anai Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Czesc, bardzo prosze o pomoc w doborze sprzetu - jestem kobieta 28 lat, 165cm wzrostu, 54 kg, poziom narciarski 7-8/10, do tej pory mialam zawsze slalomki i jezdzilam po trasach, ostatnio pociaga mnie jazda poza trasami - a na slalomkach to malo komfortowe:). poza nartami - jakie polecacie ciuchy? calosc od gory do dolu gore tex? dzieki za kazda pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Czesc, bardzo prosze o pomoc w doborze sprzetu - jestem kobieta 28 lat, 165cm wzrostu, 54 kg, poziom narciarski 7-8/10, do tej pory mialam zawsze slalomki i jezdzilam po trasach, ostatnio pociaga mnie jazda poza trasami - a na slalomkach to malo komfortowe:). poza nartami - jakie polecacie ciuchy? calosc od gory do dolu gore tex? dzieki za kazda pomoc! Narty szerokie i długie - poczytaj bo to temat rzeka, sporo w sieci czy na forum znajdziesz. Ciuchy zawsze warto mieć dobre, tu tym bardziej jeśli w grę wchodzą męczące podejścia itp. ale bardziej zainteresuj się sprzętem typu PIPsy, łopaty, sondy - jeśli oczywiście chcesz wyjechać gdzieś dalej. Ogólnie temat rzeka - ja się nie znam, ale poszukaj haseł offpiste, freeride itp. Np. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11833&highlight=sprz%EAd+freeride http://www.skionline.pl/forum/search.php?searchid=1467302 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bańka Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 (edytowane) spójrz w temat pod tytułem Dynastar Legend 8000 jest w miarę świeży:) jest tam parę uniwersalnych informacji. Ale ogólnie rzecz ujmując wiązania na pewno powyżej 10 din ajjjj teraz przeczytałem że chodzi o ciuchy nie wiem.... co do ciuchów to kask - safety first ( czy jakoś tak) wiadomo! buty???? też???? hmm Nordica Hot Rod???? albo po całości i Lange banshe w butach jest duży wybór!!!! plecak polecam! np: k2 ambush mam i jak dla mnie jest bajerancki jakieś podejścia lub inne coś to szybko zapinasz narty wchodzisz itd. spełnia przy okazji też pewnego rodzaju ochraniacz na plecy spodnie byle by były ciepłe ( z tańszych to jakieś CLTN, Ride, Volcom droższe salomon, north face) sam mam Ride i polecam Kurtka to samo gogle jak gogle byle by nie parowały i spełniały swoją role rękawice też ciepłe lub może jakieś z podwójnymi wkładkami firmy POW o ile się nie mylę, ale najważniejsze jeszcze raz - byle by działały nie wiem co jeszcze mógłbym pomóc proszę o pytania następne p.s. Nie, nie jestem Jajcykowem i nie wyznaczam trendów na sezon 2011 z kolekcji offpiste Edytowane 17 Styczeń 2011 przez Bańka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 A ja polecam na początek dla kobiety,która chce pojeździć w puchu narty rossignol 80 lub 86W:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi