Aldok63 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Miłośnicy narciarstwa wysłali do premiera RP Donalda Tuska list otwarty. Opisują w piśmie dramatyczne załamanie rozwoju narciarskiej infrastruktury po polskiej stronie Tatr. Sygnatariusze listu: słynny narciarz Andrzej Bachleda "Ałuś", architekt Stanisław Karpiel i inżynier Jacek Kowalski proszą o wsparcie we wdrażaniu skutecznych rozwiązań prawnych i realizacji projektów, które są gotowe już od dwudziestu z górą lat. Chcą ratować Zakopane przed całkowitą ucieczką narciarzy w Alpy. Wyliczają błędy, które sprawiły, że narciarstwo zjazdowe jest rugowane z dawnej Zimowej Stolicy Polski. Liczą, że premier, który wraz z prezydentem ma przyjechać na Puchar Świata w Skokach Narciarskich pomoże w rozwoju idei: Tatry również dla narciarzy. Pod tym hasłem, a także wszystkimi postulatami wysuwanymi przez twórców listu otwartego podpisują się członkowie i władze Towarzystwa Przyjaciół Narciarstwa i Przyrody. List Otwarty do Pana Donalda Tuska Prezesa Rady Ministrów RP Szanowny Panie Premierze, http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=1&kat=&id=&typ=&id=11461 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Zakopane - niech spoczywa w spokoju ,!amen!, mnie tam nie zobaczą wyleczyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Jeśli wyżej wymienione projekty leżą od 20 lat to proponowałbym pomyśleć o nowych bo takie 20letnie mogą być tylko gwoździem do trumny o ile w ogóle ktoś będzie chciał wskrzeszać Zakopane jako ośrodek narciarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi