astudencki Napisano 27 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2010 Bardzo proszę znawców tematu o pomoc w doborze dla mnie nart..a więc tak: 1. Umiejętności Generalnie zaawansowany narciarz, preferuję zróżnicowaną jazdę, zjazd oraz slalom, lubię szczególnie kręcić na stromych stokach 2. Dane "osobiste" Generalnie: masywna budowa ciała i lekka nadwaga:mad: Wiek: 35 lat Waga: planuję schudnąć ale póki co 90 kg Wzrost: 174 cm wszystkim życzliwym z góry dzięki za porady:).... PS. Szukam sprzętu używanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 27 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2010 Określ konkretniej poziom umiejętności według tej skali http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astudencki Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2010 według tej skali to : 6 – dosyć dobrzy narciarze, mający opanowane kilka technik przy małych i średnich prędkościach. Dobrze opanowany skręt carvingowy. Mają problemy przy jeździe w puchu i na muldach. Nie potrafią jeździć na tyczkach. w porywach 7 znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/narty-blizzard-sl-race-slr-magnesium-167-cm-2011-i1379797881.html ale chyba za ambitne dla mnie no i nie wiem czy nie zbyt długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 27 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2010 6 – w porywach 7 znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/narty-blizzard-sl-race-slr-magnesium-167-cm-2011-i1379797881.html ale chyba za ambitne dla mnie no i nie wiem czy nie zbyt długie Witam Nie piszesz na czym wcześniej jeździłeś. To narty slalomowe - najlepiej na twardym i krótkim, ciętym skrętem - mało uniwersalna i bardzo wymagająca. Na inne warunki i inną jazdę lepiej mieć coś innego. Jeżeli faktycznie 6-7 to nartę ogarniesz ale lekko nie będzie. Jeśli wcześniej nie próbowałeś jazdy na pierwszej sklepowej slalomce to koniecznie spróbuj przed zakupem czy tego szukasz. Długość mogłaby być nieco mniejsza, ale w tej długości z Twoją wagą też powinno być nieźle. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astudencki Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2010 Witam Nie piszesz na czym wcześniej jeździłeś. To narty slalomowe - najlepiej na twardym i krótkim, ciętym skrętem - mało uniwersalna i bardzo wymagająca. Na inne warunki i inną jazdę lepiej mieć coś innego. Jeżeli faktycznie 6-7 to nartę ogarniesz ale lekko nie będzie. Jeśli wcześniej nie próbowałeś jazdy na pierwszej sklepowej slalomce to koniecznie spróbuj przed zakupem czy tego szukasz. Długość mogłaby być nieco mniejsza, ale w tej długości z Twoją wagą też powinno być nieźle. Pozdrawiam Mirek Jeździłem na nartach Fischera allmountain dł 160 cm, generalnie narty były dla mnie za miękkie i mogły być ciut dłuższe, te które wskazałem z allegro odpuszczę sobie to zbyt profesjonalna dla mnie narta i wpełni sie z Tobą zgadzam w jej ocenie. Szukam czegoś co będzie bardziej wymagające od tego na czym jeździłem dotychczas ale nadal dające dużo frajdy z jazdy, szczególnie po przygotowanej przez ratrak trasie:), Generalnie proszę o Twoje typy dla mnie: długość, promień skrętu twardość pozdrawiam i dzięki:) adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2010 Jeśli lubisz ostro kręcić,to zakładam,że interesuję Cię głównie slalomka. Może wypróbuj Rossignol 8S WC - ja mam starszy model i jestem bardzo zadowolony!Narta wystarczająco twarda,a jednocześnie bardzo tolerancyjna dla błędów i do tego dość uniwersalna - dobrze jedzie również długim skrętem.Można pojechać ostro,ale też rekreacyjnie.Jednak sam czasem trochę żałuję,że nie kupiłem 9S - nie bardzo wybacza błędy,ale za to niesamowicie,że to ta określę,precyzyjna w prowadzeniu. Sprawdź na stronce Rossignol,może w tym roku będzie znów Rossignol Demo Tour - darmowe testowanie nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Jeździłem na nartach Fischera allmountain dł 160 cm, generalnie narty były dla mnie za miękkie i mogły być ciut dłuższe.... Szukam czegoś co będzie bardziej wymagające od tego na czym jeździłem dotychczas ale nadal dające dużo frajdy z jazdy, szczególnie po przygotowanej przez ratrak trasie:), Generalnie proszę o Twoje typy dla mnie: długość, promień skrętu twardość pozdrawiam i dzięki:) adam Witam ponownie Dalej mało precyzyjnie określiłeś Swoje oczekiwania. Ciągle nie wiemy na czym jeździłeś Jeżeli druga slalomka (np.Rossigniol 8s) to w długości ok 165cm. Podobnie nieco bardziej uniwersalne Dynastar Groove Ti, Fischer Viron 6.6 - mocno taliowane narty. Tyle, że to opcje tylko na przygotowane trasy i przy założeniu, że szukasz narty o slalomowym charakterze ( Twoje pytanie o SLR) Bo jeśli to ma być allmountain - możliwość wypadów poza trasy, dobrze na zniszczonym stoku.... Spróbuj dokładniej określić oczekiwania i sprecyzuj ile to ma kosztować. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Kolega określił jedynie,że lubi krótki skręt na stromych stokach i poziom swoich umiejętności.Ja bym szukał allround/allmountain z małym promieniem skrętu -dla grupy zaawansowanych:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astudencki Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Kolega określił jedynie,że lubi krótki skręt na stromych stokach i poziom swoich umiejętności.Ja bym szukał allround/allmountain z małym promieniem skrętu -dla grupy zaawansowanych:rolleyes: dokładnie trafiłeś w sedno , masz jakieś propozycje takich nart ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 dokładnie trafiłeś w sedno , masz jakieś propozycje takich nart ??? Nocy by nie starczyło;)Szukaj ,czytaj,a najlepiej próbuj testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi