślę że jeżeli czujesz się w nich dobrze to powinieneś zaryzykować zakup:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Dobre, włoska marka butów. Jeśli pasuje i wszystko jest dobrze to śmiało można brać. Mierzyłem ich buty i muszę przyznać, ze wykonanie bez zarzutu, bardzo fajne buty. Mi trochę nie leżały ale to juz kwestia indywidualna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Dalbello Normalna firma, w Polsce może ma krótszą historię więc nie wypracowała sobie jeszcze określenia "uznana firma" ale to się pewnie zmieni. Nigdy nie miałem, nie mam żadnego zdania co do ich produktów ale raczej nie powinna być zła skoro zastąpiła Technicę w kontrakcie/konsorcjum(?) z Völklem i Markerem: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3141 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Ja jeżdżę obecnie w butach Dalbello i bardzo sobie chwalę szczególnie za fajny but wewnętrzny, bardzo wygodny na całodniową jazdę. Nie mam problemu z ich zakładaniem, zapinaniem nawet, kiedy są zmrożone. Nie będę pisał o mikroregulacjach i inny takich bo to teraz norma w butach. Moja żona mierzyła buty Dalbello chyba model Raya i stwierdziła zaraz po założeniu, że wygodny but wewnętrzny (po przymiarce kilku innych modeli innych firm) ale nie kupiła ich w końcu bo nie były dobrze dopasowane jak dla niej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylvinho Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Może faktycznie mniej marketingowo wspierana firma, ale buty Dalbello są obecne w Polsce od wielu, wielu lat. Śmiało można brać pod uwagę zwłaszcza jeśli buty dogadają się z Twoimi stopami. Bo to przecież najważniejsze. Marka buta to sprawa drugorzędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Jeżdziłem 4 lata w Dalbello i nie ma wygodniejszych butów . Jeżdzenie cały dzień i naprawdę rewelacja super otulają stopę. Póżniej zmieniłem na Nordicę ale potrzebowałem innych parametrów niż wygoda w bucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 ja mam takie buciki jak trzyma ten pan w ręku to model Proton 11....http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3141 to ten model http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2970&id_modelu=2632 super wygodny i dobrze trzyma...dla amatora idealny:)...porównywalny z Nordicą...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 potwierdzam miałęm kilka par rewelacja ! moj tato zawsze mowil ze lepszych butów nigdy nie miał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helpyo Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 dalbello axion 8 swietne buty, uzywam ich od zeszlego sezonu, wybralem je ze wzgledu na moja szeroka piete i wysokie podbicie. Bardzo łatwo je zalozyc i zdjac, nadaja sie do calodziennej jazdy. A co do butow kobiecych: raya 8, moja kobieta jezdzi na takich i mowi ze na zadne inne by nie zamienila. Takze jesli dobrze leza na nodze brac z zamknietymi oczami ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Żona , córka i zięć mają dalbello, wcześniej jedna miała rosiniole a druga nordica, zięć jeździł w salomonach teraz twierdzą że tylko dalbello. Buty są bardzo wygodne i solidnie wykonane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Wczoraj widziałem w TV fragment amerykańskiego filmu "Na ratunek" z 1999 roku. Rzecz dzieje się w USA (Killington) i na zbliżeniu jednej ze scen narciarz zapinał buty własnie marki Dalbello Narty oczywiście ołówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doman_13 Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Dalbello które miałem były wygodne i komfortowe, musiałem wymienić tylko dlatego że zrobiły się dla mnie za miękkie, jakby były twarde to bym nie wymieniał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Axion 8 Posiadam Axion 8 od początku swojej przygody z carvingami. Mam je ustawione praktycznie od samego poczatku na flex 90. Powiem tak, jeździ się w nich świetnie, chociaż porównanie mam tylko do Kasprowych z przed 20lat Jednak kupując przymierzałem chyba wszystkie możliwe marki i dla mojej stopy/nogi własnie Dalbello były najwygodniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylvinho Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 W innym wątku JC napisał, że Dalbello są najlepiej sprzedającą się marką butów narciarskich w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doman_13 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 W innym wątku JC napisał, że Dalbello są najlepiej sprzedającą się marką butów narciarskich w Polsce. Chyba żeczywiście tak jest bo stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, włosi wiedza jak zrobić buty które nie są drogie i są dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi