SB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Bigbobo, Napisz może jeszcze coś o kosztach: noclegów, żarcia, picia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Generalnie będę wspominał b. dobrze, ale niestety tylko i wyłącznie ze względu na fakt że byłem tam między innymi z dziewczyną):)) i to jest najlepsze rozwiązanie na ten kolejny "turbolot":). też wspominam dobrze to miejsce bo byłem, tam kiedyś przelotem z moją ówczesną dziewczyną całą jedną noc, tak aby akurat ubranie i zawartość plecaków zdążyła wyschnąć. całe szczęście, że było późne lato/wczesna jesień więc nie mieli wtedy problemów z ratrakowaniem :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 DANE ZE STRONKI http://halamiziowa.pl/index.php Apartament2 os. -290 zł/pokój Apartament4 os. -360 zł/pokój Pokój1 os. (bez łazienki)- 65 zł/dobę Pokój1 os. (z łazienką)- 75 zł/dobę Pokój2 os.(bez łazienki)- 110 zł/dobę Pokój2 os.(z łazienką w boksie)- 120 zł/dobę Pokój2 os.(z łazienką)- 130 zł/dobę Pokój3 os.(z łazienką)- 165 zł/dobę Pokój4 os. (z łazienką)- 200 zł/dobę Pokój5 os. (bez łazienki)- 200 zł/dobę Pokójzbiorowy - 35zł/osobę Podłoga tylko w momencie wyczerpania miejsc 15 zł/osoba (możliwość korzystania znatrysku i WC) Dziecido lat 3 śpiące z rodzicem – bezpłatnie Dzieciod 3 do 7lat – 15% taniej Zwierzęta 5 zł/doba (wymagamy koca, ręcznika, książeczki szczepień, kagańca w wypadku psów) gastronomia obok budynku zwanego schroniskiem znajduja się: Jeden szałas grilowy (kiełbasa, kiszka, oscypki - z grila 8 zł ( do tego chlebek, musztarda, ketchub gratis) gorące napoje (kawa, herbata z prądem, bez prądu;) grzane lub zimne piwko) czekolada, ceny około 5-7 zł Drugi szałas grilowy - część starego schroniska - tam tez można zjeść, menu znacznie bogatsze - bo kwasnica z wkładka, generalnie jakis zupy(ok 10 zł) + kiełbasa, kaszanka, oscypek, gulasz... - jakies hamburgery 6zł . posiłki sa w granicach do dyszki. Więc jakby co w razie co mozna z tych dwóch szłasów skorzytać zupki + wkładka (tylko w kwasnicy ) około 10 zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mała_mi Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 ceny jak w *** hotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 ceny jak w *** hotelu to prawda, nie znam Schroniska PTTK co by takie ceny miłało... więc chyba błędem nazywać to cos Schroniskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Przy tych cenach to ja już w Alpy nie pojadę. Po co mi tak daleko dupe wlec jak tu na miejscu mogę taką samą kasę wydać. A atrakcje jakie...hm,hm.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Przy tych cenach to ja już w Alpy nie pojadę. Po co mi tak daleko dupe wlec jak tu na miejscu mogę taką samą kasę wydać. A atrakcje jakie...hm,hm.:eek: Nawet nart nie musisz wyciągać z samochodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 "Pokój 3os. z łazienką - 165 zł" :eek: x 7 nocy = 1155 zł, to ja wolę do Saalbach za taką samą cenę (w marcu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 "Pokój 3os. z łazienką - 165 zł" :eek: x 7 nocy = 1155 zł, to ja wolę do Saalbach za taką samą cenę (w marcu). Ale musisz się tłuc tyle kilometrów. A do Korbielowa tylko 50 ,potem 2 godzinki spacerku na Pilsko i już kasa wydana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 "Pokój 3os. z łazienką - 165 zł" :eek: x 7 nocy = 1155 zł, to ja wolę do Saalbach za taką samą cenę (w marcu). Dolicz sobie do tego jeszcze parking wg ponizszego cennika: Parking pod pod Pensjonatem Izabela (ul. Sitki 4) 1 dzień 6 zł 1 doba 12 zł Powyżej 5 dób 10 zł Oczywiscie bez oplaty klimatycznej tez sie nie obejdzie: Oprócz opłaty za nocleg należy także uiścić taksęklimatyczną w wysokości 1, 34 zł za każdy dzień pobytu (na podstawie uchwały nrIII/10/06 Rady Gminy Jeleśnia z dnia 12.12. 2006 r.) No i transport do "schroniska" skuter - (2os + bagaże) 100zł + VAT ratrak - 50zł/os + VAT (minimum 4os) powyżej 10os koszt 40zł/os +VAT Ktos wie czy mozna tam karta kredytowa placic czy trzeba z workiem zlotowek przyjezdzac? Oni naprawde maja na to chetnych, czy to puste stoji przez wiekszosc czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 DANE ZE STRONKI http://halamiziowa.pl/index.php Apartament2 os. -290 zł/pokój Apartament4 os. -360 zł/pokój Pokój1 os. (bez łazienki)- 65 zł/dobę Pokój1 os. (z łazienką)- 75 zł/dobę Pokój2 os.(bez łazienki)- 110 zł/dobę Pokój2 os.(z łazienką w boksie)- 120 zł/dobę Pokój2 os.(z łazienką)- 130 zł/dobę Pokój3 os.(z łazienką)- 165 zł/dobę Pokój4 os. (z łazienką)- 200 zł/dobę Pokój5 os. (bez łazienki)- 200 zł/dobę Pokójzbiorowy - 35zł/osobę P :eek: No i transport do "schroniska" skuter - (2os + bagaże) 100zł + VAT ratrak - 50zł/os + VAT (minimum 4os) powyżej 10os koszt 40zł/os +VAT Ktos wie czy mozna tam karta kredytowa placic czy trzeba z workiem zlotowek przyjezdzac? Oni naprawde maja na to chetnych, czy to puste stoji przez wiekszosc czasu? :eek::eek::eek: Niesamowite ile ludzie są gotowi zapłacić za "luksus" na Pilsku! Jack,odpowiem na twoje pytanie:TAK! :eek: Kiedy nie chodziło krzesełko(bo było zj...),znalazła się para,która zabuliła za quada 50 zł/os.!!! Stówa plus VAT... chyba najlepsze biznesy robi się na "jeleniach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigbobo Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 my musieliśmy wynająć ratrak bo wejście z bagażem i sprzętem inaczej było nie mozliwe:) No ceny faktycznie jak w jakimś fest fajnym hoteliku, a standard jednak nie do końca hotelikowy:D prysznic legendarny:)) pęknięta bateria i 3/4 wody uciekało przez uchwyt, mieszkaliśmy z chlopakami w 5os pokoju z łazienką zbiorową i nieco dawało smrodkiem z kibelka:)) Powalił mnie również na kolana fakt że przez cały czas jak tam byliśmy w pompce przy umywalce nie było mydła, papier toaletowy przyszedł drugiego dnia, w jednej toalecie i przedsionku do naszego pokoju były wykręcone żarówki:) Nie wiem jak z cenami... prowiant wziąłem swój i własciwie nic nie kupiłem jedynie pierogi chyba za 12zł 10szt i szarlotkę za 7zł. Ceny jak w normalnej restauracji, nie korzystałem z grilla ani z ogniska, bo mam w Milówce więc dla mnie to żadna specjalna frajda:D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 ...prysznic legendarny:)) pęknięta bateria i 3/4 wody uciekało przez uchwyt, mieszkaliśmy z chlopakami w 5os pokoju z łazienką zbiorową i nieco dawało smrodkiem z kibelka:)) ...w pompce przy umywalce nie było mydła, papier toaletowy przyszedł drugiego dnia, w jednej toalecie i przedsionku do naszego pokoju były wykręcone żarówki:)... Strasznie fajne rzeczy piszesz:D, podoba się mnie to:rolleyes: Napisz coś jeszcze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 my musieliśmy wynająć ratrak bo wejście z bagażem i sprzętem inaczej było nie mozliwe:) No ceny faktycznie jak w jakimś fest fajnym hoteliku, a standard jednak nie do końca hotelikowy:D prysznic legendarny:)) pęknięta bateria i 3/4 wody uciekało przez uchwyt, mieszkaliśmy z chlopakami w 5os pokoju z łazienką zbiorową i nieco dawało smrodkiem z kibelka:)) Powalił mnie również na kolana fakt że przez cały czas jak tam byliśmy w pompce przy umywalce nie było mydła, papier toaletowy przyszedł drugiego dnia, w jednej toalecie i przedsionku do naszego pokoju były wykręcone żarówki:) Nie wiem jak z cenami... prowiant wziąłem swój i własciwie nic nie kupiłem jedynie pierogi chyba za 12zł 10szt i szarlotkę za 7zł. Ceny jak w normalnej restauracji, nie korzystałem z grilla ani z ogniska, bo mam w Milówce więc dla mnie to żadna specjalna frajda:D Niedawno(tj. 2 lata temu ) z przyjacielem planowaliśmy taki kilkudniowy wypad na Pilsko i nartowanie... już wiem,że jak coś,to trza jechać 600 km. dalej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Mysle ze tu: Generalnie będę wspominał b. dobrze, ale niestety tylko i wyłącznie ze względu na fakt że byłem tam między innymi z dziewczyną):)) kryje sie sekretet dlaczego bigbobo po tym wyjezdzie nadal uzywa cenzuralnych slow opisujac to "schronisko":) Strach sie bac jakby ten ops wygladal jakby jej tam nie bylo:) Masz jakies zdjecie tej slynnej juz dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Dolicz sobie do tego jeszcze parking wg ponizszego cennika: Parking pod pod Pensjonatem Izabela (ul. Sitki 4) 1 dzień 6 zł 1 doba 12 zł Powyżej 5 dób 10 zł Oczywiscie bez oplaty klimatycznej tez sie nie obejdzie: Oprócz opłaty za nocleg należy także uiścić taksęklimatyczną w wysokości 1, 34 zł za każdy dzień pobytu (na podstawie uchwały nrIII/10/06 Rady Gminy Jeleśnia z dnia 12.12. 2006 r.) No i transport do "schroniska" skuter - (2os + bagaże) 100zł + VAT ratrak - 50zł/os + VAT (minimum 4os) powyżej 10os koszt 40zł/os +VAT Ktos wie czy mozna tam karta kredytowa placic czy trzeba z workiem zlotowek przyjezdzac? Oni naprawde maja na to chetnych, czy to puste stoji przez wiekszosc czasu? z tym transportem to lekka przesada...jak ktos potrafi rozmawiac wyjedzie nawet za zgrzewkę lub wisniówke;) ...góra trzy dychy jesli idzie o scisłość ...trzeba sie targowac, moze to nie targ ale zasady te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Mysle ze tu: kryje sie sekretet dlaczego bigbobo po tym wyjezdzie nadal uzywa cenzuralnych slow opisujac to "schronisko":) Strach sie bac jakby ten ops wygladal jakby jej tam nie bylo:) ... No chyba,że miałby wystarczającą ilość browarów... i odpowiednie towarzystwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 my musieliśmy wynająć ratrak bo wejście z bagażem i sprzętem inaczej było nie mozliwe:) ja szczerze nie zazdroszcze ...skoro jechales na narty a tu taka kicha...ale czy Ty na pewno ratrakiem na góre jechales ???:eek:;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 z tym transportem to lekka przesada...jak ktos potrafi rozmawiac wyjedzie nawet za zgrzewkę lub wisniówke;) ...góra trzy dychy jesli idzie o scisłość ...trzeba sie targowac, moze to nie targ ale zasady te same Blondynki zapewne i za piekny usmiech wyjada i jeszcze wisniowka zostana poczestowane:rolleyes: A czy do zgrzewki czy wisniowki VAT tez trzeba doliczyc? Ewa i co to za problem dla wlascicieli wywiesc wieksza grupe, czy nawet rodzine, gdy sa na dluzej, na gore? Kilka razy zdarzylo sie mi bywac w Alpach w hotelu gdy wypadaly moje, czy mojej zony urodziny. Jakims cudem zawsze pojawial sie do kolacji tort, szampan czy wino gratis od wlascieli. Nawet sie im chcialo kartke kupic i wypisac. Jak bylo z dojazem na Miziowa gdy byli panstwo Adamczykowie nie musze Ci pisac:) Tez sie dalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Blondynki zapewne i za piekny usmiech wyjada i jeszcze wisniowka zostana poczestowane:rolleyes: A czy do zgrzewki czy wisniowki VAT tez trzeba doliczyc? Prosze nie takim tonem, ja nie jestem blondynka tylko szatynką - nie szczerze zebów do każdgo, wyjechałam dwa razy na noc pod namiot, jakos dało się spokojnie z ludzmi pogadac i tyle. Ewa i co to za problem dla wlascicieli wywiesc wieksza grupe, czy nawet rodzine, gdy sa na dluzej, na gore? Kilka razy zdarzylo sie mi bywac w Alpach w hotelu gdy wypadaly moje, czy mojej zony urodziny. Jakims cudem zawsze pojawial sie do kolacji tort, szampan czy wino gratis od wlascieli. Nawet sie im chcialo kartke kupic i wypisac. Jak bylo z dojazem na Miziowa gdy byli panstwo Adamczykowie nie musze Ci pisac:) Tez sie dalo:) ŚP Lucek nie miał problemów, wyjezdzał po kilka razy, by wszytkich dostarczyć.... i znowu Alpy...OK, MASZ RACJĘ ZGADZAM SIE Z TOBĄ ----------ALE HALO TUTAJ BESKIDY;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 No chyba,że miałby wystarczającą ilość browarów... i odpowiednie towarzystwo. Nieeeee.... Nie ma takiej liczby browarow zeby sie dalo to miejsce polubic;) Oczywiscie o "schronisku" pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 No No ostrożnie zaraz Ci Ewa odpisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 i znowu Alpy...OK, MASZ RACJĘ ZGADZAM SIE Z TOBĄ ----------ALE HALO TUTAJ BESKIDY;) Widać właśnie:rolleyes: Dzisiaj ponoć ruszyły wszystkie wyciągi na Pilsku. W każdym Alpejskim ośrodku na tą okoliczność na stronie ośrodka były by zamieszczone fotki z stoków jak wyglądają, jak są przygotowane, jak ratraki je na chwilę przed otwarciem dopieszczają. Ot taka zupełnie nic nie kosztująca promocja. No ale tego się w Beskidach nie robi:confused: Chyba po to żeby się nikomu nie pomyliło jaki to ośrodek - beskidzki czy alpejski:rolleyes: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 W BESKIDACH SIĘ RATRAKIEM WYWOZI,ale jak ma stać i rdzewieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 No No ostrożnie zaraz Ci Ewa odpisze:) Nie strasz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi