tomwil Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 1. Płeć - mężczyzna 2. Wiek - 52 3. Waga - 98 4. Wzrost - 178 5. Na nartach jeżdżę od ...7. sezonów, ( .20.... dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na ..6.. (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - SALOMON 8 MISSION 90 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - HEAD C-150 9. Preferuję styl jazdy - długim i krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - 11. Mój budżet na narty to około - do 2.000,- Pomózcie w zakupie nart. Jeżdżę odważnie zdażają się trasy czarne, w róznych warunkach pogodowych i warunkach na stoku. Mam dobrą kondycję. Uwielbiam narty i wszystko mi sie podoba. Biore pod uwagę Fischer PROGRESSOR 8+ 2011( a może 9+ ) 165cm i BLIZZARD RCS IQ 2010/11 167cm ( a może coś z grupy G-FORCE ). Co koledzy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 jak fischer to 9+ 170cm powinien być dla Ciebie ok, jeżeli chodzi o blizzarda to : Blizzard G-FORCE SUPERSONIC IQ i tutaj pokusil bym się o długość 174cm ponieważ ona ma wtedy promień 15,5 idealnie na dłuższe spokojne skręty a także od czasu do czasu jak mocniej pociśniesz to pojedzie krótszym a'la slalomowym skrętem możesz także śmiało spróbować nart Rossignol strato 7 w długośći 172cm śmiało także polecam narty Dynastar CONTACT GROOVE w długości 172cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Jeśli chodzi o Blizzarda to proponuje Blizzard G-Force G-Pro zmieścisz się w budżecie a narty są całkiem szybkie i stabilne, szersze też pod butem niż RCS więc będą bardziej uniwersalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 (edytowane) Ja Ci śmiało mogę polecić narty, takie na których sam jeżdżę i jestem z nich bardzo zadowolony: Salomon Aero X - i koniecznie jak koledzy piszą w długości conajmniej 170 cm. Link do modelu: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2538&id_modelu=3394 Edytowane 17 Styczeń 2011 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 wiec reasumując masz w czym wybierać. pamiętaj ze najłatwiej przed zakupem jest się po prostu przejechac na danych nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwil Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 A te 9+ nie za mocne dla mnie będą, co z 8+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Po headzie c-150 szukaj narty allroundowej,może być progressor +9,ale różnicę szybko odczujesz-nie będzie łatwo;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwil Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Nikt nie może mi odpowiedzieć czy 9+ nie będzie dla mnie za mocna (nie chciałbym sie zamęczyć) i co z 8+, słyszałem że może być za mięka (ważę 98 kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Jeśli nie jeździsz bardzo dynamicznie i agresywnie to 8 wystarczy, i tak bedzie twardsza i sztywniejsza od tych Head-ów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwil Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 no własnie lubię szybko, mimo wszystko nie wiem czy 9+ nie za bogato. jaką długość byś proponował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Szybko i dynamicznie to nie to samo, można jeżdzić szybko ale niekoniecznie dynamicznie, to jest kwestia tego jak mocno narty sie traktuje i z jaką szybkością oraz siłą i dynamiką traktuje same narty (technika i sposób samej jazdy) czyli na ile potocznie mówiąc je sie "ciśnie". Samo pojęcie szybko niewiele znaczy bo to co dla mnie jest szybko dla wielu ludzi może być po prostu śmieszne bo gdy mi się wydaje, ze jade bardzo szybko są goście którzy to robią znacznie szybciej. Pozostaje tylko kwestia czy będziesz jeździł na tyle szybko, ze te 8+ zaczna Ci myszkować i klepać dziobami ale na to odpowiedzi w necie nie otrzymasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwil Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 A co z długością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 170 i 175 będzie ok, jeśli szukasz szybkości i jazdy dłuższym skrętem to 175, tez bardziej ta długośc pasuje do twojej wagi. Ja mam 182 cm i dla mnie długość 175 jest całkiem dobra. Mówiłeś, ze lubisz szybko to jeśli nie chcesz twardszej narty jak 9+ gdyż może mecząca być w jeździe całodniowej to 175 i już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Przy Twojej wadze jeżeli lubisz "szybko" koniecznie 9+ i co najmniej 170cm. Wbrew pozorom narta nietrudna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Nie jest dobrze przesadzać w doborach - poradach, ale z Twoja waga i "że umiesz jeździć" skłaniałbym się ku 9+. Długości wg Mihumora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi