Ambro Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Obecnie jeżdże w takich butach : http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=1761&id_modelu=1563 Jak już wiadomo z innego wątku chce kupić gigantki i zastanawiam się czy buty o flexie 90 nie będą zbyt miękkie do 175-180centymetrowcyh nart przy moich 180cm i 75kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 odpowiedz sobie sam czy wygodne kapcie do takich nart to idealna para? jeżeli zalezy Ci na komforcie to odpusc nowe buty- ale powiem Ci z własnego doświadczenia mam rossoły 120 flex i jest w nich wygodnie jak je wygrzeje przed jazdą i założe Ciepłe (juz odbarczone w paru miejscach itd). Jak chcesz wykorzystać takie narty na miary twoich mozliwosci to ja jednak skłaniał bym się do twardszych butów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Na komforcie mi tak nie zależy jak na pełnej kontroli nad długimi nartami oraz na wyciśnięciu jak najwięcej ze sprzętu. To że będę potrzebował butów z flexem 110-120 to wiem. Bardziej prosiłbym Was o pomoc w ustawieniu priorytetu. Chce wiedzieć czy będzie mi się jeździć kijowo w tych butach czy dadzą rade. Mam 3tyg do kolejnego wyjazdu w Alpy i zastanawiam na ile konieczny jest zakup nowych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Masz dobre buty - spróbujesz na nich (moim zdaniem nie powinno być źle) i jeśli byś czuł dyskomfort (słabe trzymanie), to pomyślisz o zmianie. Do tej pory jeździłeś na slalomkach, jak wnoszę i było OK. Więc i teraz nie powinno być kłopotu. Ja mam flex 100 od Rossignol i jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Znajomy zaproponował mi bardzo fajną sumkę za moje "stare" Radicale 12 i w ciągu jednego dnia zdecydowałem się na ich sprzedaż i zamówiłem zeszłoroczne Radicale Sensor 3 120. Zobaczymy jak się będą sprawować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 super są:} tzn ja jestem zadowolony baaaaardzo baardzo:) odbarczyłęm pare pkt dodałem sidasa i jest wypas pamiętaj zeby je w ciepłym trzymać przed wyjsciem na stok bo one sie bardzo utwardzają jak są zimne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Pojeździmy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Polecam te buty . Mam Radicale 110 3 sensor . To bardzo wygodne i ciepłe buty . Od 120 różnią się tylko flex-em . Będziesz zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Mam taką nadzieje i bardzo liczę, że będą cieplejsze od R12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Ja uważam że są ciepłe . A skarpetę mam tanią z firmy 4f . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Mam taką nadzieje i bardzo liczę, że będą cieplejsze od R12. z doświadczenia wiem że różnie z tym bywa- jak wygrzejesz w domu przed jazdą + w samochodzie jest naprawdę ok, jak nie no to ....średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Nigdy nie wygrzewam butów przed jazda więc zobaczymy jak będzie Używasz jakiś specjalnych grzałek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 z doświadczenia wiem że różnie z tym bywa- jak wygrzejesz w domu przed jazdą + w samochodzie jest naprawdę ok, jak nie no to ....średnio Tak masz rację . Jak sam jadę na narty to buty kładę na przodzie przy dmuchawie. Moje 110 zakłada się super wygodnie , mają taki system ułatwiający wkładanie. Czy 120 też mają taki "pływający" język ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Tak masz rację . Jak sam jadę na narty to buty kładę na przodzie przy dmuchawie. Moje 110 zakłada się super wygodnie , mają taki system ułatwiający wkładanie. Czy 120 też mają taki "pływający" język ? Starsze modele już go miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Starsze modele już go miały Nawet nie wiedziałem że wysokie modele Rossignola mają te ułatwienie . Ale to jest super patent . W kwietniu miałem Fischery RC4 110 też miały taki system . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Jest to już standard. Nawet niskie modele mają taki patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Jest to już standard. Nawet niskie modele mają taki patent. Potwierdzam , niższe modele już dawno to mają . Miałem 3 lata temu buty Rossi Intense i miały ten system . Zdziwiłem się tylko że te 120 mają ten system. Przecież to już prawie zawodnicze buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Do zawodniczych 150-tek z carbonem jeszcze trochę im brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejd69 Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 twarde buty mają z reguły cienkiego botka i wiadomo co się z tym wiąże ja mam taki patent,że przed wyjazdem na narty wlewam do butelek gorącą wodę i butelki wkładam do butów na stoku zakładam ciepłe rozgrzane buty polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 twarde buty mają z reguły cienkiego botka i wiadomo co się z tym wiąże ja mam taki patent,że przed wyjazdem na narty wlewam do butelek gorącą wodę i butelki wkładam do butów na stoku zakładam ciepłe rozgrzane buty polecam Wolałbym nie deformować sobie w ten sposób wkładki, która kształtuje się pod wpływem ciepła stopy w tym przypadku może się deformować przez nacisk ciepłych butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Nigdy nie wygrzewam butów przed jazda więc zobaczymy jak będzie Używasz jakiś specjalnych grzałek ? Można użyć czegoś takiego: http://allegro.pl/ogrzewacze-do-rak-ogrzewacz-rak-serduszko-para-i1420637945.html, wychodząc z domu wkładamy po jednej sztuce do buta, po przyjeździe na stok wnętrze butów jest ciepłe.Albo tego: http://allegro.pl/suszarka-suszarki-do-butow-rekawic-12v-gwarancja-i1430977613.html, chyba bezpieczniejsze - mniejsza temperatura i bardziej uniwersalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Dzięki. Poszukam sobie takich ale na normalne wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Jak już poczyniłeś fajne zakupy, to kup torbę, którą my używamy - to jest komfort przy wkładaniu butów na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 ttp://allegro.pl/akcesoria-suszarki-97909?buy=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&save_listing=1&state=0&order=p&price_from=&price_to=&view=gtext 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Jak już poczyniłeś fajne zakupy, to kup torbę, którą my używamy - to jest komfort przy wkładaniu butów na stoku. Można prosić konkretniej o jaką torbę chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi