kamisia Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 (edytowane) Po dłuższej przerwie w jeździe na nartach chciałabym powrócić do uprawiania tego sportu gdyż sprawia mi to ogromną przyjemność, potrzebuję jednak nowego sprzętu, a że niestety kompletnie się na tym nie znam i nie wiem jak szukać to proszę o pilną pomoc, moje dane: 1. Płeć - K 2. Wiek - 24 3. Waga - 59kg 4. Wzrost - 168cm 5. Na nartach jeździłam przez 3 sezony pod rząd ale to było parę ładnych lat temu 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=89&id_modelu=182 ale pod uwagę biorę oczywiście kupno nowych butów 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - nie pamiętam, nie posiadam 9. Preferuję styl jazdy - zdecydowanie jazda rekreacyjna po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - 11. Mój budżet na narty to około - do ok. 1500zł Ciekawa jestem także jakie jest wasze zdanie na temat nart ze sklepów sieciowyh (np makro) i na czym polega fenomen niskich cen w takich sklepach Edytowane 9 Styczeń 2011 przez kamisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test&sezon=10/11&id_kategorii=4 Przejrzyj wyniki tego testu. Masz tu narty, które zostały wysoko ocenione i na pewno będą "przyszłościowe" w stosunku do Twoich umiejętności. Ja kupiłam Volkla Estrellę za 1500zł i jestem megazadowolona. W sklepie, gdzie kupowałam patrzyłam też na Atomic, Elan i K2 - wszystkie były trochę tańsze od Volkla. Co do nart marketowych, to się nie wypowiem, bo się nie znam, ale myślę sobie, że jak coś jest bardzo tanie, to na czymś trzeba było przyciąć koszty. Skoro kupujesz narty dla siebie na ładnych parę sezonów, postaw na dobrą jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamisia Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) Dzięki bardzo za pomoc, ja szczególnie zaczęłam się przyglądać nartom ATOMIC Cloud 9 http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test&id_testu=585 i nasuwa mi się pytanie czy powinnam kupować 9 czy może zastanowić się nad 8 albo niższym modelem. Rozważam też kupno HEAD COOL ONE (nr 3 na liście:) macie może jakieś spostrzeżenia na temat jednych lub drugich nart, chętnie poczytam:) aha przede wszystkim jaka długość byłąby dla mnie bardziej odpowiednia 151 czy 158cm Edytowane 10 Styczeń 2011 przez kamisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Moja znajoma kupiła Cloud 9 i jest bardzo zadowolona,jeździ 4-ty sezon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Chyba model 8 wystarczy (ewentualnie odpowiednik czyli Rossignol Attraction 3) - ważniejsza długośc - zdecydowanie 158 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamisia Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 To w takim razie mam wybór pomiędzy: Atomic Cloud 9 lub 8 Rossignol Attraxion III lub I HEAD Cool One lub Fine One W miarę coraz większego rozeznania zamiast zawężać grono interesujących modeli to je rozszerzam I ciągle mam dylemat dotyczący długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 To w takim razie mam wybór pomiędzy: Atomic Cloud 9 lub 8 Rossignol Attraxion III lub I HEAD Cool One lub Fine One W miarę coraz większego rozeznania zamiast zawężać grono interesujących modeli to je rozszerzam I ciągle mam dylemat dotyczący długości... * lub* Cloud;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamisia Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 (edytowane) Dzisiaj polecono mi także fischery VIRON 6.6 z zeszłego sezonu http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2785&id_modelu=3742 mam możliwość kupienia ich nowych za całkiem przyzwoitą cenę są to narty sportowe ale podobno łatwe w prowadzeniu,co tym sądzicie? Edytowane 11 Styczeń 2011 przez kamisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 To nie są narty sportowe, to allroundy dla średniozaawansowanych, jeśli dlugość dobra to można spróbować - trudno mi je porównac w kwestii twardości do damskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gospa Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 też myślę, że Cloudy 9 są najodpowiedniejsze. Moja mama jeździ na nich już 3 sezon i jest bardzo zadowolona, zwykle raczej nie czuła różnicy między nartami i preferuje bardzo bezpieczną i spokojną jazdę,a od czasu, gdy kupiła Cloudy, to już jeździ całkiem przyzwoicie i radzi sobie na każdym stoku, czarnym też. Także myślę, że będziesz z nich zadowolona,a jak nie jesteś zdecydowana,to lepiej na początku je sobie wypożyczyć i potem zdecydować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Witam Cloudy 8 a 9 to niewielka różnica żona testowała obydwie pary w jednym dniu i wzieła 8 ale tylko ze względu na szatę graficzną pozatym bardzo polecam te narty np. w porównaniu do Blizarda Viva które miała w zeszłym sezonie to różnica szokująca na korzyść Cloudów. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamisia Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, wybór padł na cloudy 9:) już je posiadam i jak na razie podziwiam, testuję już jutro i na pewno dam znać jak się jeździło ;] jeszcze raz dzięki wszystkim !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamisia Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2011 CLODY 9 okazały się bardzo dobrym wyborem, gładko wycinają zakręty i naprawdę sprawiają bardzo dużo frajdy podczas jazdy. Jestem bardzo zadowolona Dziękuję wszystkim za rady pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi