SB Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Kiedyś skorzystałem z możliwości testowania nart firmy Rosignol w Witowie. Akcja nazywa się Roslgnol Demo Tour.Otrzymałem nawet nie tępe narty, one miały po prostu krawędzie okrągłe:eek:. Edytowane 9 Styczeń 2011 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 to Ty SB nie widziales ze teraz się tak narty ostrzy? specjalnie zeby ktos im nie zarzucił jak to ostatnio w ntn wyczytałem ze były przeostrzone:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 to Ty SB nie widziales ze teraz się tak narty ostrzy? specjalnie zeby ktos im nie zarzucił jak to ostatnio w ntn wyczytałem ze były przeostrzone:D Jaka gazeta takie opinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Sławek bierzesz ostrzałkę TOKO taką jak pokazał Jacek i sprawa załatwiona. A no tak pisali w NTN , acha Bugi podrywałeś wczoraj Agatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Sławek bierzesz ostrzałkę TOKO taką jak pokazał Jacek i sprawa załatwiona. A no tak pisali w NTN , acha Bugi podrywałeś wczoraj Agatę? Sławek nawet widział jej działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Zawsze mieć lepiej taką ostrzałkę Jacku niż wyczyniać dziwne ruchy na lodzie , do niej nawet nie potrzeba imadła taka jest wygodna. Ale SB pewnie szkoda kilku złotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Sławek bierzesz ostrzałkę TOKO taką jak pokazał Jacek i sprawa załatwiona. No ale to jest osełka do szybkiej reanimacji zadbanych nart lekko przytępionych, a nie zarżniętych na maksa:mad:. Sławek nawet widział jej działanie. Widział, widział i nawet przytrzymywał C Line jak Jacek je rozdziewiczał:D ...Ale SB pewnie szkoda kilku złotych... Morze dla hajera przodowego to parz zł, le dla mnie nie:cool: ....acha Bugi podrywałeś wczoraj Agatę? uuuuu....uuuu... Bugi, jak by Ci to powiedzieć.... ...w pewnych kręgach masz w tym momencie pozamiatane:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 15 - 17 będą na Czyrnej w SzCyrku... :eek: Biorąc pod uwagę odwilż,to będzie można ostrzyć... tj.szlifować. O ile wyciągi jeszcze się nie s... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Ja jak ja ale wujek nie znosi obcych (tzn ludzi z poza Śląska) Myślę że Bugi wczorajszym uśmiechem rozbrajał wszystkich... Hajer tyż cowiek i piyniydzy niy mo! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 musiałem czymś nadrobić to co mi w papierach nabrudzono nie lubi zagłębiaków a wurst dostałem...tzn nie ma źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Tak sobie myślę, że taka sytuacja dzisiaj to chyba niemożliwa jest. Ten przypadek Sławka był jednak dobrych parę sezonów temu. Myślę, że podejście firm do bardziej świadomych narciarzy (tych, którzy testują narty przed zakupem) jest już inne. No, ale może się mylę. Dzisiaj chyba pojadę na Rusina, a tam mają być testy nart, więc specjalnie pójdę "pomacać" krawędzie, to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Sławek nawet widział jej działanie. W takim razie mam pytanie Jacek, czy można samemu narty naostrzyć na stoku tą ostrzałą, czy też trzeba kogoś do pomocy? Pytam, bo sprzęt pasowałby mi, ale czy sam sobie naostrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 to Ty SB nie widziales ze teraz się tak narty ostrzy? specjalnie zeby ktos im nie zarzucił jak to ostatnio w ntn wyczytałem ze były przeostrzone:D Ok pewnie nie załapałem ironii, albo jakiegoś dowcipu z branży, ale z życiowego doświadczenia (t.j. pierwszych prób samodzielnego serwisowania sprzętu) wiem, że narty można przeostrzyć, więc o co kaman? Tzn. tak sobie zrobiłem swoje nartki że nawet kiedy tego chciałem to nie bardzo mogłem nimi wejść w ześlizg, co nieco ograniczyło przyjemność z jazdy, na szczęście zaopatrzyłem się już w patent do przytępiania brzytew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Ok pewnie nie załapałem ironii, albo jakiegoś dowcipu z branży, ale z życiowego doświadczenia (t.j. pierwszych prób samodzielnego serwisowania sprzętu) wiem, że narty można przeostrzyć, więc o co kaman? Tzn. tak sobie zrobiłem swoje nartki że nawet kiedy tego chciałem to nie bardzo mogłem nimi wejść w ześlizg, co nieco ograniczyło przyjemność z jazdy, na szczęście zaopatrzyłem się już w patent do przytępiania brzytew. no widzisz ja znam rózne pojęcia jedni nie tępią nart a inni tak jedni mowia ze nie tępią bo tak jest ok 2 ze jest łatwiej wiec co człowiek to inne podejscie do tematu wg mnie nart nie da się przeostrzyć :] mogą być tylko źle naostrzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 W takim razie mam pytanie Jacek, czy można samemu narty naostrzyć na stoku tą ostrzałą, czy też trzeba kogoś do pomocy? Pytam, bo sprzęt pasowałby mi, ale czy sam sobie naostrzę. Oczywiście że można, ale jeżeli jest 2 osoba to będzie pomocna, będzie to można zrobić szybciej, wiadomo - jedną ręką jest trudno przytrzymać nartę tak aby była nieruchoma/stabilna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Znalazłem dwie takie ostrzałki - różnią się ceną: http://www.e-sportshop.pl/product.jsf?categoryId=37&productId=159 http://www.remsport.pl/ostrzalka-ergo-speed-toko-p-115.html W czym dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Znalazłem dwie takie ostrzałki - różnią się ceną: http://www.e-sportshop.pl/product.jsf?categoryId=37&productId=159 http://www.remsport.pl/ostrzalka-ergo-speed-toko-p-115.html W czym dzieło? To są 2 różne ostrzałki, powiększ zdjęcia to zobaczysz różnice: Ta pierwsza to jest dokładnie taka jaką ma Jacek i tu jako element ścierny jest zastosowany pilnik. A w tej drugiej elementem ściernym jest kółko na którym z tego co widać na obrazku jest papier ścierny:confused: Mimo sporej różnicy w cenie wybrał bym tą pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi