Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pomóżcie w zakupie nowych nart

tomwil

Rekomendowane odpowiedzi

1. Płeć - mężczyzna

2. Wiek - 52

3. Waga - 98

4. Wzrost - 178

5. Na nartach jeżdżę od ...7. sezonów, ( .20.... dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na ..6..

(wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328)

7. Moje buty to - SALOMON 8 MISSION 90

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - HEAD C-150

9. Preferuję styl jazdy - długim i krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach

10. Upatrzyłem sobie narty -

11. Mój budżet na narty to około - do 2.000,-

Pomózcie w zakupie nart. Jeżdżę odważnie zdażają się trasy czarne, w róznych warunkach pogodowych i warunkach na stoku. Mam dobrą kondycję. Uwielbiam narty i wszystko mi sie podoba.

Biore pod uwagę Fischer PROGRESSOR 8+ 2011( a może 9+ ) 165cm i BLIZZARD RCS IQ 2010/11 167cm ( a może coś z grupy G-FORCE ).

Co koledzy na to ?

jak fischer to 9+ 170cm powinien być dla Ciebie ok,

jeżeli chodzi o blizzarda to :

Blizzard G-FORCE SUPERSONIC IQ i tutaj pokusil bym się o długość 174cm ponieważ ona ma wtedy promień 15,5 idealnie na dłuższe spokojne skręty a także od czasu do czasu jak mocniej pociśniesz to pojedzie krótszym a'la slalomowym skrętem

możesz także śmiało spróbować nart Rossignol strato 7 w długośći 172cm

śmiało także polecam narty Dynastar CONTACT GROOVE w długości 172cm

:)

• Like 1

Ja Ci śmiało mogę polecić narty, takie na których sam jeżdżę i jestem z nich bardzo zadowolony: Salomon Aero X - i koniecznie jak koledzy piszą w długości conajmniej 170 cm.

Link do modelu: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2538&id_modelu=3394

Edytowane przez marboru
  • Like 1

Szybko i dynamicznie to nie to samo, można jeżdzić szybko ale niekoniecznie dynamicznie, to jest kwestia tego jak mocno narty sie traktuje i z jaką szybkością oraz siłą i dynamiką traktuje same narty (technika i sposób samej jazdy) czyli na ile potocznie mówiąc je sie "ciśnie". Samo pojęcie szybko niewiele znaczy bo to co dla mnie jest szybko dla wielu ludzi może być po prostu śmieszne bo gdy mi się wydaje, ze jade bardzo szybko są goście którzy to robią znacznie szybciej. Pozostaje tylko kwestia czy będziesz jeździł na tyle szybko, ze te 8+ zaczna Ci myszkować i klepać dziobami ale na to odpowiedzi w necie nie otrzymasz.

• Like 1

170 i 175 będzie ok, jeśli szukasz szybkości i jazdy dłuższym skrętem to 175, tez bardziej ta długośc pasuje do twojej wagi. Ja mam 182 cm i dla mnie długość 175 jest całkiem dobra. Mówiłeś, ze lubisz szybko to jeśli nie chcesz twardszej narty jak 9+ gdyż może mecząca być w jeździe całodniowej to 175 i już.

• Like 1