BUBU999 Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Witam, chce kupić Siostrze (160 czm 50 kg) narty, ostatnie 2 czy 3 sezony przejeździła na Atomicach Racach 8 (130 cm) i wydaje mi sie że warto juz w tym roku zmienić na cos mocniejszego, tylko nie wiem czy na juniorskie czy juz słabe damskie. Jeździ równolegle bez problemu. A buty ma małe damskie Salomony. Proszę o poradę. Piotrek Edytowane 7 Styczeń 2011 przez BUBU999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Oceń jej umiejętności według skali zamieszczonej gdzieś głębiej na forum, wtedy będzie można lepiej określić. Jeżeli dziewczyna jeździła przez ten czas ze szkołą narciarską na tyczkach, to warto jej kupić juniorskie narty zawodnicze, jeżeli radzi sobie gorzej, to może coś miększego. Nie zawsze czas spędzony na stoku idzie w parze z umiejętnościami. Właściwie to w 90% tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBU999 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Według tej skali http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328 to miedzy 5 a 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Atomic Race 10 jr - 150 cm ale jeśli dużo urośnie to to będą narty góra na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBU999 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Dzięki wielkie. A jeśli bym chciał na dłużej to co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Albo juniorska narta GS w długości 160cm lub też jakiś allround dla dorosłych - w miarę podstawowy w długości koło 155-158 cm - będzie na 2 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBU999 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, kupie chyba damskie Atomicki CLOUD tylko nie wiem czy 7 (156 cm) czy 8 (158 cm), troche sie boje że 8 nie da rady dociążyć, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Nie przesadzaj, on waży tyle co moja zona i dla niej takie narty zbyt twarde nie były, ważniejszy od wagi jest tu poziom jazdy, jak nieźle jeździ to spokojnie im poradzi, przecież wiele Pań waży 50-60 kg i to są narty dla nich i to nie dla jakoś strasznie zaawansowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBU999 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 No skoro tak mówisz. To tylko muszę gdzieś w Wawie znaleźć je w rozsądnej cenie i kupuję te 8. Dzięki wielkie za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Myślę, że na allegro znajdziesz dużo nart podstawowych- allround - nowych - w długości 15parę cm, to są nietypowe narty i często można je kupić w atrakcyjnej cenie, a że model sprzed 2-3 sezonów to chyba nie przeszkadza dziecku, ja bym tak zrobił bo za te Atomici zapłacisz więcej a różnica w sztywnosci z pierwszym z dołu allroundem unisex będzie znikoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBU999 Napisano 27 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie rady stanęło w końcu na couldach 6 149cm. Narty się bardzo dobrze sprawowały na 2tygodniowym wyjeździe i Siostra była bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi