MB Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Nie bardzo rozumiem. Biorę np. Apartament A Za dobę płacę 72 ojro, dodatkowo na koniec 30 za sprzątanie i 19 za prąd + plus dzienny podatek? Ja teraz dostałem apartament B za 49E +30 sprzątanie+20 prąd+podatek dzienny Razem ok.410 E za 7 dni za dwie osoby w apartamencie dla 5 osób. wiem...wiem o co Ci chodzi. Pytam, jeśli ktoś zna, czy warto na weekend no powiedzmy 3 dni, bo blisko. Nie chodzi o kase. Moim zdaniem to nawet na trzy dni ,należy dołożyć godzinkę jazdy i pokonać te 100 km do większego ośrodka. Edytowane 7 Styczeń 2011 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Ja teraz dostałem apartament B za 49E +30 sprzątanie+20 prąd+podatek dzienny Razem ok.410 E za 7 dni za dwie osoby w apartamencie dla 5 osób. wiem...wiem o co Ci chodzi. Pytam, jeśli ktoś zna, czy warto na weekend no powiedzmy 3 dni, bo blisko. Nie chodzi o kase. Moim zdaniem to nawet na trzy dni ,należy dołożyć godzinkę jazdy i pokonać te 100 km do większego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Flachau. Nie żebym był złośliwy ale taka była pogoda dzisiaj; No bajka normalnie. Ale ludzi dość dużo. Może to w związku z dzisiejszym wydarzeniem ;http://www.flachau.com/skiweltcup 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Pozazdrościć Figo Ale po przyjeździe liczymy na setki fotek w galerii no i oczywiście na opis wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Pozazdrościć Figo Ale po przyjeździe liczymy na setki fotek w galerii no i oczywiście na opis wrażeń Fotki są z telefonu i takie tylko będą. A WRAŻENIA , hm no cóż miałem ich pod dostatkiem :eek: :p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Nie żebym był złośliwy ale taka była pogoda dzisiaj szczęściarz:), jakie temperatury na górze i na dole po południu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 szczęściarz:), jakie temperatury na górze i na dole po południu? Constans (góra dół). ok.+5 (+/- 1) ale snieg OK!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Oj lubie ten rejon , z baza wypadową w Altenmarkt...wszędzie blisko:)pozdrawiam i życze takiej pogody jak na zdjęciach i temp. na minusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Figo przepięknie Ja tam będę za 2 miesiące i już mi sie buzia cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal79 Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Figo, poproszę o więcej wrażeń. Ja tam śmigam w najbliższą niedzielę, więc wszystkie informacje mile widziane. Ile godzin jechałeś? Jakieś niespodzianki po drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Jakieś niespodzianki po drodze? Figo inaczej nie podróżuje, tylko z niespodziankami:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2011 Figo, poproszę o więcej wrażeń. Ja tam śmigam w najbliższą niedzielę, więc wszystkie informacje mile widziane. Ile godzin jechałeś? Jakieś niespodzianki po drodze? O niespodziankach nie chce mi się pisać. 720km jechałem 6 godzin 40 minut. Jedno zatrzymanie na pip (10min) i jedna kontrola celna pod Brnem (10min),szukali alkoholu,papierochów i prochów. Nie znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 12 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2011 Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Flachau. Figo Szczęściarz.... A tutaj człowiek z biurowego okna nawet na śnieg nie może popatrzeć... Ale jeszcze tylko 10 dni i też będę w narciarskim lepszy świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 12 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2011 Nie znaleźli. Kiepsko szukali, frajery Swoją drogą te 6h niezly wynik. Masz swój własny kodeks drogowy? Ja mam, no bo przecież trzeba jeździć przepisowo :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Kiepsko szukali, frajery Swoją drogą te 6h niezly wynik. Masz swój własny kodeks drogowy? Ja mam, no bo przecież trzeba jeździć przepisowo :D:D Żadnej ekstremy szybkościowej. 150 max 160 tam gdzie można 130 To polega na tym ,że nie zatrzymuję się się co godzinę bo .....coś tam. Tylko jadę ,jadę,jadę,jadę i wtedy drogi ubywa i wychodzi dobra średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Żadnej ekstremy szybkościowej. 150 max 160 tam gdzie można 130 To polega na tym ,że nie zatrzymuję się się co godzinę bo .....coś tam. Tylko jadę ,jadę,jadę,jadę i wtedy drogi ubywa i wychodzi dobra średnia. Nic dziwnego,ciągnie do raju. Też wolę taką trasę na raz wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Flachau. Nie żebym był złośliwy ale taka była pogoda dzisiaj; No bajka normalnie. nie ma co...mozna tylko sie rozmarzyć pozazdroscić. no niezły rekord...czasowy, hmmm grunt to szybkie auto...moje 12 letnie to tak nie pojedzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 (edytowane) nie ma co...mozna tylko sie rozmarzyć pozazdroscić. no niezły rekord...czasowy, hmmm grunt to szybkie auto...moje 12 letnie to tak nie pojedzie;) Moje jest dużo młodsze,ma 11 lat:p No ale moje taką trasę bierze na dwa podejścia.(miało nie być o niespodziankach) W Sobotę 08.01 dojechałem do Poysdorfu czyli 300km od domu i "szczelił" pasek (na szczęście nie był to pasek rozrządu).:eek: Szybka decyzja po konsultacji z moim "nadwornym" mechanikiem,można jechać w kierunku domu. Bez świateł i wspomagania jakimś cudem dojechałem. W poniedziałek mechanicy w ruch ,autko naprawione. Wtorek 2:00 start , a dalej już wiecie. ------------------------------ Ale,ale. Czemu nikt nie pyta dlaczego o tak wczesnej godzinie nie jeżdżę. Ano bo po dwóch godzinach wyglądałem tak; do wysokości 1500 m leje jak z cebra troszkę powyżej już śnieg ale jest tępy jak popiół. Zjeździłem w poszukiwaniu lepszych Warunków Flachau Winkl i całe Zauchensee Jeździć się dało dobrze poniżej 1500 ale w pełnym deszczu. Powyżej niestety bardzo zła widoczność i fatalny śnieg. Gorzej bo jutro nie zapowiada się lepiej. Edytowane 13 Styczeń 2011 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Moje jest dużo młodsze,ma 11 lat:p No ale moje taką trasę bierze na dwa podejścia.(miało nie być o niespodziankach) W Sobotę 08.01 dojechałem do Poysdorfu czyli 300km od domu i "szczelił" pasek (na szczęście nie był to pasek rozrządu).:eek: Szybka decyzja po konsultacji z moim "nadwornym" mechanikiem,można jechać w kierunku domu. Bez świateł i wspomagania jakimś cudem dojechałem. W poniedziałek mechanicy w ruch ,autko naprawione. Wtorek 2:00 start , a dalej już wiecie. ------------------------------ Pasek klinowy? No jak bedzie miał 12 to zobaczysz;) ten rok znaczy wiele;) Kurcze, leje..to aj Tobie dobrej i słonecznej pogody zyczę. No tyle km przejechać to sie chyba nalezy:) słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 (edytowane) Moje jest dużo młodsze,ma 11 lat:p No ale moje taką trasę bierze na dwa podejścia.(miało nie być o niespodziankach) W Sobotę 08.01 dojechałem do Poysdorfu czyli 300km od domu i "szczelił" pasek (na szczęście nie był to pasek rozrządu).:eek: Szybka decyzja po konsultacji z moim "nadwornym" mechanikiem,można jechać w kierunku domu. Bez świateł i wspomagania jakimś cudem dojechałem. W poniedziałek mechanicy w ruch ,autko naprawione. Wtorek 2:00 start , a dalej już wiecie. ------------------------------ Ale,ale. Czemu nikt nie pyta dlaczego o tak wczesnej godzinie nie jeżdżę. Ano bo po dwóch godzinach wyglądałem tak; do wysokości 1500 m leje jak z cebra troszkę powyżej już śnieg ale jest tępy jak popiół. Zjeździłem w poszukiwaniu lepszych Warunków Flachau Winkl i całe Zauchensee Jeździć się dało dobrze poniżej 1500 ale w pełnym deszczu. Powyżej niestety bardzo zła widoczność i fatalny śnieg. Gorzej bo jutro nie zapowiada się lepiej. Figo,ale mnie nie ma w Alpach... ;) Czyżby moje szczęście Cię dopadło? :eek: Pasek klinowy? No jak bedzie miał 12 to zobaczysz ten rok znaczy wiele;) A jak będzie mieć 13... :eek: moje właśnie zaczyna,ale zap... potrafi. Edytowane 13 Styczeń 2011 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Podjedź do Reiteralm - powinny być lepsze warunki do jazdy przy takiej pogodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Zauchensee i Kleinarl Jednak pozostałem na miejscu. Ponieważ krzesło z Flachau Winkl w stronę Kleinarl startuje o 8:45 a gondolka w stronę Zauchensee o 8:30 wybrałem tę II-gą opcję. I dobrze bo dzisiejsze słoneczko skutecznie zatarło niemiłe wspomnienia wczorajszych opadów deszczu. po południu wybrałem się na "drugą stronę",czyli do Kleinarl nawet takie "kwiatki" nie psuły nartowania,było cudoooooooooooownie. Jutro dzień ostatni ,ale gdzie to decyzja zapadnie jutro rano. Reszta zdjęć w mojej galerii. http://www.skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?do=member&imageuser=4500 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Figo,ale drażnisz... To środkowe zdjęcie to Ci się ze SzCyrku zaplątało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal79 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Figo, rozumie, ze te przetarcia, to raczej sporadycznie? Moje nartowanie rozpoczynam w poniedzialek, temperatury widze mocno plusowe, troche zaczalem sie martwic :-( Napisz, ktore trasy koniecznie do zaliczenia a ktora czesc osrodka mozna ewentualnie odpuscic. Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Figo, rozumie, ze te przetarcia, to raczej sporadycznie? Moje nartowanie rozpoczynam w poniedzialek, temperatury widze mocno plusowe, troche zaczalem sie martwic :-( Napisz, ktore trasy koniecznie do zaliczenia a ktora czesc osrodka mozna ewentualnie odpuscic. Z gory dzieki. obejrzyj wszystkie zdjęcia w mojej galerii i będziesz miał odp. Jeździj wszystko wzdłuż i w poprzek aż Ci nogi od d...y będą chciały odpaść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi