hupon Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Omijajcie Szczyrk (GAT) szerokim łukiem, a będzie się jeździło tak, jak dzisiaj:). A poważnie - wahałem się, czy dzisiaj jechać do "skansenu" czy do pracy, ale o 5:00 (budzik) podjąłem męską decyzję - jeszcze 2 godziny snu, a o 7:45 wyjazd z garażu. O 8:15 parking pod Golgotą i ... jazda do 13:00 po pustych, dobrze przygotowanych trasach, a było tak - kolejno: Golgota, Hala Pośrednia, Bieńkula, Czyrna i Hala Skrzyczeńska. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Ja widząc dzisiejszą pogodę, temperaturę i spoglądając na kamerki ze Szczyrku cierpiałem cały dzień z powodu niemożliwości wyjazdu. Zazdroszczę Ci tej dzisiejszej jazdy... Omijanie Szczyrku przez wielu narciarzy wpływa bardzo pozytywnie na nartowanie pozostałych, którzy tam pojechali lub pojadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Zwłaszcza po feriach w marcu bywa fajnie.Ludzi niemal zero,śniegu sporo i całkiem dobre warunki... Ale cicho sza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiash Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 też byłem dziś w Szczyrku i potwierdzam rewelacyjne warunki jak i pogodę. Super sztruksik, zero lodu i słońce. Ludzi na stokach nie było poza 2 grupami z instruktorem. Pusto i cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Zawsze uważałem że jazda w tygodniu w Szczyrku jest beznadziejna, dlatego jak tylko mogę to jadę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 22 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2010 Rewelacyjnie i pięknie - pojeździłoby się Niestety niektórzy nie mają luźnych godzin pracy (czyt. ja) i takie spontaniczne szaleństwo w tygodniu raczej niedostępne. Człowiek musi wykłócać się prawie o każdy dzień urlopu, a ten przecież i tak nie jest z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarjak Napisano 26 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2010 W Szczyrku byłem 20.12.10. Jeździłem wyłącznie na Bieńkuli, bo zamkneli Skrzyczne, ze względu na silny wiatr. Co do wspaniałych warunków, to może wyjdę tu na malkontenta, ale choć na Bieńkuli było całkiem fajnie, to w 2 miejscach było całkiem niezłe lodowisko. Nie chciało się po armatce rozwalić skorupy, a tam gdzie sie chciało były takie fajnie bryły lodu, z małymi fajnymi kamykami. Jak dla mnie rewelacja, bo miałem okazję wypróbować nowe narty (Rosi Zenith 76ti), które faktycznie wspaniale się spisywały w takich warunkach. Mam nadzieje, że te narzekania zniechęcą wszystkich do wizyty w Szczyrku, bo to skansen itp. Dla mnie Szczyrk to okropne miejsce, więc w pełni podpisuje się po tytułem wątku - omijajcie Szczyrk, naprawdę archaiczne infrastuktura, nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 26 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2010 Ja opisałem jak było 21 grudnia, a było świetnie i z tego co pamiętam 20-tego pogoda była nie za fajna.Jeżdżę do Szczyrku tylko przy ładnej pogodzie i w tygodniu, a moje "Omijajcie..." było oczywiście żartem i prowokacją, ale dzięki za zniechęcenie potencjalnych narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianek Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 W Szczyrku to będzie wówczas dobrze jak wybudują kanapy. Moim marzeniem to wyjechać sobie kanapą z Soliska na Małe Skrzyczne. Może doczekam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 W Szczyrku to będzie wówczas dobrze jak wybudują kanapy. Moim marzeniem to wyjechać sobie kanapą z Soliska na Małe Skrzyczne. Może doczekam!! echhh ja tam marze o kanapie codziennie rano ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi