Chris_M Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Chciałbym jechać na Kronplatz w terminie 5-12 luty i szukam taniego apartamentu dla 5-osobowej, 3-pokoleniowej rodziny gdzieś w okolicy. Wiem, że Włochy są drogie, ale mój Brat był w grudniu na Kronplatzu i spotkał tam jakichś ludzi z Warszawy, którzy dojeżdżali ok. 10 km, ale płacili po 12,5 EUR/os, czyli jak widać, tam też da się coś znaleźć w sensownej cenie. Czy możecie coś doradzić, poratować jakimiś wypróbowanymi namiarami, linkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kettenhund Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Trochę późno...Sprawdz dostępność w tym terminie w : http://www.pichlerhof-kiens.it/ ok 10 km od kolejki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Jednak Włochy są zdecydowanie droższe od Austrii. Czułem to intuicyjnie, ale dopiero teraz znalazłem obiektywne i nie budzące wątpliwości porównanie cen z obu krajach: http://www.tiscover.com/at/guide/5,en,SCH1/objectId,RGN7at,season,at2,selectedEntry,home/home.html http://www.tiscover.com/it/guide/5,en,SCH1/objectId,RGN8it,season,at2,selectedEntry,home/home.html Oto zestawienie najniższych cen w EUR odpowiednio dla Austrii oraz Włoch: ------------------------------------------------- Hotels: 20 / 25 Apartments: 10 / 17 Bed and Breakfast: 15 / 23 Farms: 14 / 25 Private accommodation: 12,50 / 25 Themed holidays: 9,57 / 30,80 Coś czuję, że znowu wyląduję w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Trochę późno...Sprawdz dostępność w tym terminie w : http://www.pichlerhof-kiens.it/ ok 10 km od kolejki Podobnie jak Chris przymierzałem się trochę do Kronplatz ale nie znalazłem nic sensownego cenowo (ale szukałem dla znacznie większej grupy) a podany przez Ciebie namiar na apartament jest naprawdę fajny. Zastanawia mnie tylko odległość od wyciągów - mnie wychodzi z mapy że to jest minimum ok 20 km od Valdaora/Olang. Chyba że pisząc 10 km od kolejki masz na myśli inne miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Mieszkając tam startujesz z kolejek znajdujących sie koło Brunico a nie aż w Olang - to dużo bliżej, z tego miejsca na szczyt w 15 minut wjeżdżaja bezpośrednio dwie szybkie gondole. Można też stamtąd udać się do miejscowości Rio de Pusteria skąd jedzie kolejka do Maranzy (tam można też autem podjechać) skąd dalej gondolą na Gitscheberg - dosyć fajny i nietłoczny ośrodek w rejonie Isarco, stosunkowo szybko można też dotrzeć na Plose czy do Alta Badia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kettenhund Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 O to chodzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 OK - wszytko się zgadza:o Nie wiem dlaczego sobie ubzdurałem że trzeba jechać do Olang. Znaczy się naprawdę fajnie położona miejscówka. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liza Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Byliśmy w Montal – 5 km od Kronplatzu, z możliwością korzystania ze skibusu – przystanek 100m od domu. W zeszłym roku w lutym płaciliśmy 20€ od osoby. Korzystaliśmy z tej strony: http://holiday-home24.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Zobacz jakiego kotleta odgrzałaś - 01.2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 1 godzinę temu, FerraEnzo napisał: Zobacz jakiego kotleta odgrzałaś - 01.2011. Czy to już nie aktualne ? Zamknęli ośrodek ? Wyburzyli apartamenty ? Byłeś kiedykolwiek na Kronplatzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 (edytowane) 10 godzin temu, Jeeb napisał: Czy to już nie aktualne ? Zamknęli ośrodek ? Wyburzyli apartamenty ? Byłeś kiedykolwiek na Kronplatzu ? Może nie wyburzyli, ale odpisywanie komuś na posta sprzed 5 lat jest trochę dziwne, nie sądzisz ? Jeśli ktoś będzie jechał w te rejony to odświeży wątek lub napisze nowy. Ps. Nieaktualne piszę się razem. Jako nowy użytkownik forum powinieneś szczególnie zwracać uwagę na poprawność językową. Edytowane 7 Październik 2016 przez FerraEnzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 @FerraEnzo - przecież chodziło tylko o zostawienie linka do strony .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Ps. Nieaktualne piszę się razem. Jako nowy użytkownik forum powinieneś szczególnie zwracać uwagę na poprawność językową. Poprawiając innych warto się upewnić, że samemu nie zrobiło się błędu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 21 minut temu, FerraEnzo napisał: Może nie wyburzyli, ale odpisywanie komuś na posta sprzed 5 lat jest trochę dziwne, nie sądzisz ? Nie sądzę, jestem zainteresowany noclegami w tym rejonie. 21 minut temu, FerraEnzo napisał: Ps. Nieaktualne piszę się razem. Jako nowy użytkownik forum powinieneś szczególnie zwracać uwagę na poprawność językową. Przepraszam, w przyszłości będę się starał szczególnie zwracać uwagę na poprawność językową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Wiedziałem, że się zrobi gówno-burza. Ok odpisujcie sobie na tematy sprzed 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi