mirekn Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 47 minut temu, lika napisał: tego roku zdarzyło mi się skorzystać Zobaczyłem teraz, że trochę tam tego jest karnety grupon może komuś się przyda Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 (edytowane) Z pierwszej ręki, pomimo ferii po obu stronach granicy ludzi mało, warunki bardzo dobre, pogoda dopisała, idealne miejsce na pierwsze kroki a i karnety na Gruponie. Pozdrawiam mirekn Edytowane 17 Luty 2020 przez mirekn 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 36 minut temu, mirekn napisał: Z pierwszej ręki, pomimo ferii po obu stronach granicy ludzi mało, warunki bardzo dobre, pogoda dopisała, idealne miejsce na pierwsze kroki a i karnety na Gruponie. Pozdrawiam mirekn Nie wiem gdzie, poza poprzednią niedzielą (mróz, kumulacja ferii, piękna pogoda) było gdzieś dużo ludzi. Narciarstwo w tym roku cierpi ewidentnie na odpływ mniej zaangażowanych klientów. A i ci bardziej zaangażowani pojechali na lodowce. Widzę dwie przyczyny: a) ceny jak na tychże lodowcach niemal; b) warunki narciarskie i pogodowe. W tym sezonie wyjazd w dowolnym dniu to wyjazd bez kolejek. Osobną kwestią pozostaje, co otrzymasz w zamian! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 W niedzielę udało mi się wyrwać ze szponów szczyrkowskiej sezonówki i pojechaliśmy w rodzinnym gronie do Oravskiej. Jak zwykle za przełączą Glinka inny zimowy świat. Piękna zima ze świeżym opadem. Auto zaparkowałem w wyższej części parkingu gdzie woda nie dochodzi. Jazda na Oravskich stokach to może nie ekstremalne doznania, a mimo to dzień spędzony wyśmienicie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 OravaSnow znowu ratuje zimę👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 W dniu 17.02.2020 o 20:52, andy-w napisał: Jazda na Oravskich stokach to może nie ekstremalne doznania, a mimo to dzień spędzony wyśmienicie. Jak już wszystkie zajączki na Pilsku się z ciebie śmieją jedz na narty do OravaSnow. Potwierdzam, stan z niedzieli 23.02. Pochmurno. Dół +3, góra + 1. Wiatr góra 8 ms czyli trochę powiewało. Pusto. Hektary terenów do zabawy , idealne tereny do nauki i doskonalenia. Trasy bardzo szeroko zrobione. Ośrodek typowo rodzinny - Lehotska a Kohutik dla Rodziców . Przykład jak można dwie infrastruktury połączyć talerzykiem w jedną całość. Poza, z boków tras i pod wyciągami śnieg wolny/mokry. Na trasach OK, przetarć i minerałów brak. Miały być cały dzień na nartach ale byliśmy tylko od 9 do 13:30, wygonił nas deszcz. O 13 zaczęło lać i to na dole i na górze (też deszcz) i tak już lało przez całą drogę powrotną do Katowic. Wyśmienicie spędzony dzień. Mam nadzieję, że ulewa nie zrobi za dużych szkód na trasach, bo z chęcią zawitamy tam jeszcze raz. Pozdrawiam mirekn 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 12 godzin temu, mirekn napisał: Jak już wszystkie zajączki na Pilsku się z ciebie śmieją jedz na narty do OravaSnow. Potwierdzam, stan z niedzieli 23.02. Pochmurno. Dół +3, góra + 1. Wiatr góra 8 ms czyli trochę powiewało. Pusto. Hektary terenów do zabawy , idealne tereny do nauki i doskonalenia. Trasy bardzo szeroko zrobione. Ośrodek typowo rodzinny - Lehotska a Kohutik dla Rodziców . Przykład jak można dwie infrastruktury połączyć talerzykiem w jedną całość. Pozdrawiam mirekn Świetne, genialne - zgoda. Pora jednak ten talerzyk zastąpić czymś bardziej wydajnym. Oprócz łącznika to wyciąg do oślej łączki - jedna z najszerszych, dobrej długiści i najlepiej nachylonych do nauki. Takie wąskie gardło: Kohutik - Szkółka - Lehotska. Jak to poprawią to stosunkiem cena/ jakość /warunki kładą wszystkich na rodzinne wyjazdy w promieniu 200km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 25 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2020 Również byłem w sobotę i potwierdzam pozytywne opinie. Bardzo dobre warunki, sporo naturalnego śniegu i o dziwo (ferie słowackie) bardzo mało ludzi. Jak dla mnie minus taki, że w restauracji nie da się płacić kartą, chociaż już w kasach terminale są. No i trochę szkoda, że kanapy są wolne, bo przy stosunkowo krótkich trasach sporo czasu spędza się na kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 9 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2020 Orava dzisiaj od 9 do 14:30. Stoki przygotowane ratrakiem. Śniegu około 30-40!cm. Wyratrakowane szeroko. Hektary białego sztruksu i nie sztruksu Bardzo, bardzo mało ludzi . O 13 trochę puściło. Idealne warunki. O 13 na dole +5. Byłem zdziwiony, że wszystko chodzi. Jak to się opłaca ? Na łąkach tez dawało radę Pare fotek Bardzo udany, rodzinny wyjazd Pozdrawiam mirekn 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2020 Ten fenomen śniegu na Orawie po drugiej stronie Beskidów wciąż mnie zadziwia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 9 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2020 5 minut temu, andy-w napisał: Ten fenomen śniegu na Orawie po drugiej stronie Beskidów wciąż mnie zadziwia. Raduję się widząc jak ludziska tam popylają na turach pod górę jedną albo druga, robią przepinki, dają w dół jest frajda, fun i nikt nie gada, że krzoki Ja nie analizuje śnieżnego fenomenu korzystam Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi