marczello Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Wyjezdzam dzisiaj do Schladming na weekend. Jest to mój pierwszy wyjazd w to miejsce.Myślę ,że bedzie ok. Po powrocie jakis krótki opisik i trochę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Udanej jazdy i pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Chętnie poczytam relacje, bo wybieram się w ten region w marcu. Powodzenia i miłej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Wyjezdzam dzisiaj do Schladming na weekend. A ja jutro się będę plątał gdzieś po Schladming w drodze powrotnej do domu. Może mi zrobisz zdjęcie z ukrycia.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Schladming szykuje sie do Mś 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Schladming szykuje sie do Mś 2013. Jak byłem w Schaldming 4 lata temu to już byli obwieszeni banerami "Schladming 2013":). Szykuję się tak jak Polska do Euro 2012. Tyle że oni już na mistrzostwa świata w 2013 roku mają już prawie wszystko gotowe, a u nas prawie nic nie jest gotowe:D. Ot taka drobna różnica:rolleyes:. Opowiadaj jakie warunki, no i czy podoba Ci się w Dachstein Tauern? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 (edytowane) Opowiadaj jakie warunki, no i czy podoba Ci się w Dachstein Tauern? Powiem tak.Zdecydowałem się pojechac d Schladming , bo blisko od nas ( mniej niz 600km z granicy ). Po powrocie moje zdanie jest takie, że ... po co jeździć dalej ?W schladming i na 4berge http://www.4berge.at/ jest wszystko czego narciarz potrzebuje.Wg mnie jeden z lapiej zoorganizowanych ośrodków w Austrii. Spalismy w prywatnym pensjonacie Haus Emily http://web.deskline.net/dachstein/en/show_accommodation/DAC/9d1520ed-6cdd-4ec4-879b-f355ea03fc48/ . Po przyjeździe okazało sie ,że właścicielką jest Polka , mieszkająca od 13 lat , Sylwia. Miejsce to polecam , jest w bardzo dobrej lokalizacji w Schladming , warunki zakwaterowania rewelacja, podejscie włascicieli do klientów super.Pierwsza liga jak dla mnie.Na pewno tam wróce. Na nartach jeździeliśmy w sobotę i niedziele.Ośrodek jaknajbardziej nadaje się na weekendowy wyjazd. Sobota z rana to na dole opady deszczu , na górze śniegu.Od ok.10 godz. zaczęło pokazywac się słońce. Zdecydowalismy pojechać na prawą stronę osrodka, czyli Rohrmoos z Hochwurzen i Reiteralm. Objechalismy po tej stornie w sumie wszystko.Duzym minusem jest czas przedostania się z Schladming na Hochwurzen ( wolne wyciągi , duża odległość - to jedeny minus , ale da sie przezyć ).Super pozytywne wrażenia wywarł na mnie ośrodek ReiterAlm.Swietne długie , szerokie trasy , mało ludzi, fajna knajpa restauracja http://www.jagastueberl.at/ . Na Reiteralm , mogę polecić wszystkie trasy , zaczynając od czarnej 3a, czerwonej 3 , super 5 czerwonej , pucharowej 1 czerwonej, no wszystkie trasy wysoka półka. Niedziela to lewa strona 4berge , Planai i Hauser Kaibling. Z Planai świetna szeroka , równa jak stół prawie przez cały dzień czerwona 3.Fajna 5 i 12 czerwone oraz 1 czerwona. Przy dojeździe do Reiteralm, świetne czerwone 10 i 11.Generalnie niebieskich tras tam jak na lekarstwo , a te które sa oznaczone jako niebieskie czyli np 3 w Hauser , moglaby byc spokojnie jako czerwona. W samym Hauser Kaibling fajne trasy , oczywiście szerokie i bardzo dobrze przygotowane. W niedziele mimo temp +11 stopni na gorze trasy byly twarde i zmrożone. Tak,że nie ma co się obawiac ostatniej odwiliży , a do tego dzisaij tam mocno pada snieg. W 4berge warunki narciarskie zagrożone napewno nie sa. Podsumowując, 4 berge to kompleks zecydowanie nie dla początkujących. Schladming nieduże , bardzo ładne i ciekawe miesteczko z wieloma barami , dyskotekami.Dolna stacja na Planai robi wrażenie. Niestety zamknięta była czarna pucharowa 3.Jest zamknieta dla narciarzy , pilnują ją ochroniarze , a cąłe Schladming opklejone jest plakatami o przyszłotygodniowym slalomie nocnym. Zdecydowanie polecam Schladming i 4 berge. Zdjęcia : http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=190 A odpowiadając SB - bardzo mi się podobało. Edytowane 19 Styczeń 2011 przez marczello 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi