aklim Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 (edytowane) .....ale sprecyzujcie , czy lepsze by były gigantówki , czy supercrossy. "pierwsze" sklepowe gigantki , modele crossowe z górnej półki ( bo to też w sumie takie ucywilizowane gigantki ) ,ewentualnie topowe allroundy ( np Elan Speedwave 14) , długością celuj w około 180cm , firma jaka ci się podoba;) - taka moja rada , a wybór i tak należy do Ciebie:) Edytowane 17 Styczeń 2011 przez aklim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 Liczę się z tym że większość się z tym nie zgodzi i zostanę zmieszany z błotem , że się nie znam ,ale mnie to wcale nie przeszkadza. Zdania nie zmienię bo dużo lepiej jeździ mi się na narcie Fischer World Cup RC4 150cm niż na tej samej 165 cm mimo że taka "pasuje" do mojego wzrostu:) Jasnowidz! spróbuj kiedys tej 165 w dobrych warunkach i pomyśl czemu DH i SG nie startuje się na mocno taliowanej 165 Bończa rozumiem. Ja jeżdżę w skicrossie więc mam inne odczucia. Ale jeździłem kiedyś na bramkach w slalomie i te 10cm różnicy narty naprawdę mi nie robiło wielkiej różnicy w prędkości ale za to w kontroli narty i owszem więc polemizowałbym że krótsza narta jest dużo wolniejsza. 10 cm robi wielką różnicę! bo np mam gigantkę178 i slalomkę 165 a różnica jest zajebista bo inaczej rozkłada się taliowanie i nie myszkuje i rozpędza się szybciej. Witam Dopiero sobie włączyłem, a tu taka dyskusja ciekawa:) Wypowiem się jako przeciętny amator. Dla mnie krótka i sztywna narta wymaga lepszej kontroli - nie znam Pana Wojtka, ale jako były kadrowicz na pewno to potrafi. Ty pewnie też masz na tyle duże doświadczenie i dobrą technikę, że taka narta nie sprawia Ci problemu. Ja stanowczo wolę dłuższe. Pozdrawiam Mirek Ma nad nimi kontrolę bo ma siłę i dlatego może rafał pomyślał że są stabilniejsze, skoro pan Wojtek ładnie i czysto je prowadził. pozostawie to bez komentarza. Słusznie wujku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 A fischer rc4 worldcup 150 to nie jest czaem juniorka:D:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 A fischer rc4 worldcup 150 to nie jest czaem juniorka:D:confused: Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 Więc nawet nie ma czego porównywać to tak jakby jeździć gokartem i przesiąść sie nagle do F1. Toż to przepaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi