Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

pomoc - sprzet na off pisty

anai

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

bardzo prosze o pomoc w doborze sprzetu - jestem kobieta 28 lat, 165cm wzrostu, 54 kg, poziom narciarski 7-8/10, do tej pory mialam zawsze slalomki i jezdzilam po trasach, ostatnio pociaga mnie jazda poza trasami - a na slalomkach to malo komfortowe:). poza nartami - jakie polecacie ciuchy? calosc od gory do dolu gore tex? dzieki za kazda pomoc!

Czesc,

bardzo prosze o pomoc w doborze sprzetu - jestem kobieta 28 lat, 165cm wzrostu, 54 kg, poziom narciarski 7-8/10, do tej pory mialam zawsze slalomki i jezdzilam po trasach, ostatnio pociaga mnie jazda poza trasami - a na slalomkach to malo komfortowe:). poza nartami - jakie polecacie ciuchy? calosc od gory do dolu gore tex? dzieki za kazda pomoc!

Narty szerokie i długie - poczytaj bo to temat rzeka, sporo w sieci czy na forum znajdziesz.

Ciuchy zawsze warto mieć dobre, tu tym bardziej jeśli w grę wchodzą męczące podejścia itp. ale bardziej zainteresuj się sprzętem typu PIPsy, łopaty, sondy - jeśli oczywiście chcesz wyjechać gdzieś dalej.

Ogólnie temat rzeka - ja się nie znam, ale poszukaj haseł offpiste, freeride itp.

Np. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11833&highlight=sprz%EAd+freeride

http://www.skionline.pl/forum/search.php?searchid=1467302

spójrz w temat pod tytułem Dynastar Legend 8000 jest w miarę świeży:) jest tam parę uniwersalnych informacji.

Ale ogólnie rzecz ujmując

wiązania na pewno powyżej 10 din

ajjjj

teraz przeczytałem że chodzi o ciuchy :D

nie wiem....

co do ciuchów to

kask - safety first ( czy jakoś tak) wiadomo!

buty???? też???? hmm Nordica Hot Rod???? albo po całości i Lange banshe :D

w butach jest duży wybór!!!!

plecak polecam! np: k2 ambush mam i jak dla mnie jest bajerancki jakieś podejścia lub inne coś to szybko zapinasz narty wchodzisz itd. spełnia przy okazji też pewnego rodzaju ochraniacz na plecy

spodnie byle by były ciepłe ( z tańszych to jakieś CLTN, Ride, Volcom droższe salomon, north face) sam mam Ride i polecam

Kurtka to samo

gogle jak gogle byle by nie parowały i spełniały swoją role

rękawice też ciepłe lub może jakieś z podwójnymi wkładkami firmy POW o ile się nie mylę, ale najważniejsze jeszcze raz :D - byle by działały

nie wiem co jeszcze mógłbym pomóc :D

proszę o pytania następne

p.s.

Nie, nie jestem Jajcykowem i nie wyznaczam trendów na sezon 2011 z kolekcji offpiste

:D

Edytowane przez Bańka