kony Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 może to ja jestem lamer i się nie znam ale trochę mi ręce opadły w niedzielę podczas oglądania na eurosporcie relacji z super G w Garmisch Partenkirchen. Pan Szafrański komentujący tą relację rozbrajał mnie od samego początku swoją fachową oceną a raczej prognozami wyników. Ale szczytem była informacja że zawodniczy załozyli do tego giganta wyjątkowo długie narty o promieniu skrętu 30-40 metrów. Słyszeliście o takim R? bo mi się coś wydaje że go poniosło. pozdrawiam................i mam nadzieję że nie wyjdę na lamera.................a jak tak to trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz zarczynski Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 rewolucja w PŚ Taki radius to chyba gruba przesada, ale ja nie jestem zawodnikiem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnoowee Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 rewolucja w PŚ Do giganta to raczej koleś sie pomylił, chyba że był extremalnie wypuszczony (nie spoktałem sie z takim przypadkiem). Ale do supergiganta i zjazdu są takie radiusy kolego. Jeśli powątpiewasz, to wyjaśnię inaczej. Do super G narty nie mogą być krótsze niż 206 cm (moge sie mylić o 2 cm) bez względu na wzrost, a taka narta to ma 30 - 40 m radius. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jebaka Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 rewolucja w PŚ A ja będe bronił Szafrańskiego - kiedyś był zawodnikiem więc zna się troche - na pewno lepiej niż Domański. A co do giganta no to każdy może się przjęzyczyć;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 2 Luty 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 rewolucja w PŚ no to sorry , respect dla Szafrańskiego..... myślałem że troche przesadził.....nie jestem zawodnikiem więc wydało mi się to trochę niemożliwe. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 rewolucja w PŚ Właśnie dziś takie nartki oglądałem w I-sporcie w krakowie radius 33m cena samych desek 2500 zł pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasyl81 Napisano 2 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2004 rewolucja w PŚ Jak cos piszesz to to najpierw przemyśl chłopie kup książki poczytaj gazety narciarkie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 3 Luty 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2004 rewolucja w PŚ uczę się na błędach............ale poczytać też nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-jasiu Napisano 3 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2004 rewolucja w PŚ W gapa byl rozgrywany Super-gigant i zjazd, nie bylo giganta, wiec narty o takich promieniach byly mozliwe jak najbardziej. m-j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 3 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2004 rewolucja w PŚ To ja mogę sprzedać Volkle P30 RS 200cm radius 33m z wiązaniami M51 stan b.dobry za 1000zł )) Po cholerę 2500 wywalać! )) Pozdro Niwin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmieloo Napisano 3 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2004 rewolucja w PŚ w jakim sensie go ponioslo ? minimalny promien skretu dla kobiet i mezczyzn w SG to 33m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB Napisano 4 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2004 rewolucja w PŚ Taliowanie nart do SG i GS jest jasno okraślone przepisami FIS,tzn. nie mniej niż 33m SG i 21m GS i 100% zawodników takich właśnie nart używa. Inne parametry też są określone tzn. długości nart wysokość stania nad śniegiem(od ślizgu do wiązań i wys. buta). Dodatkowo wiele parametrów różni się dla kobiet i dla mężczyzn, dla seniorów i juniorów etc W slalomie promień minimalny nie jest określony,tylko długość nart np.dla mężczyzn,seniorów nie krótsze niż 165cm.Wszystkie przepisy można sprawdzić na stonie FIS`u. Pozdro Qba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi