juszczyk Napisano 26 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2004 szukam osrodka narcirskiego na wyjazd w marcu, wymieńcie po 2 waszym zdaniem najlepsze stacje w Alpach w których byliscie i napiszcie krótko dlaczego tam sie wam podobało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slasz Napisano 26 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach 1. Lodowiec (pewność śniegu i blisko) to Hintertux (a w razie wiatru lub niepogody całe Zillertall Arena) 2. Val di Fassa (Alba - pista Cimpac, Arraba (trasy nr 2 i nr 3), - poszukaj mojej relacji z marca 2003. teren z lodowcem ale trasy nielodowcowe - Soelden (trasa nr 1)!!! Trasa marzenie, plus 23 lub 25 już nie pamiętam (chodzi o czarną). (plus cała infrastruktura po nartach - dla tych co lubią) Ja w tym roku po raz kolejny Val di Fassa a na przetarcie Wisła (już po), i Szklarska (za 1,5 tygodnia) Pozdrawiam slasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach ja polecam val di fassa ( cavalese ski park latemar i oberegen) falcade i rejony arabby i madonne di campilio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maTeO2 Napisano 26 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach 3 doliny we Francji... bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jebaka Napisano 27 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach Polecam Hintertux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natala Napisano 28 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach marzec=lodowieć koniecznie! w zeszłym roku w marcu byłam na Kaprun i było rewelacyjnie- znakomicie przygotowane stoki i "lampa"cały czas. Stoki szerokie, raczej płaskie(wiadomo-lodowiec). ponoc tesh jest baaardzo fajnie na Pitztal- snieg tam jest niby "zaczarowany"i nie robia sie muldy itp. Nie byłam tam, ale zamierzam:). aha, jesli wolisz bardziej strome, to najbardziej ze wszystkich lodowców jest Hintertux. wszystkie w austrii..... pozdr.natalia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drbru Napisano 29 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach jestem ze szczecina, też się wybieram w marcu w alpy , ale gdzie jeszcze się nie zdecydowałem.... moje typy: 1. lodowiec Hintertux - plusy - wielki teren, blisko z polski (ze sczecina 950 km), mało ludzi dużo puchu, jeżeli zatrzymasz się w mayrhofen to również super wioska, może w marcu da się tam jeszcze pojeździć w centrum, kolejka penken. - minusy - do lodowca jest kawałek , z mayrhofen ok 40minut, ostatnio mieszkałem w wiosce aschau, jest to jeszcze kawałek w dół, z wiosek wyżej polecam finkenberg, sama miejscowość pod lodowcem jest dla mnie za droga 2. trzy doliny we francji - plusy - teren niesamowity, zjeżdzasz pod same drzwi hotelu, nie tracisz czasu, możewsz sobie zrobić przerwę na drugie śniadanie i wracać na stok:) - minus - 1400 km ode mnie, ale to nie jest chyba poważny minus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach Soelden - bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jg Napisano 29 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach POLECAM OBERGURGL-HOHGURGL(ze szczytów spoglądasz na włoskie dolomity), 13 KILOMETRÓW OD SOLDEN, JAK JESTEŚ NA GÓRZE TO PO PRZECIWNEJ STRONIE W ODDALI PODZIWIASZ SOLDEN(PIERWSZY PUCH.ŚWIAT ZAWSZE W SOLDEN). PARKING ZNAJDUJE SIE NA WYSOKOŚCI 1793 m.n.p.m, najwyższa kolejka zawiezie cie na 3062m.n.p.m, kilkanaście trac o różnej skali trudności, karnet na 1/2 dnia 29 Euro.byłem w marcu pogoda jak ta lala..... podaj e-mail to ci pośle pare zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guildenstern Napisano 31 Styczeń 2004 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2004 najlepsze stacje narciarskie w Alpach moje ulubione - kolejnosc przypadkowa, no i tylko z austrii Ischgl - najnowoczesniejsza baza wyciagow, super widoki, szerokie trasy, mozliwosc jazdy po polnocnej i poludniowej stronie, na minus trzeba zaliczyc jednak niewielkie zroznicowanie tras, mimo ich ogromnej dlugosci Sölden - ogromny, zroznicowany teren, dlugi sezon, nowoczesne wyciagi, polozenie w jednym z najpiekniejszych miejsc w austrii, mozliwosc wycieczki do Obergurgl (bez rewelacji). na minus - duzo ludzi - klopoty z parkowaniem, i w sumie niezbyt sprawne polaczenie nizszych terenow z lodowcem Obertauern - moj typ na styczen/luty, blisko polski (jadac z krakowa, katowic czy wawy), pewny snieg, piekne polozenie na przeleczy, zero kolejek, zroznicowane trasy. minusem sa ceny noclegow, ale mozna mieszkac w radstadt, oraz mala roznica wysokosci (jazda zaczyna sie na 1800 a konczy generalnie na 2300) Kühtai - urocza miejscowosc na przeleczy niedaleko Innsbrucka, mieszkasz na wysokosci 2000m, przepiekne widoki, oczywiscie pewny snieg, mozliwosc wyboru poludniowych i polnocnych stokow. Odradzam natomiast: Hintertux - przereklamowany, zwlaszcza w polsce, stad jazda w towarzystwie panienek z warszawy robiacych sobie w gondolce makijaz, kiepsko utrzymane trasy (moze dlatego ze tlumy na stoku), malo zroznicowane, a ponizej 2600 to juz w ogole nie ma co zjezdzac, chyba ze na biegowkach, no i - mozecie sie smiac - ale tux ma tendencje do utrzymywania sie w chmurach nawet przy niezlej pogodzie. Powyzsze nie odnosi sie do reszty doliny Zillertal, ktora jest calkiem calkiem. Skiwelt - czyli okolice Elmau, ze wzgledu na wysokosc i uksztaltowanie terenu, mala frajda z jazdy mimo ogromnej ilosci tras Arlberg - no chyba ze na freeride, do tego samolotem i taksowka do 5* hotelu. Raczej uciazliwe przedostawanie sie pomiedzy wyciagami, brak miejsc parkingowych, drogo. Wlochy - chyba ze na opalanie i piwko na stoku, to tak. Poza tym to fatalny dojazd, klopoty ze sniegiem (jazda na sztucznym to jednak nie to samo, zwlaszcza przy +15C), typowo wloska niegoscinnosc i zlosliwosc wynikajaca z glupoty, male zroznicowanie tras. Na plus na pewno pogoda i widoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi