SB Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Prezentuje się pięknie ! W przyszłym sezonie chyba wpiszę Andore na listę wyjazdów Z ciekawości zapytam Cie Jacku, ile kosztuje tam tygodniowy ski pass ? Nie jest tanio kupując go "normalnie" w kasie: http://www.grandvalira.com/en/node/3092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 (edytowane) Czy w Andorze wyciągi są nowoczesne?? Chodzi mi głownie o szybkie kanapy.. Edytowane 19 Styczeń 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Nie jest tanio kupując go "normalnie" w kasie: http://www.grandvalira.com/en/node/3092 Ceny jak w topowych Alpejskich stacjach we Francji:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Nie jest tanio kupując go "normalnie" w kasie: http://www.grandvalira.com/en/node/3092 Rzeczywiście nie mało sobie życzą za 6dni. Rozumiem, że jadąc z zorganizowaną grupa, z biura ski pass będzie tańszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Rzeczywiście nie mało sobie życzą za 6dni. Rozumiem, że jadąc z zorganizowaną grupa, z biura ski pass będzie tańszy ? Zapraszam do lektury: http://www.infoski.pl/index.php?ct=info&p1=an&p2=osrodek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Czy w Andorze wyciągi są nowoczesne?? Chodzi mi głownie o szybkie kanapy.. Ogólnie ośrodek jest dość nowoczesny. Oczywiście jest tu kilka starszych krzeseł, a nawet kilka orczyków. Ale te najczęściej są pozostałością ze starych lat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Dzisiaj dałem sobie w palnik :eek: W miejscowości Soldeu, w której kwateruję, jest czarna trasa, która w przyszłym sezonie będzie gościć alpejski Puchar Świata. Jako, że jest stromo, jeździ po niej duuużo mniej osób niż po pozostałych stokach. Z powodu brzydkiej pogody (chmurki na niebie) postanowiłem dzisiaj nie uprawiać turystyki, tylko sprawdzi, czy uda mi się zajechać moje nogi przy okazji testując Fischer C-Line, rękawice Racer oraz kurtkę Rossignola. Trasa okazała się genialnie przygotowana. Sztuczny, zmrożony wyratrakowany stok, stał się areną testów mojego ekłipmentu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Andora Grandvalira zdjęcia Na stronie wstawiłem zdjęcia z regionu Grandvalira oraz z miejscowości Soldeu Grandvalira http://www.skionline.pl/galerie/?dzial=&co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=722&g_numer_zdj=1 Soldeu http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=721&g_numer_zdj=1&sezon= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Pogoda w Andorze Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, jaka jest pogoda kiedy ja wyjeżdżam na narty niech zerknie na zdjęcie poniżej. Ale jakby tego było mało, to teraz nie sypie, ale waaali śniegiem, bo jutro od rana będzie znowu piękna pogoda . A ja będę w pierwszej gondoli jechał na rozdziewiczanie czarnej trasy!!! :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, jaka jest pogoda kiedy ja wyjeżdżam na narty niech zerknie na zdjęcie poniżej. Ale jakby tego było mało, to teraz nie sypie, ale waaali śniegiem, bo jutro od rana będzie znowu piękna pogoda . A ja będę w pierwszej gondoli jechał na rozdziewiczanie czarnej trasy!!! :D A Watea w Bielsku:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 A Watea w Bielsku:p tyle nie napada, ale zawsze można coś wypożyczyć. Watea czeka na duuuuużo śniegu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Tak patrzę na te piękne trasy i myślę sobie - twardo tam musi być. Takie wrażenie ten śnieg sprawia - techniczny i twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, jaka jest pogoda kiedy ja wyjeżdżam na narty niech zerknie na zdjęcie poniżej. ... Jacku,warunki spotykane przez Ciebie są zazwyczaj odwrotnie proporcjonalne do tych,które ja napotykam... :eek:;) Coś jak w SzCyrku. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, jaka jest pogoda kiedy ja wyjeżdżam na narty niech zerknie na zdjęcie poniżej. Ale jakby tego było mało, to teraz nie sypie, ale waaali śniegiem, bo jutro od rana będzie znowu piękna pogoda . A ja będę w pierwszej gondoli jechał na rozdziewiczanie czarnej trasy!!! :D No to ma prośbę JC. Rzuć początkiem następnego sezonu swój grafik wyjazdów, żebym mógł jakoś w pracy poukładać i ruszyć Twoim śladem:) Mam nadzieję, że gwarancję pogody dajesz na piśmie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 JC skutecznie mnie zachęca do zwiedzania świata. Mam nieodpartą chęć zakosztowania tego raju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 tyle nie napada, ale zawsze można coś wypożyczyć. Watea czeka na duuuuużo śniegu! I muszę siebie zacytować, bo nikt nie przewidział tego co się tutaj dzieje. Żadna, ale to żadna prognoza nie przewidywała na dzisiaj opadów śniegu. Przed chwilą oglądałem zdjęcia z Barcelony i tam świeci słońce, a tu? A tu w Soldeu w Andorze syyyyypie :D Ale będzie jaaaaazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Narciarska rozkosz Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie coś takiego: Wieczór. Ratraki ciężko pracują na stromym, szerokim stoku. Za oknem pojawiają się pierwsze płatki śniegu. Jest ich coraz więcej i więcej. Delikatnie prószący śnieg z czasem zamienia się w intensywne opady. Pada godzię, dwie, trzy... pada całą noc. Ranek. Wstajesz. spokojnie jesz śniadanie, bo za oknem dopiero świta. Matka natura nie przestaje dostarczać świeżego puchu. Ubierasz buty, zabierasz narty, gogle, kask... Ruszasz na stok. Wsiadasz do gondoli. Dopinasz buty, zapinasz zamki, poprawiasz gogle. To już górna stacja. Wpinasz się z narty i ruszasz. Widzisz tylko dziewiczy puch. Nie było tu dzisiaj nikogo. Nikogo!!! Ruszasz. Jesteś sam. Tylko śnieg i Ty! Dużo śniegu, bardzo dużo. Doznajesz nirwany. Szczypiesz się! To nie sen! To dzisiejszy ranek w Soldeu w Andorze! :D Pozdrawiam Dżej Si 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie coś takiego: Wieczór. Ratraki ciężko pracują na stromym, szerokim stoku. Za oknem pojawiają się pierwsze płatki śniegu. Jest ich coraz więcej i więcej. Delikatnie prószący śnieg z czasem zamienia się w intensywne opady. Pada godzię, dwie, trzy... pada całą noc. Ranek. Wstajesz. spokojnie jesz śniadanie, bo za oknem dopiero świta. Matka natura nie przestaje dostarczać świeżego puchu. Ubierasz buty, zabierasz narty, gogle, kask... Ruszasz na stok. Wsiadasz do gondoli. Dopinasz buty, zapinasz zamki, poprawiasz gogle. To już górna stacja. Wpinasz się z narty i ruszasz. Widzisz tylko dziewiczy puch. Nie było tu dzisiaj nikogo. Nikogo!!! Ruszasz. Jesteś sam. Tylko śnieg i Ty! Dużo śniegu, bardzo dużo. Doznajesz nirwany. Szczypiesz się! To nie sen! To dzisiejszy ranek w Soldeu w Andorze! :D Pozdrawiam Dżej Si To już jest sadyzm!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 To już jest sadyzm!!!!!! To co... mam nie wracać do kraju? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 To co... mam nie wracać do kraju? :eek: Wracać, wracać i to teraz już natychmiast:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 To co... mam nie wracać do kraju? :eek: Wracaj, wracaj, przekażesz więcej wrażeń "po". Może w przyszłym sezonie, to i ja sie wybiorę... Póki co cieszę się, jutrzejszym, jakże przyziemnym (bo samochodem:o) wyjazdem do Nassfeld... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie coś takiego: Wieczór. Ratraki ciężko pracują na stromym, szerokim stoku. Za oknem pojawiają się pierwsze płatki śniegu. Jest ich coraz więcej i więcej. Delikatnie prószący śnieg z czasem zamienia się w intensywne opady. Pada godzię, dwie, trzy... pada całą noc. Ranek. Wstajesz. spokojnie jesz śniadanie, bo za oknem dopiero świta. Matka natura nie przestaje dostarczać świeżego puchu. Ubierasz buty, zabierasz narty, gogle, kask... Ruszasz na stok. Wsiadasz do gondoli. Dopinasz buty, zapinasz zamki, poprawiasz gogle. To już górna stacja. Wpinasz się z narty i ruszasz. Widzisz tylko dziewiczy puch. Nie było tu dzisiaj nikogo. Nikogo!!! Ruszasz. Jesteś sam. Tylko śnieg i Ty! Dużo śniegu, bardzo dużo. Doznajesz nirwany. Szczypiesz się! To nie sen! To dzisiejszy ranek w Soldeu w Andorze! :D Pozdrawiam Dżej Si nie ma bata:P w w przyszłym sezonie zamiast dwóch wyjazdów w Alpy atakuje Andore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Dzień 6 Padało 24 godziny non stop a dzisiaj Zobaczycie sami jak wstawie zdjęcia po powrocie z nart Pozdrowienia z Andory gdzie słońce świeci ponad 300 dni w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Padało 24 godziny non stop a dzisiaj Zobaczycie sami jak wstawie zdjęcia po powrocie z nart Pozdrowienia z Andory gdzie słońce świeci ponad 300 dni w roku Czyli wszystko w normie. Tam gdzie jedzie JC to pogoda jak na zamówienie. Domyślam się ,że po takich opadach Watea będą używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Domyślam się ,że po takich opadach Watea będą używane. Tyle że Watea są w Bielsku, a to chyba nie jest w okolicy Andory:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi