comar Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 1. Płeć - M 2. Wiek - 27 3. Waga - 86 4. Wzrost - 180 5. Na nartach jeżdżę od 20? sezonów, ( roznie - dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 7-8 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Dalbello Reflex 8 ( 95) 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Elan Race SL model 05/06 - dokladnie te http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1404&id_modelu=1738 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - roznie, raczej przygotowane trasy, ale lubie wyjechac na miekki snieg. Jazda raczej szybka z elemantami zabawy zawody odpadaja... 10. Upatrzyłem sobie narty - Mam drugie do wyboru Rossignol Radical 9S Ti Oversize - http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2151&id_modelu=2717 11. Mój budżet na narty to około - nie gra roli te albo tamte innej opcji nie ma Obie narty sa bardzo ok. Problem tkwi w moich kolanach.... oba juz byly skrecone ( podczas innej dyscypliny niz narty). Moge prosic o jakies postronne opinie odnosnie desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Comar - pora pomyśleć o dłuższych nartach. ze względu na Twoje kolana i biorąc pod uwagę bardzo dobra technikę jazdy (7-8) proponuję poszukać nart, na których dalej będziesz mógł się pobawić, ale nie będą one dawać się we znaki Twoim kolanom. Proponuję poszukać narty z grupy all mountain, które pod bytem będą miały ok. 72 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 no właśnie narazie nic innego nie wchodzi w grę bo nie chce inwestować. zapomniałem dodać długość jednych i drugich to 165 cm. jeżdżę na elanach, a rossignolki mogę mieć w prezencie w spadku, dlatego się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 no właśnie narazie nic innego nie wchodzi w grę bo nie chce inwestować. zapomniałem dodać długość jednych i drugich to 165 cm. jeżdżę na elanach, a rossignolki mogę mieć w prezencie w spadku, dlatego się waham. To nowe narty proponuję "wydłużyć" min. do 170 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Jeśli pytasz o Rossi 9S, to są to świetne narty. Młody jesteś, poziom um. masz wysoki, narty w prezencie, to czego jeszcze chcieć. Jak będziesz dziadkiem, to se kupisz AM, albo GS Chyba, że rzeczywiście kaleką kolanowym jesteś, to slalomka odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 slalomka jest ok, biegam także staram się wzmacniać mięśnie nóg ile idzie. Ale ogólnie pytanie warto tą moją Elanke na tego Rossignola zamienić? W tym momencie Elanki pójdą do żyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 31 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 Nie znam tych Elanów, ale sądząc po katalogu są to drugie slalomki w ofercie. Rossi 9S to pierwsze slalomki wśród sklepowych nart Rossignol. Jesteś sporym chłopem, więc twardsze narty (Rossi) będą ci lepiej służyć. Może ktoś się wypowie, kto zna te Eleany i może porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 31 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 Znam te Elany słabo trzymają na twardym / wporównaniu do Atomica i Rossi/ a Rossi są bardzo przyjemne i nie zbyt sztywne łatwo się do nich adaptuje:) To moje osobiste odczucia z jazdy:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 no nic, nastepnym razem wezme na stok obie pary i bede porownywal. Elanki ponoc są twardsze, mi się dobrze jeździ, ani razu mnie nie zawiodły. btw z tego co pamiętam to w sezonie 05/06 kobiety na tych elankach robiły mistrzostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 ile mogą być warte te Elanki ( dla przypomnienia - http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1404&id_modelu=1738 ) ślizg stan super, ostrzone i smarowane przed sezonem, także są już przygotowane. Góra wiadomo ślady są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Zaryzykowałbym, że 3-4 stówki. Zakładając, że stan naprawdę dobry. Reszta zależy jak dobry, z jakim wiązaniem etc., etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 dałem do ostrzenia rosi, w domu zauważyłem że gość lekko przybrał narte, mam być zły?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 no ja bym sie wk..il:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 dałem do ostrzenia rosi, w domu zauważyłem że gość lekko przybrał narte, mam być zły?: a w którym serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Fakt faktem, że dużo zebrał politury, ale proponuję panom zapoznać się z działaniem tego właśnie urządzonka: http://allegro.pl/pazur-zdzieracz-bokow-kunzmann-i1402513469.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Fakt faktem, że dużo zebrał politury, ale proponuję panom zapoznać się z działaniem tego właśnie urządzonka: http://allegro.pl/pazur-zdzieracz-bokow-kunzmann-i1402513469.html toż się pytam który serwis czy to ręcznie czy maszyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 toż się pytam który serwis czy to ręcznie czy maszyną wygląda na ewidentnie spod pazura, więc wnioskuję, że to ręczna robota. chyba, że facet nie chciał zapchać papieru ściernego i wcześniej zebrał politurę pazurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 ten serwis : http://narty.rybnik.pl/ wczesniej mi robil Elanki i było ok, jak wróciłem z Rosi do domu to zauwazylem jakis pylek na rece i patrze ze lekko boki zebrane. Wzgledy estetyczne mnie raczej nie ruszaja, ale kwestia czy cos sie z narta zlego przez to nie stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 ten serwis : http://narty.rybnik.pl/ wczesniej mi robil Elanki i było ok, jak wróciłem z Rosi do domu to zauwazylem jakis pylek na rece i patrze ze lekko boki zebrane. Wzgledy estetyczne mnie raczej nie ruszaja, ale kwestia czy cos sie z narta zlego przez to nie stanie ? tam akurat dobrze robią nic się nie stanie z nartą , tak jak pisał Bode ma to na celu odsłonięcie krawędzi aby mozna było lepiej ją przygotować, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 dzieki bardzo panowie, to czekamy teraz na mroz i snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 dzieki bardzo panowie, to czekamy teraz na mroz i snieg ojj miło by było bo mi powoli już nogi rozsadza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi