arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Witam wszystkich forumowiczow mam okazje kupic od znajomego progressor 9+ 180cm mam pewne obawy ze beda zbyt dlugie dla mnie mozecie wyrazic swoje opinie na ten temat, chcialbym dodac ze jestem bardzo zaciety i uwazam ze robie bardzo szybkie postepy 1. Płeć - M 2. Wiek - 22 3. Waga -108 4. Wzrost -193 5. Na nartach jeżdżę od 5 dni 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - poki co wyporzyczalnia 8. Teraz jeżdżę na nartach/model -poki co wyporzyczalnia 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - 10. Upatrzyłem sobie narty - fischer progressor 9+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Po 5 dniach na nartach, to chyba za wcześnie na kupno nart. ...jeśli chcesz coś kupić - zacznij od butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Po 5 dniach na nartach, to chyba za wcześnie na kupno nart. ...jeśli chcesz coś kupić - zacznij od butów. Może chodziło , że co najmniej 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 6/10 w 5dni godne podziwu....... Tak jak Ci doradza marboru pomyśl póki co nad kupnem samych butów i póki co pozostań przy pożyczonych nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 (edytowane) o butach tez myslalem i upatrzylem sobie Fischer Soma Progressor 120 a co do samej dlugosci nart odnoszac sie do mojego wzrostu i wagi mozecie sie wypowiedziec? z skala umiejetnosci faktycznie troche przesadzilem nie doczytalem do konca zamiast szostki 5 Edytowane 21 Styczeń 2011 przez arek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Fischer Soma Progressor 120 ? ? ? :eek: To są buty prawie zawodnicze do nart gigantowych. Przy umiejętnościach na 6 możesz pomyśleć o butach z flexem 90. Najważniejsza kwestia czy chcesz sprzęt odpowiedni do Twoich umiejętności czy może jak najlepszy żeby się pokazać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Nie tyle żeby się pokazać do szpanerów nie należe tylko wydawalo mi sie ze im lepszy sprzet tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Nie do końca tak jest. Po: 1. Zastanów się czy na pewno Twój poziom po 5 dniach sięgnął forumowej 6stki. Opisana "znajomość paru technik" oznacza w pełni jej opanowanie i bardzo płynną i techniczną jazdę. Trochę lat jeżdżę i ciężko jest mi uwierz, że po paru dniach można tak szybko osiągnąć taki poziom lecz jeśli rzeczywiście tak jest to pomożemy Ci z doborem sprzętu pod takie umiejętności. Pamiętaj, że jeśli okażą się niższe będziesz miał kłopoty z opanowanie tego sprzętu. Narta "z poziomu" 6/10 to co innego niż miękka decha z wypożyczalni dla początkującego narciarza. 2. W butach, które zaproponowałeś będziesz się ewidentnie męczył. 120 w nazwie oznacza, że są bardzo sztywne a takie parametry przydatne są przy bardzo wymagających nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Nie tyle żeby się pokazać do szpanerów nie należe tylko wydawalo mi sie ze im lepszy sprzet tym lepiej Jakbyś przypadkiem wyleczył się z tych progresorów a kolega nadal by je chciał sprzedać to cyknij fotkę i podaj cenę ja je chętnie kupie za rozsądne pieniądze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Z tymi nartami z wypozyczalni jest tak ze jak szybciej jade to trzepocza mi dzioby. wiec jakie buty polecalbys do owych progressorow 9+ i czy wogole poradze sobie z ta narta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Trzepoczenie dziobów nie ma nic do butów. Po prostu przy szybkiej jeździe krótkie narty jadą po większym promieniu niż jest to im przypisane. Uważam że progresory 9+ to zbyt ambitna narta póki co dla Ciebie. Z nartami jest jak z autami. Jako początkujący kierowca możesz kupić sobie porzadne auto i nie tanie ale pod swoje umiejętności a nie od razu Ferrari ( bo tak póki co celujesz w temacie nart) Nie wolisz poczekać jednego sezonu i póki co kupić sobie odpowiednie buty o flexie 90 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 No wlasnie myslalem ze raz wydam pieniadze i bede mial te buty na dluzej a z tego co mowisz to bledny tok myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 o butach tez myslalem i upatrzylem sobie Fischer Soma Progressor 120 a co do samej dlugosci nart odnoszac sie do mojego wzrostu i wagi mozecie sie wypowiedziec? z skala umiejetnosci faktycznie troche przesadzilem nie doczytalem do konca zamiast szostki 5 Cholera ...ja chyba jakiś nieudany jestem:eek: tyle lat i dni jazdy - i też na 5 się oceniam:rolleyes: ...no tak w szkole też zawsze na 4- byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 byc moze nadwyrost oceniam swe umiejetnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 byc moze nadwyrost oceniam swe umiejetnosci Cieszymy się, że powoli pojmujesz o czym tu piszemy. Na prawdę chcemy Ci pomóc. Wracając do butów. Jeśli kupisz teraz buty o flexie 90-100 będzie w nich jeździł spokojnie parę lat. Buty dla początkującego to flex ok. 40-60 więc przy Twojej wadze i wzroście 90-100 będą w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 tylko teraz mam malutki problem bo tak do scislosci to wsumie kupilem juz te narty cos nie pokolei sie do tego zabieram ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 tylko teraz mam malutki problem bo tak do scislosci to wsumie kupilem juz te narty cos nie pokolei sie do tego zabieram ;/ Jaką długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 180cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Długość dobrałeś dobrą do wzrostu ale jak będziesz sobie z nią radził nie jestem pewien. Buty proponowałbym takie: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=3116&id_modelu=2690 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=3116&id_modelu=2691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 tylko teraz mam malutki problem bo tak do scislosci to wsumie kupilem juz te narty cos nie pokolei sie do tego zabieram ;/ no dokładnie nie po kolei a na marginesie jak już je masz to zrób to co pisze Ambro zainwestuj w buty i instruktora pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 teraz to juz sam mam obawy czy sobie z nimi poradze a taki pelen optymizmu bylem dziekuje za sprowadzenie na ziemie co do butow bardzo ciekawa propozycja i sporo tansze sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 no dokładnie nie po kolei a na marginesie jak już je masz to zrób to co pisze Ambro zainwestuj w buty i instruktora pozdrawiam chyba przyjdzie mi tak zrobic badz je sprzedac jesli nie poradze sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 a co do tych butow Fischer Soma Progressor 120 myslalem ze beda najlepsze bo na skionline polecaja je do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 badz je sprzedac pamietaj o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek992 Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 gdybym faktycznie nie potrafil ich opanowac bede pamietał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi