WujekBagin Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 (edytowane) 1. Płeć - mężczyzna 2. Wiek - 17 3. Waga - 75 4. Wzrost - 175 5. Na nartach jeżdżę od 6 sezonów 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - jeszcze nie kupione (jak możecie coś polecić byłbym wdzięczny (tak do 400zł) 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - brak 9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, rekreacyjną i sportową, po przygotowanych stokach i poza trasami) 10. Upatrzyłem sobie narty - Volkl Unlimited 11. Mój budżet na narty to około - 700-800zł Witam Ostatnio zdecydowałem się na zakup nart. Wcześniej korzystałem z wypożyczalni, brałem narty jakie mi po prostu podano. Nie mam kompletnie pojęcia o właściwościach technicznych nart i dlatego zwracam się do Was o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 19 Grudzień 2010 przez WujekBagin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekBagin Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 A i jeszcze zapomniałem dodać, że chciałbym aby były to w miarę szybkie narty. Skłaniałbym się bardziej ku nartom crossowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Jak crossy i za takie pieniądze to poszukaj Atomic Sx10 w długosci 170cm lub Volkl Crosstiger powinienes znaleśc coś w dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Uzywane Elan Magfire 12 mozna dostac na alledrogo za okolo 500zl. Zostanie Ci troche wiecej na buty, bo na tym bym nie oszczedzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekBagin Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Zdecydowałem się na Atomic sx10 i mam pytanie, czy opłaca się kupić: http://allegro.pl/narty-atomic-sx10-170cm-supercross-device-311-i1380971106.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Jeśli chodzi o model narty-to pewnie tak:rolleyes:,jeśli chodzi o nartę z aukcji raczej nie licz na nasze opinie,musisz sam zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
referee Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 jakie narty przede wszystkim uważam , że powinieneś kupić sobie narty nie dłuższe niż 160-165 cm, zasada przy doborze jest taka , że narta powinna sięgać od ziemi do ( między broda a nosem), po drugie jaką technikę jazdy preferujesz? jeździsz na krawędziach? te atomic są za długie dla ciebie, ja jeżdżę na rossignol oversize 9x i są super, ale szczerze jeżdżę bardzo dobrze na krawędziach a nie mogę poprawić śmigu, dlatego myślę o zakupie nart z grupy slalom o krótkim promieniu skrętu właśnie do tego stylu, bardzo dobry narciarz pojedzie ci każda technika na każdych nartach, jeśli chcesz coś doskonalić musisz dobrać sprzęt z głową, daj znać co do tej techniki, mam pomysł dla Ciebie, mam fajna nartę z grupy allround Fischer RX8, jest fajna do różnych stylów jazdy, ma ja kolega chce sprzedać, rozmiar 165 cm,na pewno taniej niż chcesz wydać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 mam do sprzedania oddam za 450zł Volkl Tigershark 10FT 168cmz zewnątrz nie wyglądają za pięknie ale krawędzie i ślizgi są w bardzo dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 przede wszystkim uważam , że powinieneś kupić sobie narty nie dłuższe niż 160-165 cm, zasada przy doborze jest taka , że narta powinna sięgać od ziemi do ( między broda a nosem), po drugie jaką technikę jazdy preferujesz? jeździsz na krawędziach? te atomic są za długie dla ciebie, ja jeżdżę na rossignol oversize 9x i są super, ale szczerze jeżdżę bardzo dobrze na krawędziach a nie mogę poprawić śmigu, dlatego myślę o zakupie nart z grupy slalom o krótkim promieniu skrętu właśnie do tego stylu, bardzo dobry narciarz pojedzie ci każda technika na każdych nartach, jeśli chcesz coś doskonalić musisz dobrać sprzęt z głową, daj znać co do tej techniki, mam pomysł dla Ciebie, mam fajna nartę z grupy allround Fischer RX8, jest fajna do różnych stylów jazdy, ma ja kolega chce sprzedać, rozmiar 165 cm,na pewno taniej niż chcesz wydać, Te Atomici nie są za długie - nigdy nie słyszałem o takich "anatomicznych" zasadach doboru nart jak piszesz, jeśli wg. takiej zasady dobrałeś dla siebie 9X to ty masz je za krótkie po prostu, do tego jeśli chcesz się uczyć jazdy śmigiem na slalomkach to radzę Ci lepiej odkup od swojego kolegi te Fischery - będzie tanio i może się na nich nauczysz lepiej tego i na pewno szybciej. Slalomka do tej nauki będzie równie kiepska jak twoja gigantka, zwłaszcza jak będzie topowa i do tego za krótka - bo nie wiem jak ją dobierasz, do brody? do nosa? czy na innej zasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi