ravick97 Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 (edytowane) Po jakim czasie jeżdżenia na nowych - z fabryki nartach (może ważna informacja Fischery Progresory 9+), w dobrych warunkach, byście zrobili pierwsze ostrzenie? Po 3 dniach (średnio po zaokrągleniu tak mi wychodzi:) - szczegóły poniżej). Dawniej dawałem do ostrzenia mniej więcej co 4-5 dni jazdy i wtedy przynajmniej jak na moje ówczesne potrzeby było w miarę dobrze. Teraz oddałbym nowe od razu do ostrzenia, a później bym je podostrzał po każdym wyjeździe - naprawdę warto. Edytowane 4 Marzec 2011 przez ravick97 update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Coś w tym jest, w niedzielę podostrzyłem i jeździłem bardzo intensywnie w poniedziałek - narty trzymały super, wczoraj już miałem wrażenie, że coś brakuje (było generalnie ok ale jakaś czegoś mi brakowało - może tylko takie wrażenie) więc jutro idą w imadła i pod diamencik na chwilkę. Na razie mam szlaban na jazdę ale w przyszłym tygodniu może uda sie coś wykroić dzionek więc warto go maksymalnie wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Dzieki z info. Dam chłopakom u nas w Kat. do Biker Shopu na ręczne. Wcześniej miałem robione maszynowo moje Rosoły 9S i 8X, ale po iluś tam razach (?????) ostatnio mi powiedziano, że slizg to ma już chyba tylko 1mm i za niedługo zostanę z gołymi krawędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi